Jump to content

pot sa pun gume 225/55/R17 pe un E90?

tnk

Recommended Posts

Salut, in specificatiile masinii mele(E90 330xd 10.2006) sunt trecute ca anvelope standard 225/45/R17, iar intrebarea mea este daca as putea pune 225/55/R17 fara sa am probleme(sa-mi atinga cauciucul aripa de exemplu)

eu am 235/40-18 fata si 265/35-18 spate, in talon, si am pus 235/45-18 fata, si 255/40-18 spate, mai freaca din cand in cand, dar si suspensia mi-e destul de moale, deci depinde... de suspensie.

din parerile voastre trag concluzia ca n-are rost sa ma complic cu gumele alea.

ma rezum la cele standard

depinde, ptr un plus de confort, merita, daca ai suspensia ok, nu-ti freaca.

sa zicem ca-i pun amortizoare noi pe fata.....in cazul asta cred ca n-ar atinge in fata....ar mai ramane sa verific amortizoarele spate sa vad cat sunt de uzate

jante mai mici de 17 nu pot pune ca am discurile destul de mari.....nu cred ca ar incapea!

ma gandeam ca balonul de 55 imi va oferi un confort suplimentar, dar decat sa stau cu emotii mai bine pun ce scrie in carte si nu ma mai complic!

Edited by tnk

O sa ai o diferenta in diametru de 7,1%,adica 45de mm :)

Tractor direct :lol:

http://www.etyres.co.uk/tyre-size-calculator.htm

nu-i chiar corect calculul pentru ca 45 sau 55 inseamna defapt procentajul din latime , adica 45% din 225 si 55% din 225 care cacluclat ar veni 101,25 mm si 123,75 mm deci diferenta iese pe la 22,5 mm adica 2 centimetri si ceva(2,25 cm)

mai mici de 17 nu intra la modelul tau sub nici o forma :)

eu am pe e46 235/45 in loc de 225/45 , din acelasi motiv. stiam sigur ca dimensiunea asta intra fara sa atinga nimic, si am si marit balonul cauciucului cu aproape jumatate de centimetru. si chiar se simte diferenta la gropi . pe de alta parte, pe spate voiam sa pun chiar 245 latime, dar am renuntat, am preferat sa am la fel si fata si spate.

la 4x4 oricum nu poti pune latimi diferite, deci un 235/45 cred ca te-ar avantaja , daca tot trebuie sa iti iei cauciucuri

mai mici de 17 nu intra la modelul tau sub nici o forma :)

eu am pe e46 235/45 in loc de 225/45 , din acelasi motiv. stiam sigur ca dimensiunea asta intra fara sa atinga nimic, si am si marit balonul cauciucului cu aproape jumatate de centimetru. si chiar se simte diferenta la gropi . pe de alta parte, pe spate voiam sa pun chiar 245 latime, dar am renuntat, am preferat sa am la fel si fata si spate.

la 4x4 oricum nu poti pune latimi diferite, deci un 235/45 cred ca te-ar avantaja , daca tot trebuie sa iti iei cauciucuri

cum sa nu pot pune latimi diferite? de ce?

momentan am 255/35/R18 sptate cu 225/40/R18 fata si nu vad nici o problema!

daca stii ceva in plus sunt curios si eu sa aflu:)

mai mici de 17 nu intra la modelul tau sub nici o forma :lol:

cum sa nu pot pune latimi diferite? de ce?

momentan am 255/35/R18 sptate cu 225/40/R18 fata si nu vad nici o problema!

daca stii ceva in plus sunt curios si eu sa aflu:)

pai am citit undeva ca la 4x4 ar trebui sa aiba acelasi diametru al rotii, ca sa nu iti afecteze transmisia. parca prin supercar acum vreo 2-3 ani am citit. era vorba de audi tt acolo, dar cred ca se aplica si la bmw.

si ca sa pastrezi diametrul total al rotilor identic e cam greu cand ai latimi diferite, asta era ideea.

ma gandesc ca daca roata fata acopera 1,2 metri cu o tura de roata iar cea spate 1,3 metri nu e prea bine. dar poate au gresit aia, nu ma bat cu pumnul in piept ca ar fi asa. :)

Salut, in specificatiile masinii mele(E90 330xd 10.2006) sunt trecute ca anvelope standard 225/45/R17, iar intrebarea mea este daca as putea pune 225/55/R17 fara sa am probleme(sa-mi atinga cauciucul aripa de exemplu)

Pune cauciucuri de dimensiunile recomandate de producator :)

nu-i chiar corect calculul pentru ca 45 sau 55 inseamna defapt procentajul din latime , adica 45% din 225 si 55% din 225 care cacluclat ar veni 101,25 mm si 123,75 mm deci diferenta iese pe la 22,5 mm adica 2 centimetri si ceva(2,25 cm)

Ai dreptate dar doar partial... diferenta de 22.5mm, este doar de la varful anvelopei pana in centru, deci diferenta in raza este de 22,5mm dar in diametru ar fi 22,5mm ori 2, adica 45mm cum s-a spus mai sus...

Practic roata va fi cu 45mm mai mare(dpdv diametru) practic el cand va rula pe sosea, la 60km/h indicati va vea 63-64 reali. si overall masina va arata aiurea...

Sincer nu inteleg de ce unii oameni se complica in halul asta, probabil daca fabricantul asa a dat-o din fabrica, asa trebuia sa fie... vrei talon mai mare la anvelope... puneti jante pe 16/15 dute, daca tu de fabrica ai avut jante pe 17, fi sigur ca jantele pe 16 se potrivesc... (cum verifici? vezi ce diametru are janta de rezerva... e simplu)

Ai dreptate dar doar partial... diferenta de 22.5mm, este doar de la varful anvelopei pana in centru, deci diferenta in raza este de 22,5mm dar in diametru ar fi 22,5mm ori 2, adica 45mm cum s-a spus mai sus...

Practic roata va fi cu 45mm mai mare(dpdv diametru) practic el cand va rula pe sosea, la 60km/h indicati va vea 63-64 reali. si overall masina va arata aiurea...

Sincer nu inteleg de ce unii oameni se complica in halul asta, probabil daca fabricantul asa a dat-o din fabrica, asa trebuia sa fie... vrei talon mai mare la anvelope... puneti jante pe 16/15 dute, daca tu de fabrica ai avut jante pe 17, fi sigur ca jantele pe 16 se potrivesc... (cum verifici? vezi ce diametru are janta de rezerva... e simplu)

corecta argumentarea cu diametrul......mea culpa ca am contrazis colegul...avea dreptate!

cat despre complicat...nu se complica nimeni...cel putin eu nu fac asta....doar am intrebat daca ar merge pentru ca gasisem si niste gume la dimensiunile alea la un pret de chilipir...asta era ideea.....cat despre simplitatea cu masuratu rezervei......te informez ca unele masini n-au rezerva:) ptr ca bmw a inceput sa echipeze anumite modele cu gume runflat....si adio rezerva!

Edited by tnk

Dupa o cautare amanuntita pe google, impreuna cu bmwfans.info, am constatat ca 17 este minimum pentru etrierii tai.. din pacate 16 nu este solutia :lol:

Dar facand un alt calcul elementar, ai putea incerca un 225/50 (in loc de 55) unde diferenta e de doar 3.4% adica undeva la 22mm pe diametru, (masina va fi mai comoda, nu foarte, dar va fi) iar riscul de ati atinge in aripi se diminueaza mult... aproape ca va fi nul.

E o sugestie :)

PS. Cand am scris faza cu roata de rezerva uitasem complet de noua politica BMW... mii de scuze...

• 10 months later...