Jump to content

Echipa BMW-Sauber, cumparata de un fond de investitii elvetian

DUBY

Recommended Posts

Constructorul german de automobile se va retrage la sfasitul acestui sezon din Formula 1 si a pus in vanzare echipa care ii are in componenta pe pilotii Robert Kubica si Nick Heidfeld.

Potrivit BMW, marti, a fost incheiat un contract de vanzare a team-ului catre Qadbak, care reprezinta interesele mai multor oameni de afaceri din Europa si Orientul Mijlociu.

"Un puternic investitor a fost gasit pentru echipa de la Hinwil. Interesele Quadbak in aceasta afacere vor fi reprezentate de elvetianul Lionel Fischer. BMW ureaza Qadbak si Sauber succes in sezonul 2010 si mai departe", se arata in comunicatul companiei germane.

Cu toate acestea, viitorul echipei in sezonul viitor este inca incert, deoarece Sauber a primit, marti, din partea FIA, a "14-a pozitie" in Campionatul Mondial, ceea ce inseamna ca va concura in cazul in care apare un loc vacant pentru 2010.

Totusi, responsabilii FIA au precizat ca se gandesc sa mareasca la 14, incepand cu anul viitor, numarul de echipe participante in F1.

"FIA considera ca o varianta buna ar fi extinderea grilei la 14 echipe. Va avea loc o consultare urgenta cu echipele referitoare la introducerea unei schimbari potrivite de regulament pentru marirea grile de start la 28 de echipe, in timp util pentru primul Mare Premiu din 2010", se arata intr-un comunicat, publicat marti, de federatia internationala.

Chiar daca FIA a precizat ca a primit o "aplicatie impresionanta" din partea team-ului BMW Sauber, forul mondial a precizat ca "tinand cont ca BMW a anuntat ca isi va retrage sprijinul din 2010, exista anumite nesigurante legate de viitorul propietar al echipei".

Sursa Onlinesport

• 2 weeks later...
da' de unde ai scos-o p-asta cu imaginea?

BMW e prezent in F1 de foarte mult timp si a avut o imagine destul de buna, mai ales in combinatiile cu Williams si Sauber...

mai documenteaza-te... de exemplu aici

ma refeream ca NICIODATA nu au fost in top. masinile lor nu au castigat niciodata premiul si nici piloti pe bmw nu au fost campioni. acum vor sa se retraga...

din cate imi aduc aminte, au aparut relativ tarziu prin F1. cand concura senna nu cred ca erau, repet, nu cred.

oricum, f misto documentarul pe care mi l-ai trimis, dar iti trebuie timp sa il studiezi.

PS: scuze, acum am vazut comentariile lui duby.

"BMW anunta ca va incerca sa isi protejeze angajatii implicati in Formula 1 si trece in revista succesele repurtate in acest sport de-a lungul vremii: opt victorii itre anii 1982 si 1985, titlul mondial din 1983 cu Nelson Piquet (Brabham BMW), zece victorii in parteneriatul cu Williams (2000-2005) si un total de 19 victorii si 33 de pole positionuri inainte de perioada Sauber."

dar dat fiind ca noi am apucat sa vedem cursele dupa 1990, am o scuza. oricum, slabut.

Edited by aurelian0408

• 2 weeks later...