Jump to content

S-a pus pe BMW e36 non M autoblokant din fabrica..

calinbmw2000

Recommended Posts

Nu merita. daca dai un search pe 4tuning gasesti bara NOUA de M3 si cu bandouri si cu prelungire bara cu 130 de euro deci cu un milion in plus...

http://piese-auto.anunturi-auto.4tuning.ro...36-3296394.html

Interesant anuntul ,multumesc .

Dar acuma intrebarea este ....la bara din anuntul de mai sus ce mai trebuie adaugat ,pt ca sa fie completa ...pot sa o urc sus pe masina asa cum este ...

Poate cineva care a mai montat bara fata de M, sa-mi raspunda la intrebarea de mai sus....Multumesc ....

Trebuie sa iei armatura de pe bara ta.

Multumesc @alex_maniacu_91,asta este raspunsul de care aveam nevoie ....nu stiam daca bara de m3 se potriveste ''bolt-on'',aveam impresia ca trebuie luata cu tot cu armatura de pe alta masina ..

Asfalt uscat iti doresc...

• 2 weeks later...

Am si eu o intrebare , asa pentru cultura mea generala in ale BMW-urilor.

Care este faza cu aceste diferentiale autoblocante , adica cu cifrele ca de exemplu 3.15 , 2.56 sau mai stiu eu ce alte cifre. Ce exprima ele?

Acela este raportul diferenţialului.

Cu cât este mai mare, cu atât este diferenţialul mai scurt şi demarajul mai bun, ĂŽnsă scade viteza maximă.

Dacă pui un diferenţial cu raport mic, diferenţialul este mai lung ceea ce duce la demaraj mai slab dar viteză maximă mai mare.

Din câte ştiu, dacă un diferenţial are un raport de 2.56, la 2.56 ture de cardan se ĂŽnvârt planetarele o tură.

Diferenţialele nu sunt puse la mişto din fabrică ci pe baza unor calcule.

Dacă ai un diferenţial stricat sau uzat, caută unul identic cu cel pe care maşina l-a avut din fabrică.

Edited by Ciupanezu

Am si eu o intrebare , asa pentru cultura mea generala in ale BMW-urilor.

Care este faza cu aceste diferentiale autoblocante , adica cu cifrele ca de exemplu 3.15 , 2.56 sau mai stiu eu ce alte cifre. Ce exprima ele?

Asa cum stiu eu iti spun si tie .....3.15 vs 2.65

Cu 3.15 ai demarajul mai puternic dar viteza maxima atinsa va fi mai mica (acuma nu stiu exact cu cat),si consumul mai mare .

Iar cu 2.56 este exact invers ,plecare mai lenta ,viteza maxima atinsa mai mare ,iar consumul va fi relativ mai mic ...

Sper ca ai inteles asa in mare ,cum sta treaba .

Edit..A fost @ciupanezu ,mai rapid :)

Edited by calinbmw2000

Nu prea are logicĂŁ ceea ce spui acum cu ceea ce ai spus anterior. :)

Dacã la o turã de cardan, respectivul diferenÞial are la planetare 2.56 ture, de ce este mai lung când are un raport mai mic ºi de ce este mai scurt când are un raport mai mare? :lol:

Oare cum e mai logic?

Sa se invarta mai repede cardanul, sau planetarele?

Ma gandesc ca la o cutie de viteze, in treapta a 5a sa zice, cutia are raport 1:1. Adica o rotatie completa de motor e echivalenta cu o rotatie completa de cardan, nu?

Si atunci, intr-a 5a, la 100km/h, motorul are 2.000rpm => cardanul are 2.000rpm. Ar fi logic ca planetarele sa se invarta de 2.000 / 2,56 sau de 2.000 x 2,56?

Nu prea are logicĂŁ ceea ce spui acum cu ceea ce ai spus anterior. :lol:

Dacã la o turã de cardan, respectivul diferenÞial are la planetare 2.56 ture, de ce este mai lung când are un raport mai mic ºi de ce este mai scurt când are un raport mai mare? :lol:

Ma iei cu,calcule si ma apuca durerea de cap .Cred ca le-am zapacit ... :)

• 10 months later...
Eu ştiu că la x ture de cardan se ĂŽnvârt planetarele o dată, iar x este raportul diferenţialului.

ciupanezu zice bine. daca raportul diferentialului e 2.56 atunci cardanu face 2.56 de ture in timp ce planetarele numa una. cand cineva scrie ca are raport de (in cazul de fata) 2.56 se refera la raport de 2.56/1 care e aceeasi treaba. ca sa faca cardanu numa o tura iar planetarele 2.56 raportul era de 1/2.56. cel putin asa tin minte de la organe de masini din facultate :)

ca sa fie sigura treaba voi verifica din nou cursurile si voi reveni cu un nou post daca ma insel.

@gycone din pacate io nu pot sati dau sfaturi la intrebare. cel mai bine ar fi sa intrebi un mecanic bun, problema e ca putini isi dezvaluie secretele profesionale :twoup:

Edited by muerte32003

Am reusit sa-l stric si acum vreau sa-l desfac. Este un blocant 3.45 carcasa mica care a cedat aseara pe ploaie + suprafata fina fara aderenta ( nu ma asteptam sa cedeze asa usor ) .

Nu stiu ce uzura avea (am masina de putin timp) si nici n-am verificat daca are ulei pentru ca nu facea niciun zgomot.

Am suspendat roata dreapta si am invartit-o cu mana, se invarte ce se invarte si la un moment dat da s-o ia in sensul opus. Asa face si in mers si transmite un soc puternic in caroserie...dar masina merge (incet). Acum c-o sa-l desfac, oare gasesc sa dau comanda de piesa care este defecta?

Am reusit sa-l stric si acum vreau sa-l desfac. Este un blocant 3.45 carcasa mica care a cedat aseara pe ploaie + suprafata fina fara aderenta ( nu ma asteptam sa cedeze asa usor ) .

Nu stiu ce uzura avea (am masina de putin timp) si nici n-am verificat daca are ulei pentru ca nu facea niciun zgomot.

Am suspendat roata dreapta si am invartit-o cu mana, se invarte ce se invarte si la un moment dat da s-o ia in sensul opus. Asa face si in mers si transmite un soc puternic in caroserie...dar masina merge (incet). Acum c-o sa-l desfac, oare gasesc sa dau comanda de piesa care este defecta?

chiar daca gasesti piese de schimb ceea ce este putin probabil nu cred ca merita,mai bine iei altul si gata