Jump to content

Geamuri electrice E36

turnerbj

Recommended Posts

Si la mine a dat rezultate uimitoare W40 doar ca efectul nu tine prea mult. Incearca sa gasesti un silicon, ceva de genul asta care sa tina lubrifiate chederele.

152979[/snapback]

ma mir ca nu exista alta solutie mai eficienta...siliconul mi se pare :blink:

am intrebat la magazin,cica chederele mi le poate aduce doar pe "original" dureaza zile...poa nu am intrebat unde trebe.

stie cineva ceva preturi?chedere/suporti plastic?

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ma mir ca nu exista alta solutie mai eficienta...siliconul mi se pare  :blink:

am intrebat la magazin,cica chederele mi le poate aduce doar pe "original" dureaza zile...poa nu am intrebat unde trebe.

stie cineva ceva preturi?chedere/suporti plastic?

153122[/snapback]

te sfatuiesc sa mergi direct la Bavaria Motors, au preturi muuuult sub ce gasesti in oras si timpul in care iti vin piesele este egal sau chiar mai mic decat al dealerilor din oras.

Eu am fost si m-am convins.

suportii de plastic ( pret oras) = 100.000 lei/buc - iti trebuie 4 bucati ptr ambele geamuri fata, sau 2 de fiecare parte, ia-o cum vrei

chedere = 38 Euro bucata ( pret Bavaria)- intreaba in oras sa vezi diferenta.

Edited by Corvin

Stai asa, nu misca... :)

Nu e obligatoriu sa schimbi usa. Ai schimbat plasticele cu unele noi?

Si la mine sarea si am pus noi si gata.

152521[/snapback]

am schimbat plasticele, dar nu este de la ele

dupa cum ziceam, macaraua sta tensionata si geamul efectiv sare si apoi pica :blink:

Deci, sa va explic: suportii aia de plastic, au rolul de a ajuta geamul sa culiseze pe sine. Daca geamul sare din suportul de plastic (de obicei cand geamul se ridica), inseamna ca bratul macaralei care iese din acel suport, este stramb sau chiar usa s-ar putea sa fie stramba.

Daca geamul se inclina, problema este de la cheder.

Acum, daca geamul se inclina si mai si iese din suportul de plastic, e bine sa rezolvati intai problema cu iesitul geamului din suportul de plastic si apoi cu inclinarea lui.

Cititi posturile mele din acest topic, deoarece am avut si eu aceleasi probleme cu geamul, si le-am rezolvat !

deci:

am rezolvat problema, geamurile se ridica, coboara, nu sar de la locul lor, e totul OK

rezolvare:

1 schimbat culisele de plastic ( cate 2 pe usa)

2 schimbat chederele pe care culiseaza/gliseaza geamurile fata, cu unele care au puful ala interior in stare aproape perfecta

3 reglat din culisa reglabila aflata in interiorul portierei, partea dinspre stalp, unde are un surub cu imbus, care e pe un excentric.

4 atentie sa nu aveti si macaralele crapate, partea metalica, in special in zona surubului maxim superior, unde temdinta de tensionare e mai mare si unde jocurile care apara se amplifica datorita pozitiei.

5 sudat electric crapaturile existente pe ambele macarale.

6 cine are nevoie de detalii, contact me

7 concluzie: la mine ambele geamuri faceau asa

8 AM NEVOIE DE UN BUTON ACTIONARE GEAM ELECTRIC !!!!!!!!

eu le-am uns cu nitzel ulei si vad ca merg "ca unse" :blink: pana cand nu stiu.dar cre ca o sa desfac si eu sa schimb chedarele alea cand vine timpu.

normal ai 2 reglaje dupa cum zici tu:unu la macara la care ai acces din exterior(cel in diagonala),iar celalalt cum arata si unde e mai exact?ca poate ala o fii de vina

la mine este 90% din cauza la usa, este ceva foarte in neregula cu ea

154980[/snapback]

Pai, atunci inseamna ca ai tabla pe care se fixeaza macaraua indoita.

Da-ti fetele de usa jos, si uita-te la usi daca seamana cat de cat intre ele.

Daca una este indoita, o sa-ti dai seama !

Daca tot nu iti dai seama, dute cu masina asa (fara fetele de usi) la cineva care dezmembreaza "pisici", si compara din nou usile cu cele de pe una dezmembrata.

Tre' sa te agiti un pic, ca altfel nu o sa ti se repare usile singure doar cu vorbe. :blink:

da, stiu ca este nevoie de putina agitatie din partea mea, doar ca nu am timp

si da, TABLA aia este ceva cu ea, ptr ca sunt si niste pcte de sudura pe ea

deci sigur nu este din ghidaje, geamul urca si coboara foarte usor pana ajunge in dreptul barii aleia din usi sau in dreptul acelei table (depinde de urcare sau coborare)

am incercat eu sa trag de tabla si sa modific cat de cat pozitia barii din usa dar nu am rezolvat nimic

intr-un final imi fac eu timp ca lumea si tot le rezolv

• 6 months later...

mama lor de geamuri el si de pisica...la e34 nu am avut probleme de genul asta...tre sa dau si io chedaru ala mare jos si sa vad ce i cu el...ca am vopsit masina si cand mai are vro 10cm de urcat incepe sa incline....mi au pus aia chedarele ca dreaq...

asa mi vine sa revin la un e34 facelift :blink:

• 2 weeks later...
deci:

am rezolvat problema, geamurile se ridica, coboara, nu sar de la locul lor, e totul OK

rezolvare:

1 schimbat culisele de plastic ( cate 2 pe usa)

2 schimbat chederele pe care culiseaza/gliseaza geamurile fata, cu unele care au puful ala interior in stare aproape perfecta

3 reglat din culisa reglabila aflata in interiorul portierei, partea dinspre stalp, unde are un surub cu imbus, care e pe un excentric.

4 atentie sa nu aveti si macaralele crapate, partea metalica, in special in zona surubului maxim superior, unde temdinta de tensionare e mai mare si unde jocurile care apara se amplifica datorita pozitiei.

5 sudat electric crapaturile existente pe ambele macarale.

6 cine are nevoie de detalii, contact me

7 concluzie: la mine ambele geamuri faceau asa

8 AM NEVOIE DE UN BUTON ACTIONARE GEAM ELECTRIC !!!!!!!!

154750[/snapback]

Zi-mi si mie te rog cum schimb chederul ala mare:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...055&hg=51&fg=10

11 din poza

ca la mine se duce pana jos in usa.

Pai, de ce nu dai geamul jos ?!!!

Desfa suruburile care tin macaralele, si lasa geamul jos in usa !

Apoi, poti sa scoti chederul fara nici o problema.

Incearca sa ai si un prieten langa tine, sa iti tina geamul.

251293[/snapback]

trebuie sa scot suruburile de la macara neaparat?

nu pot sa scot geamul din cleme si il las jos in usa?

• 1 year later...