Jump to content

Oglinzi heliomate vs oglinzi simple

Guest Pole

Recommended Posts

Guest poleposition

Observ de ceva vreme acest nou trend unde la orice vanzare auto sau prezentare a masinii, posesorul trece la optionale OGLINZI HELIOMATE.

Ironia este ca 90% din aceste persoane nu au oglinzi heliomate ci oglinzi simple cu tenta albastruie.

Deci oglinda heliomata NU este cea cu tenta albastruie, ci culmea sticla este clara uneori da un pic in maroniu/galbui in nici un caz albastru, este mult mai groasa are o margine neagra cauciucata si este SINGURA cu proprietati heliomate.

Adica se intuneca la lumina puternica, precum cea de interior. Se mai numesc si oglinzi cu auto-dim

Cea albastruie, nu are aceasta proprietate deci nu se va inchide la lumina puternica niciodata, este doar o sticla cu tenta albastruie.

In cadrul anunturilor de vanzare auto, o consider incercare de inselaciune, deoarece diferenta de pret intre o oglinda simpla albastruie si una heliomata/auto-dim este foarte mare.

Oglinda simpla, sticla goala:

http://www.m5board.com/vbulletin/attachments/e34-m5-discussion/49824d1192375084-side-view-mirror-glass-blindspot-img_0230.jpg

Oglinda heliomata/auto-dim:

http://www.my02.com/images/mirror/aspheric.jpg

Guest poleposition

vorbesc in special de modele noi, oricum de la e38/e39 incoace, exista marginea aia cauciucata.

Cauta anunturi de vanzare pe forum e46-e39-e60 etc, toti au in anunt oglizi heliomate, dar in relaitate au sticla goala, e chiar acum unu care vinde un coupe si spune ca are heliomate, dar de unde...

La asta ma refer, nu la oglinzile de e36.

asta e de azi, asa sunt toate si nu este corect, lumea trebuie sa fie informata corect:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...c=63622&hl=

ca si faza cu xenon aftermarket etc.

Edited by poleposition

Guest poleposition

nu e deloc minora, deoarece pt o asemenea optiune dai vreo 1200 de euro, iar daca cineva isi face pretul de vanzare in functie de ceva imaginar nu este corect.

oglinzi heliomate = optiune pe bani in plus

oglinga sticla goala = nici o optiune e standard.

Edited by poleposition

• 2 weeks later...
  • 1 year later...

Si atunci, cu alea electrocrome care-i faza?

Eu la e39 am doi senzori pe/in oglinda retrovizoare. Unul orientat spre parbriz si unul (care seamana cu nu led) orientat spre luneta.

Cand primul vede ca in fata masinii e intuneric si al doilea vede ca in spatele masinii e lumina (de la farurile masinii din spatele meu), toate 3 oglinzile se inchid la culoare, astfel incat farurile celor din spate nu mai sunt suparatoare deloc.

In schimb, la cuplarea marsarierului, chiar si in conditiile de mai sus, oglinzile nu se "intuneca"...

Eu stiu ca astea sunt electrocrome...

• 4 weeks later...
Am vazut la un prieten la un Renault Megane, ca la oglinda din interior care dupa cum stia el ca este heliomata, i s-a scurs lichidul, deci oglinda heliomata are vreun lichid in ea? sau oglinda aia este altfel, acum jumatate e maroniu si restul e normala, daca o intorci se vede cum se misca lichidul in ea.

• 1 year later...
e foarte vechi acest topic si cred ca nu il mai discuta nimeni dar as veni cu o observatie ! toaata lumea numeste oglinzile alea albastre verziu heliomate !!! cea ce numito voi heleomat sunt oglinzile legate la oglinda din interior pe care exista 2 senzori ! in functie de lumina oglinzile se vor inchide la culoare sau se vor deschide. majoritatea oamenilor numesc aceste oglinzi ELECTROCROM nicidecum heliomate

e foarte vechi acest topic si cred ca nu il mai discuta nimeni dar as veni cu o observatie ! toaata lumea numeste oglinzile alea albastre verziu heliomate !!! cea ce numito voi heleomat sunt oglinzile legate la oglinda din interior pe care exista 2 senzori ! in functie de lumina oglinzile se vor inchide la culoare sau se vor deschide. majoritatea oamenilor numesc aceste oglinzi ELECTROCROM nicidecum heliomate

si linga senzori trebuie sa ai buton on-off...pt aia chiori ca sa vada mai bine...