Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Cum recunoastem o anvelopa RUN-FLAT?

marius_ivan

Recommended Posts

ce e runflat asta?:|

:)

daca nu ma insel nu face explozie si se umfla singur atit cit sa ajungi la cel mai apropiat service....

are partile laterale masive,tari, incat daca faci pana se dezumfla partial (partile laterale ale pneului sustin masina) si poti merge in siguranta cu maxim 80 km/h .

Edited by slacker

am mers cu 230km/h cu un ruflat intepat , nu stiam ca am pana , senzorii in bord imi ziceau ca am dar am fost in 2 minute dupa ce s-a apins becu la o benzinarie si am verificat presiunea in toate pneurile si decat la cel gaurit era cu 0.1bar mai mica decat la celalalt asa ca am plecat mai departe crezand ca e de la caldura...am resetat senzoru ... nu s-a reaprins ... am mers 80km in stil sport ... a 2-a zi s-a reaprins si m-am dus la vulcanizare si mi-au scos un cui de 3-4 cm din anvelopa ... deci...sunt bune ruflaturile mai ales daca nu aveti rezerva (cazu meu) ...cam dure dar merita ... Edited by MateiBarbu

am mers cu 230km/h cu un ruflat intepat , nu stiam ca am pana , senzorii in bord imi ziceau ca am dar am fost in 2 minute dupa ce s-a apins becu la o benzinarie si am verificat presiunea in toate pneurile si decat la cel gaurit era cu 0.1bar mai mica decat la celalalt asa ca am plecat mai departe crezand ca e de la caldura...am resetat senzoru ... nu s-a reaprins ... am mers 80km in stil sport ... a 2-a zi s-a reaprins si m-am dus la vulcanizare si mi-au scos un cui de 3-4 cm din anvelopa ... deci...sunt bune ruflaturile mai ales daca nu aveti rezerva (cazu meu) ...cam dure dar merita ...

Tocmai de aia nu ai rezerva, pentru ca masina este echipata cu cauciucuri Run-Flat. ;)

Sunt mai dure si sunt bune.

Daca faci pana , poti merge pe ele ceva de genu 100-150km pe anvelopa cu 80km/h sa ajungi in siguranta undeva.

unde scrie ca doar 100-150 km ? :)

Cauta detalii pe internet . Eu la un momentan dat am mers aprox 100km pe pana si era in proportie de 80% praf cauciucu si nu depasisem 60-70km/h. Deci ma indoiesc ca tin mai mult !

Pe mine ma macina curiozitatea in legatura cu senzorul din interiorul jantei/anvelopa si nu anvelopa in sine ....stie careva pe ce principu functioneaza acel senzor din bord ?

Nu ma intereseaza detalii legate de masinile care au sau nu au aceasta optiune pt ca le stiu si eu ...

Edited by edy1092