Jump to content

Vibratii la franare E 46

Recommended Posts

Eu sincer am vb cu cineva care are o strungarie(sper ca am zis bine :) ).dar pana acum nefiind o problema care sa o simt la viteze mici si cum merg ai mult prin oras mi-a fost lene sa dau discurile jos si sa mai merg si vreo zi 2 cu autobuzul pana le primesc inapoi.... Edited by Taz

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu sincer am vb cu cineva care are o strungarie(sper ca am zis bine :) ).dar pana acum nefiind o problema care sa o simt la viteze mici si cum merg ai mult prin oras mi-a fost lene sa dau discurile jos si sa mai merg si vreo zi 2 cu autobuzul pana le primesc inapoi....

mare greaseala sa rectifici discurile

sunt compromise din pacate

De ce?

pentru ca se decalesc

si nu mai respecta ovalicatea de fabrica care face casa fie in contact permanent cu placutele de frana cand nu se franeaza

nu prea am inteles partea cu ovalicatea... ce ai vrut sa spui?

ca discurile au o toleranta/ovalitate ( nu stiu exact cum e termenul ) care departeaza placutele de frana

la stung le scoate la aceeasi cota pe toata suparfata lor

Poate fi si caseta de directie :lol: plus discuri, cauciucuri cu galme ...

Daca caseta are probleme ar trebui sa gasesti ulei sub masina. Cand se strica, automat pierde uleiul, volanul nu mai sta drept si simti si vibratii in volan.

Am schimbat azi si "celebrele" bucse - pe cele originale cu un set de bucse Febi (250 ron)

S-a pastrat vibratia la franare doar ca nu mai e asa pronuntata, bucele sunt mult mai stranse si nu lasa roata sa mai vibreze asa tare.

Sambata am discuri noi si va spun ce am facut.

si duminica poate ni le prezinti la intalnire. :)

As vrea sa vin dar sunt la Neamt momentan si cred ca voi ajunge dumininica tarziu in Brasov.

Edited by ionatan

De ce?

pentru ca se decalesc

si nu mai respecta ovalicatea de fabrica care face casa fie in contact permanent cu placutele de frana cand nu se franeaza

nu prea am inteles partea cu ovalicatea... ce ai vrut sa spui?

ca discurile au o toleranta/ovalitate ( nu stiu exact cum e termenul ) care departeaza placutele de frana

la stung le scoate la aceeasi cota pe toata suparfata lor

Uite chestia asta nu o stiam.Aici da, ai dreptate.Eu ma gandeam ca sunt la fel pe toata suprafata si atat timp cat placutele il tocesc , il incing pana la incandescenta de ce strungul ar cauza ceva rau luand cateva zecimi din el.Dar daca ce spui tu e adevarat chestia cu strungul cade.

Edited by Taz

@taz

este adevarat ca placute incing discul pana la incandescenta

dar pe masura ce scade grosimea discului nu mai are aceeasi duritate (e tratat termic)

plus ca ele nu au acceasi cota pe toata suprafata

e bine daca nu le-ai dus la stungar deja sa renunti la idee

Edited by 4ucom

discul ovalizat e decalit si ai sa vezi ca face mai rau in momentul cand e incins deci prin strunjire nu rezolvi mare lucru, la prima frana mai tare cand se incing o sa faca la fel, probabil mai usor o preioada apoi la fel, bani dati aiurea la strungar... dar sunt banii tai si discurile tale si faci ce vrei, noi iti dam niste sfaturi :) Edited by io's

Pai chiar de asta v-am spus ce imi trece prin cap.Nu am dus inca nicaieri nici un disc. Chiar asta vroiam sa ascult si alte pareri. Ca urmare unii chiar au demonstrat ca nu e bine cu afirmatii sustinute. Am inteles si o sa imi iau alte discuri. Edited by Taz