Jump to content

Senzor pasager

Recommended Posts

Imi ramane martorul de airbag aprins din cauza senzorului de pasager din dreapta. Se stinge si se aprinde daca se zguduie masina si se stingea mai demult cand miscam firele de sub scaun. Cum pot scoate scaunul dreapta fata afara pt a putea ajunge la senzor. Se poate demonta scaunul sa ii scot partea din spate pt a umbla la fire?

Am avut aceiasi problema sa iti explic cum stai:

In scaun exista o folie din plastic care s-a deteriorat. in prima faza se aprindea se mai stingea pana cand nu s-a mai stins deloc.

Ok am fost la mecanic si am schimbat folia ,am platit o gramada de bani pe dansa si ce sa vezi? Dupa 2 luni de la schimbare becul s-a aprins din nou.

M am dus la mecanic din nou si iar am avut acelas diagnostic " folie deteriorata " , am inebunit ....

Explicatia electricianului a fost ca arcurile la scaun nu mai sunt ca noi si ca perna are cursa mai lunga iar folia se indoaie mai mult pana se deterioreaza. Ok si ce este de facut am intrebat eu!!! mi-a facut o jucarie din 2 rezistori si o dioda care emulau perfect senzorul scaun pasager insa aceasta jucarie nu tinea mult cam 2 luni dupa care se ardea dioda si iar se aprindea becul :)((

Pana la urma am renuntat am desfacut bordul am astupat ledul de la airbag ca ma opseda cand il aveam aprins in bord iar cei de la bmw au spus ca in situatia de fata in caz de impact o sa sara si airbagul de la scaunul pasagerului din dreapta .

mi-a facut o jucarie din 2 rezistori si o dioda care emulau perfect senzorul scaun pasager

Pt. cine nu stie am sa pun eu schema dar nu aceasta este rezolvarea problemei.

Eu am incercat schema asta dar nu s-a stins :)

la mine a mers asta este schema de care vorbeam dar se arde repede dioda si iar tre sa o iei de la capat

In scaun exista o folie din plastic care s-a deteriorat. in prima faza se aprindea se mai stingea pana cand nu s-a mai stins deloc.

Ok am fost la mecanic si am schimbat folia ,am platit o gramada de bani pe dansa si ce sa vezi? Dupa 2 luni de la schimbare becul s-a aprins din nou.

M am dus la mecanic din nou si iar am avut acelas diagnostic " folie deteriorata " , am inebunit ....

Explicatia electricianului a fost ca arcurile la scaun nu mai sunt ca noi si ca perna are cursa mai lunga iar folia se indoaie mai mult pana se deterioreaza. Ok si ce este de facut am intrebat eu!!! mi-a facut o jucarie din 2 rezistori si o dioda care emulau perfect senzorul scaun pasager insa aceasta jucarie nu tinea mult cam 2 luni dupa care se ardea dioda si iar se aprindea becul :lol:((

Pana la urma am renuntat am desfacut bordul am astupat ledul de la airbag ca ma opseda cand il aveam aprins in bord iar cei de la bmw au spus ca in situatia de fata in caz de impact o sa sara si airbagul de la scaunul pasagerului din dreapta .

Pai daca s-a stricat dupa doua luni de ce nu ai schimbat-o pe garantie.Parca exista garantie de 2 ani la piese. :)

folia aia nu se poate schimba cu una noua? (la pret de folie nu de interior complet...)

si mie mai imi apare la tester senzorul de prezenta pasager... desi pasageru(nevasta-mea) are 48 de kile si soferul(mandea) 120 aproape...

Edited by Rhaziel

Mie mi-a zis un electrician ca in caz de accident nu se deschid airbagurile cat timp am martorul de airbag aprins pt asta ma stresez mai mult, caci in caz de accident numa la cate airbaguri sar nu ma gandesc. Sa sara toate si care trebe si care nu dar sa nu fie victime. Nu stiti careva sigur sar sau nu airbagurile cu amaratu' ala de senzor defect?. La anularea senzorului cu 2 rezistoare si o dioda cred ca s-ar putea rezolva problema cu arderea diodei punand rezistoare cu o impedanta mai mare.

Explicatia electricianului a fost ca arcurile la scaun nu mai sunt ca noi si ca perna are cursa mai lunga iar folia se indoaie mai mult pana se deterioreaza. Ok si ce este de facut am intrebat eu!!! mi-a facut o jucarie din 2 rezistori si o dioda care emulau perfect senzorul scaun pasager insa aceasta jucarie nu tinea mult cam 2 luni dupa care se ardea dioda si iar se aprindea becul :lol: ((

Pai daca s-a stricat dupa doua luni de ce nu ai schimbat-o pe garantie.Parca exista garantie de 2 ani la piese. :)

asta daca au fost montate in srv autorizat si s-au eliberat factura si chitanta.

Mie mi-a zis un electrician ca in caz de accident nu se deschid airbagurile cat timp am martorul de airbag aprins pt asta ma stresez mai mult, caci in caz de accident numa la cate airbaguri sar nu ma gandesc. Sa sara toate si care trebe si care nu dar sa nu fie victime. Nu stiti careva sigur sar sau nu airbagurile cu amaratu' ala de senzor defect?. La anularea senzorului cu 2 rezistoare si o dioda cred ca s-ar putea rezolva problema cu arderea diodei punand rezistoare cu o impedanta mai mare.

Aceeasi problema o am si eu, si m-am interesat, si acea plasa este ca sa comande airbagului din dreapta sa nu sara in caz de impact, daca scaunul din dreapta este liber. Deci singura chestie care se poate intampla cu acea plasa stricata, este ca in caz de impact vor sari toate airbagurile.