Jump to content

Coupe vs Sedan - performante

michael

Recommended Posts

Am condus 2 318i si am facut o comparatie cu a mea. Nu am observat nici o diferenta. Fara sa fiu subiectiv. Si cu kickdown si fara. Tot acelasi lucru e. In schimb stabilitatea si pozitia la volan e mai buna la coupe. Chiar si la E36. Si din cate stiu amandoua au aceeasi greutate. La mine in talon scrie 1310kg... Edited by michael

Si eu am mers cu sedan cei drept cu motor mai mic insa nu se compara pozitia de condus si stabilitatea masini cu un coupe asta la e46 vorbesc la restul nu stiu diferentele, probabil asta este explicatia si diferentele de pret la fabrica, platesti mai mult pentru un coupe pentru ca este mai bun si mai sportiv.

M-am uitat in manualul de E36, versiunea pt state si cel mai mic motor este 1.8is.

Aici diferenta de greutate este si mai mare in favoarea sedanului. 1340kg, fata de 1355kg coupe-ul.. deci ar trebui sa fie invers, sedanul sa fie mai rapid putin :)

Nu te mai lua dupa wikipedia sau carfolio...

Edited by florin83

Na nu stiu ce sa zic. Eu m-am luat dupa senzatia care am avut-o in 318i fata de a mea si dupa datele din wiki si carfolio intradevar. Ma repet nu-mi ridic in slavi piticania de motor dar nu am simtit diferenta deloc. 316i sedan nu am condus ci doar un compact 316i din 2000 care si el mi s-a parut moale. Acum poate fi adevarat si faptul ca imi cunosc masina si stiu cum sa ma comport cu ea in acceleratie fata de celelalte pe care le-am condus doar odata.

florin, si eu stiam ca coupe-ul e ceva mai greu decat sedanul, treaba de ramforsari, diferenta insa fiind nesimnificativa pt performante (10-15kg care pot fi egalate oricand de combustibilul din rezervor sau greutatea soferului))

cat despre cei (ce au coupe) care zis ca au condus sedan (la modelul e46 ma refer) poate totusi ca nu ati condus echivalentul, poate erau diferite suspensiile, scaunele (sport/normale), dimensiunea rotilor... etc.. eu am condus coupe si nu mi s-a parut alta pozitie la volan, despre performante nu are rost sa fac comparatie pt ca era 320 :), era inalt ca porcu (suspensie normala) dar la un mers civilizat nu am simtit diferente in favoarea coupe-ului

iar la e36 ma abtin pt ca aveam 318 (sedan) cand am condus 325 (coupe) si clar este diferenta :)

deci imi sistin parerea ca NU exista diferenta intre performantele coupe vs sedan (echipari similare) :lol: insa pot exista diferente atat in favoarea sedanului cat si a coupeului in functie de echipare si starea masinii

:lol:

Edited by io's

Offtopic.

Eu am compact. Toata lumea cand vorbim de masini spune: "pai a ta e mica deci trebuie sa fie foarte usoara, fuge rau"!

Ei bine compactul e mai greu si ca sedanul si ca un coupe, avand greutatea de 1.480 kg! De ce l-au facut asa? Este greutate marita artificial prin ramforsari pentru a fo cel putin la fel de stabil si placut la condus la surioarele lui, chiar daca e mai mic/scurt!

Filozofie BMW!

La mine in talon scrie ca, coupeul e36 316i are 1190 kg

Alta faza am mers in weekend pana acasa la parinti si pe drum am "dat-o" cu un e36 318i sedan si nu era deloc superior, adica eram tot in spatele lui si la un moment dat l-am si facut. Ce am observat este ca in curbe era mai linistit ca mine, frane lungi..., acum poate era obosit motorul, soferul .....

Si la sedanul meu scrie 1225 kg :) , nici nu stii pe cine sa mai crezi.

O singura data am avut onoarea sa stau ca pasager intr-un coupe , si mi s-a parut pozitia mai joasa si stalpii mai aplecati , bordul mai departe , asta a fost impresia pe care mi-a facut-o.

La mine in talon scrie ca, coupeul e36 316i are 1190 kg

Nu stiu de unde sunt luate greutatile care se scriu in talon, dar nu pre le cred. La mine scrie 1330kg :lol:

A mea e identica cu a lui Dan_316i si la mine e 1310kg iar la el 1190kg... :) Cel putin la mine au copiat brieful nemtesc.