Jump to content

dilema - benzina sau motorina? - s1 sau s3 second

Nyklas

Recommended Posts

eu as tinde sa te indrum spre un seria 3 - acum depinde si de bani si cum te simti mai bine ......

la 118d -143CP am pana in 9-9,5% in oras mers destul de infipt ..... o mai sari. in afara nu mi se pare mare branza cu el - depinde pe unde mergi , pe autostrada am cam 6-6,2 . Pe dn-uri intre 4,5 si 6 ( variaza mult in functie cu cheful cu care conduc, etc ) ( mi se pare mai economic seria 3 coupe 320d cutie automata ).

eu iti spun sincer as lua 118i daca te gandesti la seria 1 .... modelul facelift are tot 143 cai si e benzina, si crede'ma ca diferenta de consum nu cred ca e mai mult de 1l in oras ... cred ca si AUTO start-stop e mai ok pe un motor otto decat diesel ... si pe bune daca te gandesti ca'ti consuma cu 4ron mai mult la suta de km .... gandeste'te cand dai cu 100eur/ revizie mai mult la diesel ( ma gandesc - nu stiu daca atat e suma ). Eu as tinde sa'ti zic sa iei benzina. Plus ca dupa 160-170mii km spre 200mii km , la diesel, deja te costa cred vreo 60-70milioane catalizatorul cu filtru de particule... si te gandesti ca'ti consuma 4ron/suta km in plus ?

salut!

eu cu 120D (masina din semnatura) scot in oras un consum de 10% iar afara mers sanatos 7%

o revizie ma costa undeva la 800 lei (ulei + filtre)

probabil ca un 320D care are un motor identic va scoate aproximativ aceasi cifre...acum e o chestie de gust. mie imi place f mult designul seriei 1, nu mi-as lua seria 3 niciodata, plus ca seria 1 a iesit masina care isi tine cel mai bine pretul la revanzare

eu cred ca seria 1 pierde la vanzare in draci .... eu am un 118d cu fooooarte multe optiuni ( a costat cam 33.000eur cand l'am cumparat de nou ) ... la cat crezi ca'l dau dupa 2 ani ?:)

pierde daca o iei de noua, daca o iei SH, poate nu'si pierde asa mult ...... oricum seria 1 de la Bavaria SH nu merita ca sunt chele cu spume ....

@NYKLAs - seria 1 dinainte de martie 2007 ( cand a aparut faceliftul ) are materiale un pic mai slabute calitativ la interior ... poate doar 120i/120d.

Edited by oSerX

Ceea ce inca nu imi e in clar, cu ce fel de motorizare as iesi mai bine? - benzinar sau motorina?

Nici una nici alta,noul trend la bmw e GPL :)

""-- seria 1 sau seria 3 (din 2005-2006)?

-- 75% trafic urban (25% extra)

-- fac aprox 12-13000km/an

-- prefer stilul de condus normal

- ma intereseaza o intretinere rezonabila si un consum cat mai mic aferent tipului de trafic (urban)

-- intrebare: indiferent de motorizare (benzina sau diesel),

ar merita sa iau una second cu 150mii km la bord?""

OT-1.Daca nu ai bani de un diesel cu putini km nu prea se merita,2.0d de la bmw e cam problematic..

2.Acum sincer,la 12-13mii km/an poti merge lejer cu un V12 de 6000cmc,deci nu vad de ce-ti pui problema consumului.

3.Sfatul meu,oricare din ele ai lua s1 sau s3 cauta pe benzina 2.0i 150cp consuma cam 12-13% in oras.Pai daca faci un calcul simplu din ce zici tu inseamna ca faci urban vreo 10mii km/an /12 luni vin cam 800km/luna la un consum de 13% la un benzinar ar veni cam 100L benzina X 4ron litrul =4milioane/luna.Daca faci acelasi calcul la un diesel care consuma 9% ai iesi mai ieftin cu 1 milion/luna.Deci mare diferenta nu este intre diesel si benzina la cat mergi tu.

4.De banii care vrei sa-i dai pe un diesel cu 150.000km uzat iti iei un benzinar de 70de mii de km intretinut si intr-o stare mai buna. :lol:

• 2 weeks later...

Pentru fiabilitate subansamblelor, intretinere mergi pe benzina, si dieselul e placut la cuplu... daca gasesti diesel in jur de 100 mii merita.

ps: una peste alta eu vreau sa-mi vand benzinarul si sa-mi iau un diesel (pentru cuplu) :) .

Despre consum s-a discutat destul. Sa vorbim si despre revizii. 318i: 400 de lei (ulei bmw LL04, filtru: ulei/aer/polen/benzina). La diesel mi se pare ca pretul este cam 750 lei (ulei, filtru: ulei,aer,polen,combustibil,epurator). Nu mai zic ca la diesel orice manopera e mai scumpa, chiar daca fara rost (am intrebat la filaret cat ma costa sa schimb lichidul de frana, cu lichidul meu. Si am primit ca raspuns o intrebare: e benzina sau diesel? :) )

la ĂŽntrebarea ce să alegi dintre seria 1 şi seria 3:

Motorizările/elementele mecanice sunt aceleaşi iar elementele de la interior sunt tot aceleaşi sau se deosebesc puţin.

Diferenţa este doar la caroserie, seria 1 e hatchback/coupe/cabrio, o maşină mai micuţă, iar seria 3 sedan/touring/coupe/cabrio, dar cred că te interesează decât primele variante ale fiecăreia, hatchback respectiv sedan.

Eu am seria 3 E90 320d şi tot cam ĂŽn oraş merg mai mult, uneori la sfârşit de săptămână mai fac drumuri ĂŽn afară. După părerea mea se merită un E90 ĂŽn defavoarea lui E87, parcă e mai practic.Mai ales că zici că se va mări familia cu un membru :lol: Diferenţa de consum ĂŽntre cele 2 modele cu motorizări identice cred că este infimă, nu merită luată ĂŽn calcul.

Ăntre benzinar şi diesel, la câţi km faci tu, cred că indicat este benzinarul. Chiar dacă are consumul mai mare, ieşi tot acolo sau chiar mai ieftin decât un diesel per total/an.

Plus că dieselul este mai pretenţios din cauza turbinei.

Eu am avut ceva problema cu 320d-ul meu din 2005, ĂŽntr-un an mi s-au stricat şi turbina şi DDE-ul (ECU=calculatorul motorului), am cheltuit dintr-un foc 8000lei. Dar am făcut mulţi km, 40.000. Sper ca anul ăsta să nu mai am parte de aşa cheltuieli mari şi să fiu mai câştigat decât dacă aş fi avut un benzinar. Anul trecut nu prea am fost :)

Orice maşină ţi-ai lua, să ai parte de ea şi s-o stăpâneşti sănătos! :lol:

Edited by IulianC

Daca pe tine te socheaza un consum de 10% si faci calculul la ultimul banut la combustibil, ma gandesc cum o sa ti se para atunc cand pica vreo cateva piese sanatoase la diesel: turbina sau injectoarele. Cred ca faci stop cardiac. Asa ca lasa mai bine in pace consumul si ia-ti ceva pe benzina. O sa ai un consum de aprox 12-13-14 in oras dar stai mai linistit.

fiabilitatea unei masini SH tine si de cel care casca ochii cand o cumpara si de noroc. E totusi o loterie. Dar un motor pe benzina e clar mai fiabil decat diesel, iar in Romania cu atat mai mult datorita motorinei de proasta calitate. Daca nu faci km multi (peste 25-30k km/an ) mergi pe benzina. Eu am avut diesel dar m-am saturat de reparat la el si am luat pe benzina. In general in oras la motoare de peste 2 l diferentele la consum diesel/ benzina se estompeaza si tin mai mult de conditiile de trafic si stil de condus.

Trebuie sa retii ca la benzina in afara localitatii, daca te dai la ea va consuma sensibil mai mult, la diesel nu se simte asa de tare cand o calci. Pe unde merg eu am un consum mediu mixt cu 3 l mai mare fata de diesel-ul care l-am avut, cu costuri de intretinere mai mici(ma refer la reviziile periodice si reparatii in general ) Cred ca per total sunt tot cam pe acolo dpvpv costuri/km, cel putin pana acum, desi nu bag mana in foc. Iar asta in conditiile in care aici motorina e cu 20-25 de centi mai ieftina decat benzina, nu ca in Romania. Cu siguranta am mai putine batai de cap. Eu merg si destul de mult, am facut deja 25k km din luna mai pana acum. Si tot benzina prefer, chiar si din punct de vedere al costurilor.

Edited by DOMI