Jump to content

Masina pe post de umbrela.

cristimm

Recommended Posts

Atunci cand ploua in bucuresti e mult mai aglomerat. Cred ca exista oameni care folosesc masina doar cand ploua. :) Sau ma insel?

Majoritatea Âşoferilor merg mai cu fricĂŁ.

In Cluj ploaua de azi noapte. Am avut mai devreme ceva treaba prin oras... As putea jura ca atunci cand ploua parca is de 2 ori mai multe ca de obicei! Si toata lumea merge cu incetinitorul.. Niciodata nu mi-am putut explica fenomenul...

OK. ploua. De obicei nu mergi cu masina, dar acuma... Da` du-te frate mai repede ca un pieton, ca altfel imbatranim in trafic! :lol:

ZIci ca sau inmultit taximetristii pe ploaie , frate tot la 2-3 masina hop un taxi, ce dreq ca ei se grabesc la comenzi n-au timp de stat la rind o taie pe contrasens cite 2-3 sute de metrii se baga cu nesimtire in fata , n-ai cu cine frate niste tarani si mai apoi dau tel la radio impuls ca cica ei au facut 7 minute din manastur pana pe Napoca ,iar in timp ce vorbea cu bolunzii astia de la Impuls cica erau deja in Piata A Iancu. Eu am 3,4 km (4,5 pe linia de tramvai) pana pe Baritiu din Manastur, de pe Mehedinti. Azi dimineata din parcare stateam la coada :) facuta de la sensul giratoriu si se termina undeva pe la Olimpia. Eu am facut 34 ( in trafic normal 8-10) minute dar macar am vazut toate stirile de la protv, ajung pe Baritiu parchez pe trotuar si stau la panda dupa un loc de parcare, dupa vreo 10-15 min pleaca un Matiz si reusesc sa parchez juma de masina pe trotuar jumate pe locul Matizu-lui. Zic ca am avut noroc de am gasit asa repede un loc desi intrarea la mine in curte ar trebui sa ramana libera, dar cu gandul ca voi bea o cafea am uitat de aceste mici neplaceri si cum am devenit imun la traficul din Cluj, ploaia nici nu o mai observasem am intrat la firma si surpriza nu se lasa asteptata, o inundatie cu apa de ploaie si toaleta infundata de vreun tampax. Cind am simtit fiorul rece pe piciorul drept l-am bagat si pe stingu' ca nu cumva sa ratez senzatia, asa ca dupa vreo 2-3 ore de dezinsectie am reusit sa-mi beau cafeaua tot acasa ca doar nu era sa stau ud pana la genunchi pt un loc de parcare.

Evident ca am pierdut locul de parcare si dupa 1 ora am reinceput vanatoarea de parcari si pe la vreo 12 am deschis firma , dar ce mai conta o zi de 13 intr-o zi de marti cu 3 ceasuri rele si 2 miliarde de taximetristi grabiti pe ½ km².

ZIci ca sau inmultit taximetristii pe ploaie , frate tot la 2-3 masina hop un taxi, ce dreq ca ei se grabesc la comenzi n-au timp de stat la rind o taie pe contrasens cite 2-3 sute de metrii se baga cu nesimtire in fata , n-ai cu cine frate niste tarani si mai apoi dau tel la radio impuls ca cica ei au facut 7 minute din manastur pana pe Napoca ,iar in timp ce vorbea cu bolunzii astia de la Impuls cica erau deja in Piata A Iancu. Eu am 3,4 km (4,5 pe linia de tramvai) pana pe Baritiu din Manastur, de pe Mehedinti. Azi dimineata din parcare stateam la coada :lol: facuta de la sensul giratoriu si se termina undeva pe la Olimpia. Eu am facut 34 ( in trafic normal 8-10) minute dar macar am vazut toate stirile de la protv, ajung pe Baritiu parchez pe trotuar si stau la panda dupa un loc de parcare, dupa vreo 10-15 min pleaca un Matiz si reusesc sa parchez juma de masina pe trotuar jumate pe locul Matizu-lui. Zic ca am avut noroc de am gasit asa repede un loc desi intrarea la mine in curte ar trebui sa ramana libera, dar cu gandul ca voi bea o cafea am uitat de aceste mici neplaceri si cum am devenit imun la traficul din Cluj, ploaia nici nu o mai observasem am intrat la firma si surpriza nu se lasa asteptata, o inundatie cu apa de ploaie si toaleta infundata de vreun tampax. Cind am simtit fiorul rece pe piciorul drept l-am bagat si pe stingu' ca nu cumva sa ratez senzatia, asa ca dupa vreo 2-3 ore de dezinsectie am reusit sa-mi beau cafeaua tot acasa ca doar nu era sa stau ud pana la genunchi pt un loc de parcare.

Evident ca am pierdut locul de parcare si dupa 1 ora am reinceput vanatoarea de parcari si pe la vreo 12 am deschis firma , dar ce mai conta o zi de 13 intr-o zi de marti cu 3 ceasuri rele si 2 miliarde de taximetristi grabiti pe ½ km².

sincer :lol: :) ! am inteles tot

pai si nu vi se pare normal ca atunci cand ploua sa iasa mai multe masini? ...daca ai avea serviciul la 1-2 km de casa, ai merge in mod normal pe jos, dar daca ploua de ce sa nu mergi cu masina...  Edited by Rhaziel

pai si nu vi se pare normal ca atunci cand ploua sa iasa mai multe masini? ...daca ai avea serviciul la 1-2 km de casa, ai merge in mod normal pe jos, dar daca ploua de ce sa nu mergi cu masina...

Nu, nu mi se pare normal. Inseamna dupa parerea mea ca impozitele si asigurarile sunt prea mici daca oamenii isi permit sa tina o masina pe post de umbrela. Aceasta masina in restul timpului ocupa loc degeaba in parcari (care si asa sunt prea putine).

Cei care fac asta n-au nici o vina si este dreptul lor sa foloseasca masina asa cum vor dar ar trebui descurajati sa faca asta.

aici nu sunt de acord cu tine! ce legatura are impozitul si asigurarile? omul o foloseste doar cand considera el ca are nevoie... probabil unii oameni mai vor sa faca si miscare, avem chiar aici pe forum cativa colegi care au ales bicicleta sau pejosul pentru deplasarile ciclice la serviciu si inapoi, daca ai masina nu inseamna ca trebuie s-o folosesti oriunde ai merge... de multe ori ajungi mai repede pe jos decat cu masina~

Cred ca intelegi deosebirea intre a interzice si a descuraja. Pe a doua varianta cred ca ar trebui actionat. Chiar daca vor ramane oameni care de exemplu au o masina de colectie pe care o scot din garaj doar o data pe luna, restul isi vor vinde poate loganul care zace in parcare cu exceptia zilelor cand ploua - descurajati de impozitele si asigurarile mari. Sincer eu as prefera sa platesc mai mult si sa MERG decat sa platesc putin si sa stau in trafic. Edited by cristimm

raportat la la nr de km asfaltati sunt multe (autostrazile nu intra in calcul, ele/ea sunt o gluma ) si cum nu avem prea multe variante asfaltate ne inghesuim si noi cum putem pe ele. Nu avem infrastructura pt o circulatie decenta, iar parcarile daca sunt pline mai mereu se mai parcheaza si pe prima banda, consecintele nu se lasa asteptate mai ales la prima ninsoare sau ploaie mai serioasa. Pietoni contribuie si ei cu o parte de vina din ceea ce se intimpla pe sosele noastre, daca ar trece in grupuri si nu in sir indian ( nu cred ca este mult 0.5-1.5 minute de asteptare) daca trecerile de pieton ar fi semaforizate + un pic de civilizatie si din partea soferilor , am fi mai putin nemultumiti decit acum. Dar daca ar fi toate astea si vreo 6-7-8 autostrazi am fi vorbit in ungureste :)

• 3 weeks later...

Umbrelele au lovit azi crunt. :) Am facut o ora si un sfert pentru 5.5km pe care de obicei ii fac in 30 min.

Daca exista practicanti ai acestui sport (masina pe post de umbrela) le dau un sfat: vindeti masinile si atunci cand ploua luati taxiul - veti iesi muuult mai ieftin.