Jump to content

vine frigul

teddy

Recommended Posts

Salut, masina mea nu are rame la usi si vad riscul ca iarna sa fie o perioada tare antipatica cu masina asta. ce pot sa pun pe chedere / marginile geamurilor/incuietorile din lateralele portierelor ca sa nu inghete? ma gandesc ca prinre altele daca o sa inghete nu o sa poata face deschiderea si inchiderea aia automata de jumatate de cm pe care o face atunci cand deschizi/inchizi usa...

Guest poleposition
eu am citit in carte ca nu este bine sa folosesti nici un fel de substante pe chedere, aceasta putand duce dimpotriva, la deteriorarea acestora si aparitia zgomotelor deranjante. :)

eu am citit in carte ca nu este bine sa folosesti nici un fel de substante pe chedere, aceasta putand duce dimpotriva, la deteriorarea acestora si aparitia zgomotelor deranjante. :)

:lol:

http://picture.yatego.com/images/45742ffb2ab501.2/Gummipflege_Spray.jpg

eu de ala de la bmw ziceam... sonax am tot folosit pana acum, ruju ala din linku ce l-am pus mai sus.

O sa ma uit pe realoem sa-i vad codu'

Nu am incercat de la bmw. Toate produsele folosite la masina sunt de la wurth si sunt foarte multumit. Spray pt chedere, pt yale, pt curatat discuri frana, solutie pt dezghetat geamuri, etc.

orice cu silicon

am un tub de 2 ani si-l tot folosesc...

Incercati sa uitati cuvantul S I L I C O N pt. masina sau cel putin daca va pasa de ea. Este NENOROCIRE pt caroserie si tot ce tine de aceasta (chedere, ornamente, sigle samd ) Am tot citit ca va incanta tare Sonax-ul , aveti grija ca aveau niste polishuri (la culoare cica si parca aveau si niste ,,rujuri"... :lol: ) care oricum erau de raha.. si care erau PE BAZA DE SILICON. De aici am tras concluzia ca (sa ma exprim totusi delicat ) sunt ori prosti ori ticalosi cei de la SONAX nu ma refer de sigur la toata gama. Si am intalnit de multe ori prin supermarket-uri produse pt. caroserie pe baza de silicon, astea ar trebui anuntate la Protectia Consumatorului. Toate produsele serioase pt. caroserie au mentiunea ,,silicon free" Mai nou nici ,,silicoanele de bord'' nu mai contin silicon tocmai sa nu gresesti si sa dai cu carpa cu pricina pe si pe caroserie.

Nu intru in amanunte dar cine lucreaza in tinichigerie vopsitorie intelege ce vreau sa spun. In linii mari, in primul rand dupa orice spalare (poti sa folosesti mama spumei sau a samponului) o sa vezi niste suprafete ,,grase'' mari. Iar cand vei dori D-ne fereste sa vopsesti vreun element de caroserie, nu ai sa reusesti (fireste la calitate ma refer) niciodata. Sunt metode f alambicate de desiliconare, dar care te vor costa enorm, deoarece vopsitorul nu are cum sa stie despre prezenta sau gradul de infestare cu silicon. Daca mai doriti amanunte va stau la dispozitie.

Concluzia CASCATI bine ochii la ce scrie pe etichete, ca sa nu cascati punga.. :)