Jump to content

Diferenta Seria E65 Si S Class W220

Roland

Recommended Posts

Ok, m-am decis sa scriu un review, bazat pe faptul ca am detinut la viata mea de sofer 4 bucati seria 7 E65 si o bucata S class w220.Compar ultimele.

Sper sa nu supar fanii bmw sau mercedes, dar astea sunt experientele mele. Ambele masini sunt benzinare, s-ul este 2002, bmw-ul 2003 decembrie. S600 vs 745i. S-ul are 82.000 km , bmw-ul avea 109.000 cand am luat-o.

Asadar, incepem cu lookul.

BMW:

http://admin-pr.btn.ro/prv/745/01.jpg

http://admin-pr.btn.ro/prv/745/02.jpg

http://admin-pr.btn.ro/prv/745/11.jpg

http://admin-pr.btn.ro/prv/745/12.jpg

Mercedes:

http://admin-pr.btn.ro/prv/s600/01.jpg

http://admin-pr.btn.ro/prv/s600/02.jpg

http://admin-pr.btn.ro/prv/s600/04.jpg

http://admin-pr.btn.ro/prv/s600/05.jpg

Aici sunt multe pareri, eu am parerea ca bmw arata mult mai bine la exterior, mercedesul arata mult mai luxos in interior.

Comparatie la motorizari nu pot face pentru ca nu sunt aceleasi motorizari, ce pot sa precizez e ca 745i imi manca 25 in oras iar S600 imi manca 21-22. Cu 745i mergeam 400 km cu 300 ron iar cu mercedes merg cam 500km cu 250 ron. Depinde de stilul de mers, dar garantat bmw consuma mai mult.

Suspensii: Foarte reusit dynamic drive de la bmw, masina sta foarte bine in curbe, dar in anumite conditii subvireaza. Chestia EDC cu sport/confort e bullshit, niciodata nu am vazut nici un avantaj. ABC-ul ( Active Body Control ) al mercedesului e net superior, masina se ridica se lasa pe 3 nivele, masina sta incredibil de bine in curbe, mult mai bine decat bmw. Din cate am inteles e si mai fiabila suspensia la mercedes, intr-o oarecare masura. Mercedes nu are probleme cu suspensiile, la bmw mi s-au dus amortizoarele pe la 140.000. Costa 1000 euro unul, oricum si la S sunt tot pe acolo.

Izolarea fonica e net superioara la mercedes, daca inchid usile nu mai aud absolut nimic afara, daca vorbeste cineva in fata nu aud deloc ce spune, la 200km/h e o liniste totala in masina.

Confortul e... cum va asteptati, mai bun la S class. Sigur, arata trendy scaunele de la seria 7, par confortabile la prima strigare, dar in seria 7 daca stateam4-5 ore in ea ma durea fundul,spatele, gatu; amorteau picioarele, niciodata nu am gasit un reglaj corect pentru ele. La S treaba sta diferita, de exemplu am plecat din cluj obosit si am ajuns in bucuresti odihnit.

Ventilatia in scaune e mai buna la bmw.

Climatizarea e mai buna la mercedes.

Cutia e mai buna la bmw, schimba binisor si mai ales e in 6 viteze, mercedes e in 5.

Materialele din care e facut interiorul sunt mai calitative ca la bmw.

Sonorizarea e mai buna la BMW. Harman/Kardon intotdeauna a sunat mai bine ca Bose la auto.

Mai e o chestie foarte interesanta... m-am uitat destul de atent la articulatie la mercedes, e mult mai simpla si totusi confortabila. La mercedes am un amortizor fara arc, vreo 3 brate cu bucsi si cam atat, iar la bucsi daca va uitati atent sunt mai mari, cauciuc mai mult si bun. O masina robusta. La BMW in schimb vine amortizorul cu o gramada de brate si pivoti si bucse si porcarii din aluminiu care stim cu totii cat de varza sunt, parca sunt facute la misto asa complicate sa avem ce schimba des. Eu de mic stiu ca lucurile simple sunt mai de durata. In concluzie as spune ca s-ul este mai fiabil.

Nu stiu ce ar mai trebuie sa scriu aici, daca am uitat ceva nu ezitati sa specificati. Nici nu stiu sincer adevaratul motiv pentru care am facut acest review...

Edited by Roland

Guest poleposition

Nu ai spus nimic de performante, sunt curios.

Interesant review. :)

In ceea ce priveste confortul sunt de acord cu tine, ca inclina balanta catre Mercedes, dar in ceea ce priveste look-ul, sincer nu imi place nici unul dintre aceste modele.

Daca totusi as fi fortat sa aleg, numai pe baza look-ului, as alege seria 7.

In schimb intre S-ul nou si seria 7 nou, as alege S-ul nou.

Nu pot avea desigur pareri atat de obiective ca si tine, deorece experienta mea legata de aceste 2 modele este destul de nesemnificativa.

Edit: daca vrei sonorizare misto, vezi A8 cu sistem audio Bang & Olufsen... :lol: Are vecinul, un A8 2009, cu aceasta optiune... e absolut fascinant.

PS: Chiar, de ce nu te-ai orientat catre Audi A8 ?

Edited by poleposition

...

Nici nu stiu sincer adevaratul motiv pentru care am facut acest review...

Banuiesc ca ai fost mai multumit de mertz decat de bmw, asta ar fi un motiv, nu ?

Ai vrea sa schimbi ceva la septar, dar nu esti tu in masura si ...

Adevarul e ca astia de la bmw au complicat masinile in ultimul timp, parca in ciuda astora de la AB.

Nu ai spus nimic de performante, sunt curios.

Interesant review. :)

In ceea ce priveste confortul sunt de acord cu tine, ca inclina balanta catre Mercedes, dar in ceea ce priveste look-ul, sincer nu imi place nici unul dintre aceste modele.

Daca totusi as fi fortat sa aleg, numai pe baza look-ului, as alege seria 7.

In schimb intre S-ul nou si seria 7 nou, as alege S-ul nou.

Nu pot avea desigur pareri atat de obiective ca si tine, deorece experienta mea legata de aceste 2 modele este destul de nesemnificativa.

Edit: daca vrei sonorizare misto, vezi A8 cu sistem audio Bang & Olufsen... :lol: Are vecinul, un A8 2009, cu aceasta optiune... e absolut fascinant.

PS: Chiar, de ce nu te-ai orientat catre Audi A8 ?

Legat de performante: franarea e mai buna la mercedes, insa la motorizari nu pot compara, normal ca e mult mai puternic mercedesul ca e diferenta intre motoare.

Nu am cum sa le compar la capitolul asta.

Nu imi place audi a8, prima mea masina a fost a4 si de atunci nu am mai vrut audi. Nu-mi plac, seamana mult modele intre ele, etc. Bang & Olufsen suna bine, dar nu e disponibil pe nici unul dintre aceste modele.

...

Nici nu stiu sincer adevaratul motiv pentru care am facut acest review...

Banuiesc ca ai fost mai multumit de mertz decat de bmw, asta ar fi un motiv, nu ?

Ai vrea sa schimbi ceva la septar, dar nu esti tu in masura si ...

Adevarul e ca astia de la bmw au complicat masinile in ultimul timp, parca in ciuda astora de la AB.

Momentan o sa vand s-ul acesta, urmeaza sa stau cu un E320 4matic pana trece criza la mine, cand o sa cumpar un S500 nou, w221. Pana atunci pauza cu masinile.

foarte misto topicul,se vede ca ai experienta cu aceste masini....ceea ce mi se pare aiurea este faptul ca S600 consuma in jur de 21 iar eu am un prieten cu un S400 diesel acelasi model care consuma 25,masina nu are nici un fel de problema,e din 2003 si are 90.00km,primul propietar

2 turbine papa. 6l e un motor relaxat, ai 1200 ture la 100 km/h , nici in depasiri nu sari de 3000 ture.

si mie mi se pare ciudat dar atata consuma, nu am motiv sa mint.

nu stiam ca s400 cdi are 2 turbine,daca ar fi asa ar fi trebuit sa dezvolte mai mult de 250cp....parerea mea

bmw nu sunt fiabile nici macar la motoare. electronica e praf, motoarele pe benzina varza, motoarele pe diesel varza, articulatia varza, directia varza.

nici nu stiu ce anume o fi bun la ei... caroseria? vopseaua?

2 turbine papa. 6l e un motor relaxat, ai 1200 ture la 100 km/h , nici in depasiri nu sari de 3000 ture.

si mie mi se pare ciudat dar atata consuma, nu am motiv sa mint.

nu stiam ca s400 cdi are 2 turbine,daca ar fi asa ar fi trebuit sa dezvolte mai mult de 250cp....parerea mea

s400 = 4litri diesel v8 biturbo.