Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Comanda vocala + bluetooth

ABK

Recommended Posts

Am si eu o nedumerire legata de comanda vocala din E60-ul meu, a.f. 2003. Cum pot sa o actives si sa imi fie de folos. Acum daca apas pe tasta de pe volan vorbeste o "duduie" tare frumos in germana si atat. Nu inteleg ce bolboroseste :) Ideea e ca as vrea sa pot sa dau comenzi (in engleza) ca sa vad ca functioneaza si chestia asta. Ma enerveaza ca ma uit pe ecranul de iDrive si nu folosesc Communication si Navigation.

Legat de bluetooth acum. Am activat din meniu Bluetooth si am dat search device si ma asteptam sa imi gaseasca mobilul (SE K800i binenteles si el activ) dar surpriza nu se intampla nimic. Adica nu gaseste nimic. Masina a fost echpata cu telefon din fabrica, montat in cotiera centrala. Telefonul nu a venit cu masina cand am cumparat-o. Vreau sa va intreb daca funcitiile astea de "Phone" + "Bluetooth" etc. devin active doar impreuna cu telefonul original?

BTW: Despre functia de TV stie cineva cum poate fi activata, etc.?

Guest poleposition

Daca nu ai buton pt comanda vocala si langa rotita pt iDrive, nu cred ca ai comenzi vocale pt functiile masinii ci numai pt telefon.

In meniul Comunication > Bluetooth, trebuie sa ajungi in submeniul settings, unde iti scrie ceva de genul "discoverable devices" si sa fie bifat acolo casuta aia.

Vezi ca telefonul tau sa fi pe "discoverable" cand il cauti.

Incearca si invers, dupa ce ai bifat casuta in settings, sa caute telefonul masina.

apoi te intreaba un pass key, aici trebuie sa pui o secventa de numere la alegerea ta , gen 1234, si apoi aceleasi numere sa le introduci in telefon cand ti le cere.

Functia TV/Video nu se poate activa daca nu ai deja aceasta optiune pe masina, trebuie sa ai fizic niste componente, cum ar fi TV Tunerul etc.

Hello. Am studiat problema insa nu am functia de "pairing". Am activat bluetooth-ul si apoi m-am dus in Communication si am apasat Telephone. Pe iDrive aparea direct search phone. Am activat si mobilul meu si i-am dat "search devices". La un moment dat a gasit un Nokia 6080 clasic (parca) si care presupun ca era de fapt telefonul amplasat in cotiera masinii. Mi se cere in mobil sa intorduc un cod de acces si se specifica ca trebuie sa il introduc si in celalalt device dar daca e lipsa evident ca nu s-a stabilit nici o legatura.

In meniul de "i" si in "Communication settings" si apoi "Telephone" am gasit o lista in care erau specificate 2 mobile: Motorola si Motorola RAZR V3. Oare doar cu astea sa fie compatibil? Mi se pare cam aiurea.

"Poleposition", vineri planuiesc sa inaugurez si eu intalnirile forumului asa ca daca ajungi si tu poate mai butonam ceva :)

Guest poleposition
In meniul de "i" si in "Communication settings" si apoi "Telephone" am gasit o lista in care erau specificate 2 mobile: Motorola si Motorola RAZR V3. Oare doar cu astea sa fie compatibil? Mi se pare cam aiurea.

"Poleposition", vineri planuiesc sa inaugurez si eu intalnirile forumului asa ca daca ajungi si tu poate mai butonam ceva :)

Acele 2 telefoane, sunt telefoanele pe care le-a avut "paired" fostul proprietar si au ramas in lista.

daca te duci pe fiecare in parte si apesi butonul de iDrive, vei avea optiunea remove device si move up device. Poti da remove device la ambele, astfel pleci de la un "clean pair"

Este posibil ca telefonul tau sa nu fie in lista de telefoane acceptate pt paring prin bluetooth. Este o lista cu toate modelele acceptate de BMW, din pacate eu nu o am.

Nu toate telefoanle sunt compatibile cu Bluetooth-ul de la BMW, numai anumite modele.

Daca ajung Vineri, cu mare placere butonam :lol:

Edited by poleposition