Jump to content

O parere BMW 525D - AUDI A4 1.8T

Dariusel

Recommended Posts

Buna , vin cu o intrebare cam stupida :lol: :)

Am un BMW 525 BERLINA 2,5 D aproximativ 200CP(prin resoftare) NEGRU

250000 km , din 10/2000

EURO 3; CUTIE MANUALA 5+1; 4 GEAMURI ELECTRICE; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE HELIOMATE; SERVO-DIRECTIE; 8 AIRBAGURI; DUBLU CLIMATRONIC; PILOT AUTOMAT; COMPUTER BORD; XENON; JANTE ALIAJ; PROIECTOARE; INCHIDERE CENTRALIZATA; ALARMA;

NAVIGATIE MARE-TV,BI-XENON,OGLINZI RABATABILE ELECTRIC,SENZORI PARCARE FATA-SPATE,SENZORI PLOAIE,SPALATORI FARURI,COMENZI VOLAN,COTIERA FATA-SPATE+SAK SKI,COMENZI VOLAN ...

MASINA MI A PLACUT FOARTE MULT LA INCEPUT , IMI PLACE SI ACUMA PT K E PUTERNICA , DAR SE CAM STRICA MULTE LA EA SI ASTA M A PUS PE GANDURI SA O DAU ...

http://cautare.mobile.ro/vehicule/details....29162a3cfd841dd

problema e criza asta si lumea nu are bani :lol:) deci slabe oferte si ma gandeam sa o dau la schimb cu un Audi A4 din 2002 1.8T 150HP

CUTIE MANUALA 5+1; GEAMURI ELECTRICE FATA; OGLINZI ELECTRICE INCALZITE; SERVO-DIRECTIE; 8 AIRBAGURI; DUBLU CLIMATRONIC; COMPUTER BORD; XENON; JANTE ALIAJ; PROIECTOARE; INCHIDERE CENTRALIZATA; ESP, ABS, NAVI MICA, SCAUNE SPORT SI INCALZITE, SUSPENSII SPORT , EVACUARE SPORT, CD, 10 DIFUZOARE + SUBWOOFER AUDI CONCERT, COMP. BORD COLOR MODEL 2004, PACHET CROM, 5 JANTE, R16, COTIERA FATA + SPATE, BIXENON

EVENTUAL SI O DIFERENTA!

daca tot v am zis atatea prosti , ce ziceti , merita ?

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest poleposition

Am avut eu A4, motorul asta, dar model mai nou... ce sa zic, era o masina foarte confortabila, mi-a placut cutia pt ca era Multitronic si era comod de condus in oras si afara, directia usoara dar precisa... Destul de stabila pt suspensia aia comfort. Motorul este unul reusit, iar lag-ul turbo este foarte mic, se misca bine masina pt ca este si usoara.

E o masina buna per total, nu vad de ce sa nu faci schimbul daca asta iti doresti, dar sa stii ca si la AUDI sunt costuri mari daca e sa pice ceva...

Daca fugi de masina turbo, nu ai nimerit-o! Partea de turbina necesita putina atentie in utilizare. In rest, nu stiu ce se poate defecta la BMW si la Audi nu. Mai ales ca 525d E39 chiar e o masina reusita. Mie personal imi place Audi, nu modelul in cauza, dar nu vad motivul pt care sa dai masina pe care o ai, doar daca masina e paduchioasa si trebuie data. Am mers cu motorul respectiv, pe Passat si nu te da pe spate. I-ar mai trebui vreo 50CP sa se miste ok.In schimb, un 525d e o masina foarte echilibrata, consum decent, se misca excelent.

Dar cum vad ca ai bagat-o deja la produs, inseamna ca hotararea e luata si masina nu-ti mai place din diverse motive. Asa ca vorbim vorbe.

Nu pica la benzinare turbina pt ca de obicei cine ia asa ceva are habar de masini si de cum se utilizeaza. Pe cand la diesel, 80% schimba la 1500 de ture treptele. Asta spune tot despre tipul de utilizator!

Mai ales ca turbina la benzinar lucreaza la temperatura mai mare ca dieselul, deci e supusa uzurii/ stresului mai mult.

De mentionat ca nu scapi sub 15 consum in oras cu 1.8T-ul ala.

si nu o sa fuga mai tare, si nu o sa ai acelasi spatiu :)

E nu.

http://www.zeperfs.com/en/duel98-37.htm

Acum bmw are soft, daca va avea si benzinarul soft, bye-bye.

Nu e vorba numai de cox.

Insa daca as stii ca e o gaura neagra bmw, ca se intampla sa mai prinzi cate o masina in care bagi mai mult decat te bucuri...as face schimbul.

E alta clasa. Insa audi ala e ok. Am avut unu din 2003.

Ai grija cu masina aia, daca ne rezumam exact la ea. Mi-a atras atentia expresia "COMP. BORD COLOR MODEL 2004" (care btw, nu e nici pe departe asa, ci vine odata cu navi mica), am analizat masina si in opinia mea nu e masina de cumparat si de tinut pentru tine, este masina de dat mai departe.

Eu am acum tot un A4 B6(2003) 1.8T si cu toate ca nu am avut probleme in 1 an jumatate de cand o am.ma gandesc din ce in ce mai serios la un 325i e46 cu facelift. Doar ca acum preturile sunt la pamant iar o masina intretinuta nu este apreciata.

Audi asta, A4 cel putin e un Passat care s-a vrut mai de fite, dar a iesit un mare fass in opinia mea. Te ingrozesti daca vezi cum arata un interior facut la spalatorie dupa cativa ani, plasticele aparent de calitate se cojesc in draci, chiar daca ideea si designul interior mi se par mai frumoase ca la BMW.

Cu motorul nu o sa ai probleme mari daca a fost intretinut si stii istoricul, sunt posesori care au intre 300k si 400k km fara interventii in motor. Boala lui sunt bobinele, si dupa 200k intinzatorul si lantul de la axele cu came daca nu s-a folosit ulei de calitate.

Consum, depinde de oras, de talpa, dar 1.8t nu este un motor cu care sa bati recorduri de consum. Dar tinand cont ca si 1.4 de pe Golf mk4 consuma 12-13 in Bucuresti, nu cred ca ai ce sa ii reprosezi 1.8T-ului. La drum lung poate fi chiar econom fata de alte benzinare.

Acum depinde si ce asteptari ai de la masina, pentru ca la fel ca BMW, si Audi se preteaza unui anumit segment si s-ar putea sa o iubesti sau sa nu iti placa deloc.

Edited by gaby1773

Guest poleposition

pai ce faci Gaby, ma asteptam sa fii pro Audi mai :)

PS: aia cu plasticele cam asa e, se cojeste pojgita cauciucata aia sau ce naiba e de pe butoane si bord... intr-adevar asa am patit si eu la Audi.

Ia spuneti, va place ce vedeti in poze? Sincer, nici mie...

Asta e un defect major la Audi.

In rest, la brate/suspensie stau mai bine ca BMW cel putin dpdv al fiabilitatii. Eu am suspensie sport OEM si sunt foarte multumit de cum se aseaza masina pe drum. Cu siguranta un E46 nu poate oferi o diferenta notabila din acest punct de vedere.

Si motorul in cazul de fata este unul destul de reusit, dar conteaza foarte mult cum a fost exploatata masina.

Nici 5-arul in cauza se pare ca nu este tocmai cea mai intretinuta masina, dar s-ar putea sa te alegi cu un A4 si mai prost exploatat. Daca urmaresti scaderea costurilor si vrei o masina care sa nu te faca de rusine, eu spun ca A4 1.8T isi face treaba dar nimic mai mult.

post-11897-1255682616_thumb.jpg

post-11897-1255682657_thumb.jpg

post-11897-1255682662_thumb.jpg

Edited by gaby1773

Bai da ce naspa arata, nici pisicile din 92 nu sunt asa naspa.

daca si motorul este in aceeasi stare ca si bordul...las-o !!! ramai pe bmw este cel mai bun lucru care l-au putea face si consum si forja si distractie... oricum alegerea ta!!!

Nici A4 din '92 (ma rog, Audi 80 B4) sau A4 B5 din '95-'99 nu arata deloc rau, pentru ca au la interior plastic simplu.

Incepand cu modelul B6 (2001) au vopsit plasticele cu o vopsea cauciucata foarte placuta la atingere cat este in stare ok, ca nah, 'passatul' se vroia premium si uitati ce a iesit in urma acestui 'experiment' facut pe pielea si banii clientilor. Insa sa nu intelegeti ca 100% din A4 fabricate dupa 2001 sunt in stare deplorabila la interior. Atasez si cateva poze care conteaza ca exemplu pentru 'asa DA'

Pe de alta parte, cum am mai spus motorul 1.8T este unul din cele mai longevive motoare din gama VAG, fiind fiabil si cu un raport putere/cmc foarte bun. Acum depinde cum a fost intretinut exemplarul pe care colegul vrea sa il achizitioneze.

Si ca o precizare, 1.8T de 180CP nu a existat pe A4 (fie el B5, B6 sau B7). 1.8T a fost disponibil ca cadrul grupului VAG in mai multe variante (CP) in functie de an si de modelul pe care a fost pus. Pe TT exista motorul de 180CP, si tot pe TT este 1.8T de 224CP (care doar cu un 'mic' soft este o bestie...la litrajul pe care il are).

post-11897-1255683909_thumb.jpg

post-11897-1255683914_thumb.jpg

Edited by gaby1773