Jump to content

decizie

andrei8000

Recommended Posts

Depinde de tine ce-ti place, ce-ti permiti, pe unde o conduci.

Cele cu 6 trepte cred ca s-au facut doar in 2004 si 2005. :)

Daca conduci zilnic intr-un oras aglomerat, cum ar fi Bucuresti, este recomandata automata.

PS : Hidramata, automata, sunt termeni folositi pentru steptronic asa ii zice la cutia automata la BMW-urile mai noi :lol:

depinde cum o foloseÂşti cu precĂŁdere, ĂŽn oraÂş sau afarĂŁ.

Dacã Într-adevãr vrei sã conduci ÎÞi recomand manualã, dacã vrei sã te deplasezi din pctul A În pctul B ia-Þi automatã. Plus cã la o cutie automatã trebuie sã-i schimbi uleiul la un anumit nr de km ºi intrã mult mai mult decât la una manualã. Ex. la E90 320d la manualã intrã 1.6l iar la automatã 9.50l.

Ce-i drept nu am condus maºinã automatã decât un C220cdi ultimul model dar nu m-a impresionat. Poate pe la 50 ani am sã-mi iau una sã aibã ºi cutie automatã, pânã atunci mã distrez cu manualã.

daca te intrebi care "este mai buna", sau esti in dubii intre manuala sau automata, atunci alege manuala!.... La mine de pilda, si poate si la altii, automata a fost prima optiune, inainte de model, motor, culoare sau alte dotari... Oricum, ai putea sa testezi... poate chiar nu-ti place cutia automata.. Edited by jokker

Ma bucur ca nu ai idei preconcepute si soliciti opinia colegilor de pe forum, daca vrei sa te simti sofer si iti vei lua un benzinar de peste 200 CP vei simti cu adevarat cei 200 caluti doar folosind cutia manuala, insa pentru un familist care are alte preocupari decat linutele la semafor, recomand cu toata caldura cutia steptronic, mai ales combinata cu un diesel modern care are cuplu suficient pentru orice situatie !!!

:) imi place ca sunt o multime de piloti pe forumul asta, conducatori auto adevarati, care scot untul din masina non-stop si sunt pe circuit in fiecare week-end. Ei sunt in control tot timpul, de asta manuala e un must pentru orice sofer. Cei care au automata practic dorm la volan si mai maraie stanga dreapta...dai bataie...

Cutiile automate moderne nu mai seamana cu ce stiati voi la masinile americane din 70, adica in 3 trepte si puturoase. Nici macar diferenta la consum nu mai e semnificativa.

Sfatul meu e sa conduci una automata macar 30 de min daca ai posibilitatea si apoi decizi ce vrei.

singura masina pe care am condus-o si avea cutie automata a fost un e90, avea pe el din cate am inteles 200 cp iar cutia era AC schnitzer (cred ca am nimerit) :lol: oricum la prima intersectie m-am dat cu capul de volan si mi-au scartait rotile ca toti dracii in momentul in care am apasat cu stangul pe frana ca un idiot :lol: am vrut sa schimb viteza si credeam ca apas pe ambreiaj :)

e mult mai elegant cu cutie automata...

pai si-a pus un prieten anul asta pe un 525d vreo 25 de caluti din soft la cluj iar pe la jumatatea drumului spre alba l-a lasat cutia :) cateva mii de euro l-a costat distractia din cate am inteles :lol:

cutiile automate sunt limitate la cuplu. Nu cred ca e de vina cutia ca s-a stricat, ci cel care a facut resoftarea. Cred ca i-a marit prea mult cuplul, peste limita suportata de cutie.

Cutiile manuale nu au limita de cuplu.