Jump to content

Comfort Turn Relay

Recommended Posts

Modulul asta face ca la apasarea scurta a semnalizatorului becurile de semnalizare sa se aprinda de 2,3,4 sau chiar de 5 ori. Foarte util cateodata. Stiu ca pe masinile mai noi aceasta functie e deja prezenta, insa cum procedam la masinile mai vechi care nu au aceasta functie.

Oare se poate activa din tester sau avem nevoie de ceva modul auxiliar?

Deci din ce am citit pe net si intrebat pe unu altu, treaba se poate face. Nu-i foarte complicat.

Am aflat insa ca masinile care au semnalizarea clasica, adica cu releu, mai trebuie facut un montaj electronic. Masinile mai noi care nu au releu de semnalizare (folosesc un modul electronic pt. tot ce tine de iluminat) au aceasta functie prezenta sau se poate activa din tester.

Masinile cu releu clasic nu se pot modifica din tester, practic nu poti programa un releu.

Am un prieten foarte bun electrician la reprezentanta Vag din Arad. S-ar parea ca pt. masinile lor exista kit retrofit pt. asa ceva. Si vestea buna e ca acel kit se poate monta pe orice masina care foloseste releu clasic de semnalizare.

Acel kit retrofit are in componenta un releu, un modul electronic, un DIP switch, cateva fire si cativa pini care trebuiesc introdusi intr-o mufa. Din switch se selecteaza de cate ori se vrea semnalizarea sa se aprinda, 2,3 sau de 4 ori. Tot modulul e de dimensiunea unei cutii de chibrituri.

Deci pana la masinile din 97-98 circuitul de semnalizare e clasic, cu releu. De la e46 (non-fl) si e39 cu facelift toata treaba se face din modulul de lumini, nu mai exista releu de semnalizare. Primele modele de e39 nonfl sint tot cu relee clasice de semnalizare

Pai si cum poti sti daca o masina are releu clasic sau releu d-ala cu modul ?

De ex., E46 coupe 2002, ce fel de releu are ?

Nu are releu de semnalizare.

Edit: am vazut undeva pe forum o schema electrica a LCM-ului de e46, nu mai stiu cine a postat-o. Daca din greseala o gaseste careva sau stie cineva schema il rog sa o puna si aici.

• 4 weeks later...
  • 3 weeks later...