Jump to content

Achizitie BMW 525 E39

kddy_d

Recommended Posts

Salut la toata lumea!

Sunt nou pe forumul acesta si asta e primul meu topic. Vreau sa ma sfatuiti si pe mine pentru a putea lua o decizie mai buna. Am gasit un BMW 525 E39 an fabricatie 2001 si as vrea sa l cupar si nu as vrea o parere din partea voastra. Masina are destule dotari geamuri electrice, interior piele, scaune incalzite pilot automat aer conditionat. Vizavi de aerul conditionat am o intrebare: nu are dublu climatronic, are aerul acela manual cu rotite dar pe care am vazut ca este afisata si temperatura. Este aer conditionat normal sau este climatronic numai ca in loc de butoane are acele rotite de reglaj. Masina are 210.000 km reali este a unui cunoscut si as putea spune ca prezinta incredere a fost cumparata acum 2 ani din germania la 170.000 km si aproape toti km pana la 210k suntrulati in Italia doar ultimele 3 luni este rulata in tara acum masina fiind trasa pe dreapta ca au expirat numerele rosii :) . Cel mai mult m ar interesa ce probleme ar putea aparea la km de ii are masina. Masina tin sa spun ca e in stare perfecta de functionare , nu are nici cel mai mic zgomot posibil cu exceptia unui scartait la usa soferului care din cate am mai citit aici pe forum am inteles ca au ele o buba cu chederele. Singurul lucru schimbat la masina de actualul propietar sunt bratele pe fata si placutele de frana tot pe fata si din cate mi a spus a pus placute fara senzori si de unde un martor aprin in bord(sa fie adevarat). Pretul este de 4000 euro fara taxa de inmatriculare. Pretul mi se pare destul de bun si nu mi fac probleme dpdv al pretului ca ar vea ceva masina pentru ca il cunosc pe om si avand in vedere ca am cunostiinte la bulgari :lol: nu ma costa inmatriculatul decat vreo 6-700 euro cu tot cu asigurare si verificare pe 1 an. Singura problema pe care mi o pun sa nu ma trezesc ca incepe sa cada cate una alta avand in vedere ca e trecuta de 200k km.

Va multumesc anticipat.

Banuiesc ca e diesel, la banii aia si inmatriculabila la bulgari.

La 200kkm diesel motorul e in rodaj. :) Mai cad anexele la km aia, gen turbina, injectoare, pompa motorina.

Daca masina e buna acum, ia-o. Ce vrei, sa te asiguram ca nu-ti va cadea nimic dupa 1-2luni? Cad masini noi, ce sa mai vorbim de astea vechi.

Da e diesel. clima asa este ca in poza aia, dar intrebarea era daca se poate regla temperatura ca am vazut acolo ca sunt trecute grade. Normal ca nu poti sa ma asiguri ca o sa fie buna masina , eu intrebam de anumite bube specifice pe care le au masinile astea pe la km de ii are facuti.

Mersi frumos pt sfaturi.

Pune niÂşte poze cu maÂşina.

Imi pare rau dar nu am apucat sa i fac poze...daca ii fac le pun...pricum masina arata super...omu a vospsito complet in italia pe aigurare pt cateva zgarieturi(bineinteles cu dreptu' de smecher dat :)) faza naspa e ca nu se inghesuie nimeni la mondeo meu sa-l cumpere :lol:

Pune niÂşte poze cu maÂşina.

Imi pare rau dar nu am apucat sa i fac poze...daca ii fac le pun...pricum masina arata super...omu a vospsito complet in italia pe aigurare pt cateva zgarieturi(bineinteles cu dreptu' de smecher dat :lol:) faza naspa e ca nu se inghesuie nimeni la mondeo meu sa-l cumpere :lol:

Pai spune asa. :) (de mondeo zic).

Imi pare rau dar nu am apucat sa i fac poze...daca ii fac le pun...pricum masina arata super...omu a vospsito complet in italia pe aigurare pt cateva zgarieturi(bineinteles cu dreptu' de smecher dat :)) faza naspa e ca nu se inghesuie nimeni la mondeo meu sa-l cumpere :lol:

Ce opĂžiuni are?

Ce opĂžiuni are?

Interior piele, scaune incalzite, aer conditionat manual, 4 geamuri electrice, pilot automat, CD player original cu comenzi pe volan, telefon, jante aliaj, proiectoare, carlig remorca detasabil

acum mai trebuie sa te gandesti si la bani. Eu am luat un benzinar(523iA) din 97 si am dat pe el 3500 euro.neinscris. Singura diferenta este ca eu am dublu climatronic si am cutie automata. Masina merge super,dar are 300000 de km iar anul de fabricatie atarna greu.Plus de asta motorul este vanos(M52b25) cu aliaj nykasil etc. Daca te ajuta toate lucrurile astea sa iei o decizie....multa bafta

Din cate am vazut masina are 163 CP, daca e asa nu o poti inscrie in bulgaria.Adica o poti inscrie dar taxa e f mare deoarece e considerata masina de lux pt ca are peste 140CP, asa k nu stiu daca e o alegere prea buna...

3. Inmatriculare pentru masini cu putere de 120 kw peste 120 kw

- Daca autoturismul are 120kw sau mai mult, se platesc accize de sute de euro, iar impozitul anual este mult mai mare (mii de euro), fiind considerat autoturism de lux. Mai nou, va oferim totusi o solutie pentru inmatriculare pentru anumite marci. Pentru BMW din anii 82 - 94 (E28, E 30, E 34) cu motorizari de 120 kw si peste 120 kw asiguram inmatriculari Bulgaria la pretul de 1975 euro (cu RAR, Impozit, asigurare si transportul din Bucuresti, incluse) !!! Pentru alte marci se face la cerere calculatie de pret. Masina va fi preluata si predata in Bucuresti, iar durata inmatricularii va fi 2-3 saptamani!

Mai nou, s-a dat o lege care exclude, incepand cu 2010 masinile peste 120 kw la plata accizelor. Urmeaza ca in lunile urmatoare sa se publice si normele de aplicare.

Prin firma acestui domn mi=am inmatriculat si eu masina si totul este super ok, e de 2 ani inamtriculata si nu am avut nicio problema!

Referitor la inmatricularea in Bulgaria, peste 125 kw(170 CP) se platesc accize, insa nu e cazul tau. O poti inscrie linistit, eu am inscris un 525 tds si m-a costat cu totul 600 EUR. Si cand spun cu totul iau in calcul si taxele de bac. Insa ar trebui sa te gandesti inainte de a inscrie un autoturism in Bulgaria. E o gaselnita tipic romaneasca, e in spiritul nostru sa ne complicam inutil. Hai sa ne gandim cine se incarca la financiar cu sute de masini pentru care evident plateste taxele aferente si hai sa ne mai gandim si la legislatia lor in materie de asigurari, extrem de permisiva. Nu foarte multe service-uri din Romania se inghesuie sa repare masini cu nr. de Bg.implicate in accidente, pentru ca firmele de asigurari bulgaresti mai trebuie sa si plateasca, or legislatia le permite s-o lalaie asa vreo doi ani. Nu te complica cu numere de "te miri ce" si cauta o masina inscrisa in Ro. cu toate cele in regula (neaparat Bmw si nu neaparat diesel.)

Referitor la inmatricularea in Bulgaria, peste 125 kw(170 CP) se platesc accize, insa nu e cazul tau. O poti inscrie linistit, eu am inscris un 525 tds si m-a costat cu totul 600 EUR. Si cand spun cu totul iau in calcul si taxele de bac. Insa ar trebui sa te gandesti inainte de a inscrie un autoturism in Bulgaria. E o gaselnita tipic romaneasca, e in spiritul nostru sa ne complicam inutil. Hai sa ne gandim cine se incarca la financiar cu sute de masini pentru care evident plateste taxele aferente si hai sa ne mai gandim si la legislatia lor in materie de asigurari, extrem de permisiva. Nu foarte multe service-uri din Romania se inghesuie sa repare masini cu nr. de Bg.implicate in accidente, pentru ca firmele de asigurari bulgaresti mai trebuie sa si plateasca, or legislatia le permite s-o lalaie asa vreo doi ani. Nu te complica cu numere de "te miri ce" si cauta o masina inscrisa in Ro. cu toate cele in regula (neaparat Bmw si nu neaparat diesel.)

Ce depaseste 150cp in Bulgaria se plateste in felul urmator 20 euro fiecare cp sau ceva de genul asta.... iar colegul cu 525tds are 143 cp deci este sub baremul de 150cp :)

Despre inmatriculare Bulgaria gasesti aici info: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=54616

Motorul de pe 525d se incadreaza la pana in 120kW, deci mergepe Bulgaria cu pret decent.

@marius.dinu: alambicat postul si cu mici inexactitati. Reparatul masinii inmatriculate in Bulgaria se face pe spatele firmei de asigurari din Romania, deci nu vad problema?! Ce treaba au service-urile cu masinile non Ro? Acolo ajungi ori bushit de altul --> plateste asiguratul, ori din vina ta-->platesti tu din buzunar. Cand lovesti pe altul, nu se pune! :) Nu mai vorbesc ca gaselnita ai folosit-o si tu! :lol:

Edited by rmg

Despre inmatriculare Bulgaria gasesti aici info: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=54616

Motorul de pe 525d se incadreaza la pana in 120kW, deci mergepe Bulgaria cu pret decent.

@marius.dinu: alambicat postul si cu mici inexactitati. Reparatul masinii inmatriculate in Bulgaria se face pe spatele firmei de asigurari din Romania, deci nu vad problema?! Ce treaba au service-urile cu masinile non Ro? Acolo ajungi ori bushit de altul --> plateste asiguratul, ori din vina ta-->platesti tu din buzunar. Cand lovesti pe altul, nu se pune! :) Nu mai vorbesc ca gaselnita ai folosit-o si tu! :lol:

Pai vorbesc tocmai pentru ca am folosit"gaselnita". E posibil sa fie unele inexactitati in postul meu, cum la fel de posibil e sa fie si alambicat, nu te contrazic. Am incercat numai sa ridic unele probleme ce pot aparea, in ciuda garantiilor ferme oferite de firmele si cei care inscriu masini te miri unde. In fond, e optiunea omului sa cumpere masina pe numere de Italia si s-o inmatriculeze in Bulgaria, ca doar traim in Romania.

Din cate am vazut masina are 163 CP, daca e asa nu o poti inscrie in bulgaria.Adica o poti inscrie dar taxa e f mare deoarece e considerata masina de lux pt ca are peste 140CP, asa k nu stiu daca e o alegere prea buna...

- Daca autoturismul are 120kw sau mai mult, se platesc accize de sute de euro, iar impozitul anual este mult mai mare (mii de euro), fiind considerat autoturism de lux. Mai nou, va oferim totusi o solutie pentru inmatriculare pentru anumite marci. Pentru BMW din anii 82 - 94 (E28, E 30, E 34) cu motorizari de 120 kw si peste 120 kw asiguram inmatriculari Bulgaria la pretul de 1975 euro (cu RAR, Impozit, asigurare si transportul din Bucuresti, incluse) !!! Pentru alte marci se face la cerere calculatie de pret. Masina va fi preluata si predata in Bucuresti, iar durata inmatricularii va fi 2-3 saptamani!

Mai nou, s-a dat o lege care exclude, incepand cu 2010 masinile peste 120 kw la plata accizelor. Urmeaza ca in lunile urmatoare sa se publice si normele de aplicare.

Prin firma acestui domn mi=am inmatriculat si eu masina si totul este super ok, e de 2 ani inamtriculata si nu am avut nicio problema!

bai frate imi place ca ai caracter si vrajeala in tine..2000 de euro pt o inmatriculare? cred ca oricare are bilute sa mearga sa caute mai ieftin..eu am rezolvat cu 500 de euro bmw e34, 525 tds......asa ca lasa vrajeala

sa stiti ca asa este. Eu am aceasta problema.Am motor de 2494 cmc ,125 kw -170 cp si ca sa o inscriu la bulgari(am contactat 4 firme) ma costa 2800 euro accize +700 euro inscrierea. La banii astia mai merg 2 ani cu numere de spania(de acolo o am) si mai vad ce va mai fi. La banii astia o inscriu pe romania ca tot cam aia este( 14.900 roni).Asa ca atentie mare ptr cei ce vor sa-si inscrie masinile pe bulgaria,tre sa ai maxim 119 kw.Bafta tuturor.

PS. se zvoneste ca de la 1 ianuarie vor scote accizele, dar nimik nu e sigur si la ei ca de altfel si la noi.

bai frate imi place ca ai caracter si vrajeala in tine..2000 de euro pt o inmatriculare? cred ca oricare are bilute sa mearga sa caute mai ieftin..eu am rezolvat cu 500 de euro bmw e34, 525 tds......asa ca lasa vrajeala

Prietene nu am nicio vrajeala in mine pt ca nu as avea de ce sa am.Eu am luat informatia (copy-paste) de pe site-ul tipului care mi-a inmatriculat si mie masina, asa ca nu are rost sa te agiti ca nu fac eu mii de euro din tepe si daca as face-o nu vad care e problema ta atata timp cat nu esti tu persoana in cauza!!Si din textul de mai sus reiese ca masinile cu si peste 120kw sunt taxatele altfel, deci ca sa fie ok trebuie sa aibe 119kw.

Edited by CoK 525td

Prietene nu am nicio vrajeala in mine pt ca nu as avea de ce sa am.Eu am luat informatia (copy-paste) de pe site-ul tipului care mi-a inmatriculat si mie masina, asa ca nu are rost sa te agiti ca nu fac eu mii de euro din tepe si daca as face-o nu vad care e problema ta atata timp cat nu esti tu persoana in cauza!!Si din textul de mai sus reiese ca masinile cu si peste 120kw sunt taxatele altfel, deci ca sa fie ok trebuie sa aibe 119kw.

Exact maxim 119 kw. La 120 kw intra la accize. Aici nu este vorba de tepe sau de alte vrajeli ,important este daca tot vrem sa ne informam unii pe altii, eu vin in completare la cele spuse mai sus. Sunt si eu direct interesat si de vreo saptamana numai de asta m-am ocupat.

sa stiti ca asa este. Eu am aceasta problema.Am motor de 2494 cmc ,125 kw -170 cp si ca sa o inscriu la bulgari(am contactat 4 firme) ma costa 2800 euro accize +700 euro inscrierea. La banii astia mai merg 2 ani cu numere de spania(de acolo o am) si mai vad ce va mai fi. La banii astia o inscriu pe romania ca tot cam aia este( 14.900 roni).Asa ca atentie mare ptr cei ce vor sa-si inscrie masinile pe bulgaria,tre sa ai maxim 119 kw.Bafta tuturor.

PS. se zvoneste ca de la 1 ianuarie vor scote accizele, dar nimik nu e sigur si la ei ca de altfel si la noi.

La "foamea" care e acum m-as mira sa scoata astia de "sus" orice. Sa nu mai vorbesc de accize sau stiu eu ce taxe. Eu as zice mersi sa nu le mareasca in vreun fel... doar ne pricepem. Eu unul nu mizez nici 10% sanse pe vreo scadere a taxei. Mai mult as spune ca vor mari taxele, nu stiu cu cat, si la masinile noi... Parerea mea...