Jump to content

e46 vs golf IV vs bora?

the rocket

Recommended Posts

poate ca am inebunit putin cu masina mea dar mihai20 si motanul au dreptate. mi se par niste pareri foarte obiective si la locul lor.

nu as fi poluat forumul, dar fiind o discutie vw-bmw ati inteles dc. si poate ca desi ma repet daca nu s-ar fi ajuns la expresia e46 super masina si bora nu exista nu incepeam nici eu sa folosesc vorbe care nu-mi stau in caracter sau nu isi au rostul. am inteles si stiu ca e46 este peste masina mea si nu zic nu, dar sa vb unii fani inraiti care pt ei daca nu ai bmw nu existi...deja este prea mult. ce sa mai zic de opel astra H GTC?? sau OPC?? sau de skoda octavia rs honda civic TYPE R...si exemplele pot continua

Dar ce ai zice de un M,hm? M3, M5, M6! Sah Mat!!! :)

Edited by Bobo1987

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

pentru ca bmw nu are motor turbo pe e46 , ca as fi comparat cu ala,daca exista ...cu 335 e92 cred ca nu ar fii cazul, nu ? si pentru ca am tinut un pic cu bmw, in sensul ca vw de 1,8 cam bate 320 de 150 de cai adica exact cat are si vw-ul . si il bate bine, si reprize si la consum. de aia am comparat cu un 1,8 de bmw, care din start e proiectat ca model de baza,deci slab;) ca sa i gasesc o scuza

mihai20, tu in afara de liniute, plecat primul de la semafor, mers cat mai repede posibil nu cred ca mai stii de cand ti-ai luat si tu 330-ul ala! :) Asta inseamna masina buna pentru tine...TOTUL LA ATAT SE REZUMA LA TINE!!! :lol:

La capitolul motoare vreau sa incheiem aici discutia.

Pentru asta va prezint o mica statistica - pe care o gasiti de altfel pe internet, dar va scutesc de cateva click-uri.

International Engine of the Year

2000 – Honda 1.0 L IMA - Insight

2001 – BMW S54 3.2 L – M3

2002 – BMW N62 4.4 L Valvetronic

2003 – Mazda 1.3 L Renesis – RX-8

2004 – Toyota 1NZ-FXE 1.5 L – Hybrid Synergy Drive

2005 – BMW S85B50 5.0 L V10

2006 – BMW S85B50 5.0 L V10

2007 – BMW 3-litre N54B30 Twin-Turbo (…35i)

2008 – BMW 3-litre N54B30 Twin-Turbo (…35i)

2009 – VAG 1.4 TSI Twincharger

Number of times the following companies have received the award in its eleven year history:

BMW – 47

Honda – 23

VAG – 21

Toyota – 18

Da? Deci gata cu povestile despre motoare. PA!

Edited by Risti

am un 320d de 150cp...si un foarte bun prieten are un golf 4 de 1.9 110cp...golful are garda la sol mai mica ca a mea

Cu asta nu am cum sa fiu de acord pentru ca nu este adevarat. Pe masurate... Si avand puntile mai apropiate din start este un mai bun cross-over.

pentru ca 1300 de km ii faci si ii petreci mai usor in seria 3 decat in golf 4.

Sunt de acord cu afirmatia asta 100% cand vorbim de asfalt bun. Dar ce legatura are asta cu ipoteza mea de luncru? Iti spun eu: nici una.

Si iti mai spun inca o situatie particulara in care BMW-ul datorita tractiunii spate este mult in urma la bora:

Cobori niste serpentine si suprafata de contact este gheata. Ce se intampla cu bmw-ul daca pui o frana de motor in curba? Iti spun eu: faci pe titirezu inclusiv vara pe asfalt uscat (daca fortezi mult masina - condus sportiv).

Asa cum spuneam bmw-ul are cateva capitole la care sta peste Bora si alte cateva la care este sub. Nici una din cele 2 nu e o masina perfecta.

La capitolul motoare vreau sa incheiem aici discutia.

Pentru asta va prezint o mica statistica - pe care o gasiti de altfel pe internet, dar va scutesc de cateva click-uri.

International Engine of the Year

2000 – Honda 1.0 L IMA - Insight

2001 – BMW S54 3.2 L – M3

2002 – BMW N62 4.4 L Valvetronic

2003 – Mazda 1.3 L Renesis – RX-8

2004 – Toyota 1NZ-FXE 1.5 L – Hybrid Synergy Drive

2005 – BMW S85B50 5.0 L V10

2006 – BMW S85B50 5.0 L V10

2007 – BMW 3-litre N54B30 Twin-Turbo (…35i)

2008 – BMW 3-litre N54B30 Twin-Turbo (…35i)

2009 – VAG 1.4 TSI Twincharger

Number of times the following companies have received the award in its eleven year history:

BMW – 47

Honda – 23

VAG – 21

Toyota – 18

Scurt si la obiect! :)

S-a terminat la tine acolo... Pe mine nu ma intereseaza motoarele de 3,4 sau 5 litrii. Greu nu este sa castigi acolo (este aerul rarefiat si sunt doar 10-20 de producatori care fac motoare de 5 litrii.)

Greu este sa castigi la 1.4 sau 2.0 unde sunt 80 de producatori de motoare si unde se investesc multi bani. Si la bmw si la vw grosul vanzarilor sunt facute de motoarele mici ). La vag intre 1.4 si 2.0 la bmw intre (1.6 si 2.0). Pe mine astea ma intereseaza.

Eu sunt mai umil si nu imi permit un motor de 5l. Pastreaza-l tu. Imi este indiferent daca bmw face motoare de 5L bune. Ma deranjeaza in schimb ca face galerii de admisie la motorul de 2.0 diesel proastre cu ajutorul carora poti sa distrugi motorul. Sunt mai limitat in gandire dupa cum bine vezi. :)

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=67971

am un 320d de 150cp...si un foarte bun prieten are un golf 4 de 1.9 110cp...golful are garda la sol mai mica ca a mea

Cu asta nu am cum sa fiu de acord pentru ca nu este adevarat. Pe masurate... Si avand puntile mai apropiate din start este un mai bun cross-over.

pentru ca 1300 de km ii faci si ii petreci mai usor in seria 3 decat in golf 4.

Sunt de acord cu afirmatia asta 100% cand vorbim de asfalt bun. Dar ce legatura are asta cu ipoteza mea de luncru? Iti spun eu: nici una.

Si iti mai spun inca o situatie particulara in care BMW-ul datorita tractiunii spate este mult in urma la bora:

Cobori niste serpentine si suprafata de contact este gheata. Ce se intampla cu bmw-ul daca pui o frana de motor in curba? Iti spun eu: faci pe titirezu inclusiv vara pe asfalt uscat (daca fortezi mult masina - condus sportiv).

Asa cum spuneam bmw-ul are cateva capitole la care sta peste Bora si alte cateva la care este sub. Nici una din cele 2 nu e o masina perfecta.

Tu nu ai auzit si tu de sistemele alea de pe BMW: DSC, DTC, CBC? Pentru ce crezi ca sunt? Nu exista masina perfecta, dar un VW este mult in urma unui BMW, indiferent ca are si VW multe parti foarte bune... Acum depinde si de ce asteapta un sofer de la masina lui... Eu intotdeauna cand plec undeva si daca mai am si mult de mers, clar evit cheia-briceag, ca sa nu mai spun ca la aia de Logan nici nu ma uit...

poate ca am inebunit putin cu masina mea dar mihai20 si motanul au dreptate. mi se par niste pareri foarte obiective si la locul lor.

Mai gresesc si eu si de obicei imi asum greselile. Incerc sa fiu obiectiv - nu reusesc tot timpul. (daca exagerez o fac pentru a echilibra balanta).

Tu nu ai auzit si tu de sistemele alea de pe BMW: DSC, DTC, CBC?

Eu am auzit de sistemele alea. Dar in situatia data nu ajuta - esti liber sa incerci pe proprie raspundere daca nu ma crezi.

Daca esti pe acceleratie de obicei iti taia gazul pentru a corecta derapajul +/- alte cateva lucruri.. In situatia data oricum nu stai cu piciorul pe acceleratie deci nu are ce sa taie. Si odata intrata in derapaj o masina stim la fel de bine ce se intampla daca mergi la limita.

Eu stiu ca nu ma ajuta si atunci nu o folosesc (sau o folosesc cand vreau sa fac pe titirezu :) ca tot e fun tractiunea spate si cu asta sunt de acord).

Edited by MOTANUL

Ma rog, cum spuneam: depinde de fiecare ce asteptari are de la masina lui. Eu merg aprope zilnic cu ambele modele de care se tot discuta aici si pur si simplu nu gasesc nici un plus la tinuta de drum a VW-ului in defavoarea BMW-ului. Daca e sa aleg VW-ul, il aleg sa merg cu el din prisma dotarilor, al meu e Highline, insa in rest...BMW-ul este the best! Sincer VW-ul este o masina foarte buna, chiar imi place, nu as renunta la ea, insa cand vine vb sa o compar cu BMW-ul, gata...pierde dramatic... :) Edited by Bobo1987

S-a terminat la tine acolo... Pe mine nu ma intereseaza motoarele de 3,4 sau 5 litrii. Greu nu este sa castigi acolo (este aerul rarefiat si sunt doar 10-20 de producatori care fac motoare de 5 litrii.)

Greu este sa castigi la 1.4 sau 2.0 unde sunt 80 de producatori de motoare si unde se investesc multi bani. Si la bmw si la vw grosul vanzarilor sunt facute de motoarele mici ). La vag intre 1.4 si 2.0 la bmw intre (1.6 si 2.0). Pe mine astea ma intereseaza.

Am crezut ca se vede mai bine daca bolduiesc "International Engine of the Year", dar se pare ca nu.

Nu mai imi uzez tastele cu explicatii, care vor fi oricum inutile!

Asta e o afirmatie nefondata si neadevarata.

Daca vrei sa faci frana de motor folosesti Rev Matching, in nicio o curba si pe niciun mm pe gheata nu va aluneca. Am folosit eu iarna asta pe gheata frana de motor cu Rev Matching si fara.Cu nu aluneca absolut deloc, dar fara aluneca putin, trebuia corectata din volan subtil. Intr-adevar pentru tractiunea spate iti trebuie putina indemanare, spre deosebire de tractiunea fata unde oricine o poate conduce.

Si nu-mi spune ca poti merge la limita cu Bora exact cum poti merge cu E46, pentru ca pe serpentine eu cred ca Bora va subvira si te vei trezi cu masina in parapet.

Eu am auzit de sistemele alea. Dar in situatia data nu ajuta - esti liber sa incerci pe proprie raspundere daca nu ma crezi.

Daca esti pe acceleratie de obicei iti taia gazul pentru a corecta derapajul +/- alte cateva lucruri.. In situatia data oricum nu stai cu piciorul pe acceleratie deci nu are ce sa taie. Si odata intrata in derapaj o masina stim la fel de bine ce se intampla daca mergi la limita.

Eu stiu ca nu ma ajuta si atunci nu o folosesc (sau o folosesc cand vreau sa fac pe titirezu :) ca tot e fun tractiunea spate si cu asta sunt de acord).

Ai dreptate, DSC-ul nu te ajuta deloc pe frana de motor.

iulianC vad ca ai e90. imi place si este super ok ca si masina NICI NU SE DISCUTA, dar tu vb de e46 si de bora. lasand la o parte faptul ca am eu bora si imi place, TU PERSONAL AI CONDUS BORA SUFICIENT DE MULT inca sa faci afirmatia de mai sus??? sau nici macar pe scaunul din dreapta nu ai stat?

nu este rautacioasa intrebarea, este o simpla intrebare

pfff...iarasi comparatii stupide...cum sa compari e46 cu caruta aia de golf 4...de fapt in ce termeni se fac comparatiile, la liniute, la numarul de leduri din bord?...cati litrii are portbagajul, sau cum...nu inteleg de ce nu-si cumpara fanii vw-uri si audi si ce-o mai fi, sa-si puna sute de led-uri sub faruri si aripi deportante si asa mai departe si sa se mute pe forumul vw

ps: acest forum este pentru pasionatii bmw, normal e sa se discute despre bmw, ati vazut pe forumuri de pescuit topicuri gen pescuit vs vanatoare?...nu...fiecare discuta despre pasiunea lui, isi vede de momeli, gloante sau piese de elicopter rc...nu-si pun problema daca te linistesti mai mult cand prinzi un crap sau impusti un iepure...

Edited by zeronoo

cred ca foarte multi membri au mers si cu vw sau alte masini din grupul lor. sunt masini echilibrate dar nu vad cum bora poate sa intre in comparatie cu seria 3, poate seria 1 dar nici acolo daca comparam aspecte premium cu non premium. e46 are anumite minusuri (echiparea audio de ex) dar in rest nu imi pot imagina unde mai poate pierde fata in fata cu bora. daca azi as avea de ales intre cele 2 noi , in nici o secunda m-as decide, asta cred ca e valabil pt orice om cu ''scaun la cap''

pfff...iarasi comparatii stupide...cum sa compari e46 cu caruta aia de golf 4...de fapt in ce termeni se fac comparatiile, la liniute, la numarul de leduri din bord?...cati litrii are portbagajul, sau cum...nu inteleg de ce nu-si cumpara fanii vw-uri si audi si ce-o mai fi, sa-si puna sute de led-uri sub faruri si aripi deportante si asa mai departe si sa se mute pe forumul vw

ps: acest forum este pentru pasionatii bmw, normal e sa se discute despre bmw, ati vazut pe forumuri de pescuit topicuri gen pescuit vs vanatoare?...nu...fiecare discuta despre pasiunea lui, isi vede de momeli, gloante sau piese de elicopter rc...nu-si pun problema daca te linistesti mai mult cand prinzi un crap sau impusti un iepure...

relaxeaza-te!! in afirmatii gen golf 4 caruta:)) probabil ti-ai dorit asa mult bmw, incat si acum esti in transa si nu mai vezi decat cum vad caii in fata:))

cred ca foarte multi membri au mers si cu vw sau alte masini din grupul lor. sunt masini echilibrate dar nu vad cum bora poate sa intre in comparatie cu seria 3, poate seria 1 dar nici acolo daca comparam aspecte premium cu non premium. e46 are anumite minusuri (echiparea audio de ex) dar in rest nu imi pot imagina unde mai poate pierde fata in fata cu bora. daca azi as avea de ales intre cele 2 noi , in nici o secunda m-as decide, asta cred ca e valabil pt orice om cu ''scaun la cap''

daca iti permiti E46 NOU:)) sau cine stie daca vb. asa inseamna ca stii si diferentele de pret intre ele. oricand as prefera opel astra H GTC 150 de cai in loc de e46

Edited by roli_wrc

relaxeaza-te!! in afirmatii gen golf 4 caruta:)) probabil ti-ai dorit asa mult bmw, incat si acum esti in transa si nu mai vezi decat cum vad caii in fata:))

diferentele de pret intre ele. oricand as prefera opel astra H GTC 150 de cai in loc de e46

eu sunt relaxat, sti de ce? pentru ca nu am cumparat bmw pentru "cai", cu transa las-o mai usor, nu ma cunosti

... ca in filmul ala... nu alegi tu masina ci masina te alege pe tine :)

+1

daca iti permiti E46 NOU:)) sau cine stie daca vb. asa inseamna ca stii si diferentele de pret intre ele. oricand as prefera opel astra H GTC 150 de cai in loc de e46

Omule, eu am impresia ca nici tu nu stii ce vrei. Ba ca e bun ala, ba ca celalalt, nu nu, alalalt... deja e prea de tot.

Daca vrei E46, iti cumperi si gata, nu vii aici cu tot felul de aroganate si povesti vanatoresti.

Hai pa.

oricand as prefera opel astra H GTC 150 de cai in loc de e46

eu am astra H ca masina de serviciu si am avut e46 2 ani. intr-adevar, astra h e superioara lui astra g, dar in nici un caz nu poate fi comparat cu e46. e46 este superior, cu toate ca astra h ar trebui, in cel mai rau caz, comparat cu e90.

Dar ce ai zice de un M,hm? M3, M5, M6! Sah Mat!!! :)
pentru ca bmw nu are motor turbo pe e46 , ca as fi comparat cu ala,daca exista ...cu 335 e92 cred ca nu ar fii cazul, nu ? si pentru ca am tinut un pic cu bmw, in sensul ca vw de 1,8 cam bate 320 de 150 de cai adica exact cat are si vw-ul . si il bate bine, si reprize si la consum. de aia am comparat cu un 1,8 de bmw, care din start e proiectat ca model de baza,deci slab;) ca sa i gasesc o scuza

mihai20, tu in afara de liniute, plecat primul de la semafor, mers cat mai repede posibil nu cred ca mai stii de cand ti-ai luat si tu 330-ul ala! :lol: Asta inseamna masina buna pentru tine...TOTUL LA ATAT SE REZUMA LA TINE!!! :)

tu ori ai probleme de vedere ori ai cazut in cap cand erai mic. unde am scris eu ceva de liniute aici ? am zis de reprize si consum- pentru nefesisti ca tine probabil asta inseamna liniute, pentru altii conteaza.

dupa cum mai sus am comparat calitatea fabricatiei si asamblarii, nu timpii 0-100

dar tu visezi probabil liniute. :)

plus ca nu vad ce cauta m-urile de orice fel in comparatie cu vreun volkswagen. trebuie sa fii aberant de redus ca sa compari un M cu o skoda RS sau vw R32. sunt in cu totul alta clasa de performanta, pret si orice.

dar tu probabil faci parte din categoria celor care sunt la prima masina, care s-a nimerit sa fie un bmw, iar acum esti fan pe viata, pentru ca nu ai nici un termen de comparatie.sunt convins ca nu ai mers cu nici un M, RS, r32......sau mcacar 330, daca tot te f.... pe tine grija de ce masina am si ce liniute fac.

intre o bora de 1,6--- si un 316, aleg cu ochii inchisi bora, pentru ca consuma mai putin, e mai confortabil ,e mai ieftina la piese si e mai fiabila.

intre o bora vr6 si un 325, aleg 325-ul pentru ca are tinuta de drum mult mai buna pentru caii respectivi, si deja costurile trec pe plan secund, fiind vorba de masini cu tendinte sportive.

la diesel, la fel intre 320d si bora 1,9 tdi de 131 de cai......bora as lua.

Edited by mihai20

diferentele de pret intre ele. oricand as prefera opel astra H GTC 150 de cai in loc de e46

eu sunt relaxat, sti de ce? pentru ca nu am cumparat bmw pentru "cai", cu transa las-o mai usor, nu ma cunosti

... ca in filmul ala... nu alegi tu masina ci masina te alege pe tine :)

+1

cand am zis de cai nu ma refeream la putere ci la CAPASTRU ca au ochii acoperiti nu vad stanga dreapta ci doar in fata

plus ca, spre exemplu, eu ma dau zi de zi cu un bmw e30 " in varsta" de 21 ani. trainicia/fiabilitatea modelelor vw e oare aceeasi? nu cred. sa-mi arate mie cineva un golf I din '89 care sa arate/functioneze la fel ca ursul meu. infime sanse ...

pai se stie ca E30 e tanc, daca-l intretii e tine o viata.

imi place mult E30, desi am E46, as vrea un E30 asa pentru sufletul meu