Jump to content

Geamuri electrice E36

turnerbj

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

aparent la mine este o problema mult mai mare....

am schimbat plasticul respectiv.... nu era de la asta, macaraua imi atinge pe acolo.... cand o cobor imi atinge in intaritura din usa, iar cand o urc imi atinge in alta parte....

bineinteles ca la mine se intampla asa.... de ce sa mearga prin metoda simpla, cand pot sa am o problema mai mare?

• 2 weeks later...

Hmm... revin la acest subiect !

Nu stiu de ce, dar am vaga impresie ca toti cei care avem probleme cu inclinarea geamurilor, este din cauza ca... masinile noastre nu au avut geamuri electrice atunci cand au iesit din fabrica.

La a mea, de exemplu, am observat ca am 2 tipuri de motorase:

Pe stanga am un motoras care are vreo 6 fire si este prins in suruburi (care se desfac cu un inbus) si spre satisfactia mea,

saptamana asta am observat :blink: , se duce singur sus sau jos fara sa mai tin eu apasat pe buton !

Pe dreapta am un motoras cu 2 fire care este prins in niste nituri dar nu are optiunea de a se ridica sau cobora singur.

...si cam de aici am tras eu concluzia ca motorasele au fost puse mai tarziu !

Nici butoanele de actionare a geamurilor nu sunt identice !

Pai evident ca nu sunt la fel, pentru ca cel de la sofer are mai multe comenzi decat cel de la pasager, dupa cum si tu ai sesizat. One touch up parca ii zice comanda, si majoritatea o au doar la geamul soferului. E posibil sa ai si antitrap la geamuri, adica sa se opreasca daca atinge un obstacol.

Pai evident ca nu sunt la fel, pentru ca cel de la sofer are mai multe comenzi decat cel de la pasager, dupa cum si tu ai sesizat. One touch up parca ii zice comanda, si majoritatea o au doar la geamul soferului. E posibil sa ai si antitrap la geamuri, adica sa se opreasca daca atinge un obstacol.

119073[/snapback]

M-am uitat pe schema electrica pentru E36 si pe fata, amandoua motorasele sunt la fel, adica au 6 fire si optiunile Automatic Close si Automatic Open !

Iar la geamurile de pe spate, au motorasul cu 2 fire fara optiunile de mai sus.

Cum la mine am un motoras de un fel si altul de alt fel, e clar ca au fost puse geamurile electrice.

M-as mira sa se fi ars unul din motorase, si sa fie inlocuit cu tot cu macara !

Nu toate au pe amandoua geamurile din fatza comenzi de one touch up/down. E posibil ca tu sa nu ai decat la sofer, si implicit in dreapta sa ai motoras ca la geamurile de spate.

Asa aveam pe E46, numai cel de la sofer cobora la o singura apasare de buton, pentru cel de la pasager trebuia sa tin apasat pana era jos/sus.

Spune-mi ce mufa ai la buton ?

Scoate-l din locasul lui, si uita-te la mufa care intra acolo.

Trebuie sa fie una mica (care iese usor daca o tragi) sau una mare (care iese doar daca o impingi intr-o parte).

Geamul meu de pe stanga, cateodata cand ii dadeam comanda sa se ridice, ridica un pic geamul apoi il cobora. Era de la buton, dar nu era defect ! Cand am desfacut butonul, am gasit in interior o tija metalica. O zi intreaga m-am chinuit sa-mi dau seama cum vine tija aia in interior. M-am chinuit degeaba, pentru ca nu avea ce cauta acolo. Dupa ce am scos tija din buton, am avut parte de o surpriza placuta: geamul imi merge normal, si am si optiunile de Automatic Close (One Touch Up) si Automatic Open (One Touch Down) ! :blink:

Daca ai mufa mica la buton, si motorasul de pe usa are 6 fire care intra in el... te-ai scos !

Poti sa te gandesti la One Touch ! :blink:

...dar, vezi mai intai de unde ai problema aia.

La mine a fost de la o tija, pusa aiurea in buton.

La tine, sper sa fie la fel, si nu ceva ce infraneaza geamul.

• 2 months later...

trebuie schimbate si chederele, care se uzeaza excesiv, dupa ce s-au uzat glisierele alea de plastic. Un cheder nou costa 38 € la Bavaria MOtors, asa ca nu va lasati pacaliti de sasmsarii de piese second hand sau de alti dealeri cu" preturi mici", folositi acest pret de referinta , am intrebat eu acum 1 saptamana si atat costa.

Comparatie : cablu capota = 1.600.000 - 2.000.000 in oras, 710.000 lei la Bavaria !!!!

Am mai rezolvat un pic cu inclinarea geamurilor, mai exact am atenuat din inclinarea lor !

Am dat geamul pana jos, si am dat cu silicon de bord pe chedere, pe santul pe care aluneca geamul !

Inainte de aceasta operatie, geamul a fost dat jos, cu tot cu chedere, care au fost spalate. Apoi... puse toate la loc pe usa, stranse toate suruburile, si inlocuite cele care aveau filetul tocit !

Cineva mi-a spus ca exista niste vaselina medicinala, care da elasticitate chederelor. O sa cumpar si asa ceva, sa vedem de ce este bun !

SlowDeath, daca s-a dus puful ala de pe interiorul chederelor, ala care arata ca si catifeaua, vaselina ta nu e decat o prelungire a agoniei... Daca exista uzura pronuntata pe chedere, degeaba schimbi si glisierele de plastic si orice spalaturi faci... tot o sa alunece in afara curand

Chederele centreaza geamul si glisierele de plastic il tin in pozitie.

Cine s-a mai izbit de problema asta la E36?

La coborare, geamurile merg normal, cand dau sa le ridic, inclina usor in fata, se aude si un soi de clinchet si tre sa le urc in reprize ca sa nu am surpriza ca incaleca chederele. Am schimbat suportii aia de plastic care tin bratele macaralelor si tot asa fac.

Stie careva, in afara de sina aia de ghidaj a geamului (cu un cheder pe ea) din partea dinspre inainte a portierei, ar trebui sa mai fie una la fel si in partea dinspre inapoi, adica pe undeva in dreptul yalei? :)

89820[/snapback]

pai nu le mai inchide :blink:

aceeasi problema o am si eu,ce e de facut?la mine inclina in fata cand il inchid,oare cu schimbul chedarelor remediez problema sau o fi din plasticurile alea mici pe care se fixeaza...ce sa cumpar???

aceeasi problema o am si eu,ce e de facut?la mine inclina in fata cand il inchid,oare cu schimbul chedarelor remediez problema sau o fi din plasticurile alea mici pe care se fixeaza...ce sa cumpar???

152223[/snapback]

Si eu am schimbat suportii de plastic , dar nu e o rezolvare, au doar rolul sa tina geamul pe sina. Vezi: reglaj, chedere sau chiar macarale.

Si eu am schimbat suportii de plastic , dar nu e o rezolvare, au doar rolul sa tina geamul pe sina. Vezi: reglaj, chedere sau chiar macarale.

152246[/snapback]

buun,am uns" geamurile cu putin wd 40 si si-au dat drumul formidabil :)

deci sa inteleg ca din chedere vine problema ca reglajul l-am reglat in toate pozitiile,am fost la magazin sa intreb de chedar si ghici???nu aduc chedere noi,singura varianta mi-au recomandat SH.La ce bun....

ma ia cu durere de cap ca numa la sofer imi face hiba asta :blink:

macaralele sunt drepte sigur