Jump to content

lucrari de iarna...

pyu

Recommended Posts

am si eu o intrebare...de ce tineti asa neaparat toti pentru anvelope de iarna?? Am avut inaintea bmw-ului un peugeot 307 cu 4 anvelope noi de iarna...in 2007 cand a fost zapada de 1 metru, toti prietenii mei aveau anvelope de vara ...si eu ma comportam la fel ca ei pe acea zapada...nici o diferenta doar un sunet mai pronuntat la mine din cauza anvelopelor de iarna. Am patinat cat nu am crezut ca o sa patinez in viata mea.... si apropo...cat timp noi avem tractiune spate si spatele e usor...nu vad cum va sta masina pe zapada de 15-20cm , zapada pufoasa...nu vad cum va merge masina...ce diferenta vor face acele anvelope de iarna. Nu stiu ce sa zic....poate e doar parerea mea

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

am si eu o intrebare...de ce tineti asa neaparat toti pentru anvelope de iarna?? Am avut inaintea bmw-ului un peugeot 307 cu 4 anvelope noi de iarna...in 2007 cand a fost zapada de 1 metru, toti prietenii mei aveau anvelope de vara ...si eu ma comportam la fel ca ei pe acea zapada...nici o diferenta doar un sunet mai pronuntat la mine din cauza anvelopelor de iarna. Am patinat cat nu am crezut ca o sa patinez in viata mea.... si apropo...cat timp noi avem tractiune spate si spatele e usor...nu vad cum va sta masina pe zapada de 15-20cm , zapada pufoasa...nu vad cum va merge masina...ce diferenta vor face acele anvelope de iarna. Nu stiu ce sa zic....poate e doar parerea mea

si eu am zis tot asa...pana am iesit de pe drum cand coboram un deal datorita cauciucurilor de vara. Dupa ce am pus cauciucurile de iarna no problem.

Lichid parbriz de iarna

Aolo, bine ca mi-ai adus aminte. Iarna trecuta am patit-o. Eram pe DN1, ma apropiam de Sinaia si am vrut sa spal si eu geamul si m-am trezit ca mi-au imprastiat stergatoarele tot jegul pe parbriz, pentru ca apa nu mai tasnea. Era inghetata pe furtun si n-am avut ce sa-i fac. Am sters geamul cu servetele umede, ca nu mai vedeam.

Probabil ca o sa fiu nevoit sa schimb si bateria e cea originala a masinii si are deja 8 ani si un pic,chiar stie cineva cat e o baterie oem?

Eu am schimbat-o cu o Varta BlueDynamic de 74W. Am dat 380 de lei in decembrie, dar stau fara grija.

Cat de repede voi schimba bujiile se pare ca 2 nu isi fac treaba corespunzator.

Cum stii cand nu merg bine bujiile? Tester? Stie cineva un tester de calitate in buc? Cam cat costa?

Acuma stau in dubiu, daca sa pun rotile de iarna sau nu... am de facut un drum de 2ooo km... si m-a luat iarna de la cluj prin surprindere... acuma nu stiu ce sa fac...sa merg cu astea pe 18... sau sa bag alea pe 15" de iarna..

Ultima data cand m-am uitat intamplator prin ceva magazin, baterie de 120 A.. era undeva la 580 lei...

Edited by Cristi.MD

am vazut la stiri cum ninge ca-n poveste prin Maramures.....ai duamne !!!

ce mi-as pierde si eu o luna- doua pe acolo........

on: baterie, antigel, gume de iarna, lanturi o lopatica si un saculet de nisip in portbagaj

baterie de 120 A !?!?...nu e cam mare ?

Edited by bolyboly

Doream sa pun si eu pe a mea cauciucuri de iarna - 195 65 R15 - stiti pe undeva la preturi bune (nu nebune) :).

Poate o lopata mica in portbagaj, un cablu de tractare, niste cabluri alimentare curent :lol:. Eu le am de la masina de teren si tare sunt bune. Iarna trecuta am avut nevoie de loapata si sufa de tractare. Cablurile mi le-am facut recent.

Edited by locdeparcare

am vazut la stiri cum ninge ca-n poveste prin Maramures.....ai duamne !!!

ce mi-as pierde si eu o luna- doua pe acolo........

on: baterie, antigel, gume de iarna, lanturi o lopatica si un saculet de nisip in portbagaj

baterie de 120 A !?!?...nu e cam mare ?

la e39 diesel, nu e mare.. e numai buna,

am uitat, neaparat sprei antifreeze

nu folosesc o marca anume, dar prinde bine, daca parchezi masina afara... dupa ce speli masina, mai tot timpul se mai intampla sa nu se mai inchida/deschida cate-o usa... mai dai pe chedere si nu ingheata, cand e inghetat parbrizul si te grabesti, ai tras un sprei, si apoi cu racleta e doar o formalitate.

"mici secrete " , poate stiati si voi....am citit undeva parca pe bmw.club.spain, ca daca ingheata yala la masina apesi ceva secunde pe deschis si se incalzeste ...era vorba de e 46.......o sa ma documentez mai bine doar ca aia deocamdata au saitu´ virusat :)

Guest poleposition
pe mine tot timpul ma ia pe nepregatite, trebuie sa plec cu masina iarna si e totul inghetat, nu am racleta, nu spray... fac o criza de isterie, ma intorc in casa, iau un CD sau o carcasa de CD si curat cu aia parbrizul... tampesc de nervi, anul asta ma pregatesc din timp :)

cauciucurile de iarna la bmw eu zic ca sunt obligatorii. macar pe spate, ca sa ai totusi o sansa sa te deplasezi daca e gheata afara. anul trecut nu aveam bmw, si cu tractiunea fata mergeam ok, dar un bun prieten abi pleca de pe loc cu bmw 318 cu gume de vara. in timp ce altul cu 320 cu cauciucuri de iarna , mergea la fel de linistit ca mine, cu tractiunea fata. eu zic ca cauciucurile de iarna sunt "must have"

antigelul , la fel, sa fie ok. bateria verificata, ca la gerurile care se anunta sunt sanse sa inghete...bujiile la fel, verificate. eu mai am bujiile de verificat/schimbat, in rest le-am pregatit pe toate.

o racleta, covorase de cauciuc, stergatoare (sunt la al 4-lea set de cand am luat masina, cred ca pana la urma imi iau originale , cu toate ca la 300 ron setul mi se pare cam mult)

Guest poleposition

ba da am, normal, dar pana se dezgheata nu am stare... prefer sa raschetez eu si o tai din loc cat mai repede, decat sa dansez pe langa masina.

Am incalzire/ventilatie independenta, poate pana da iarna citesc in manual si vad cum se foloseste :)

Ăntrebare: Folosiţi ceva husă (sau tradiţionalul carton) pentru radiator?

De ex. ieri dimineaţă am făcut un drum de 80 km, afară o temp. de aprox 2 grade şi temperatura lichidului de răcire nu a crescut mai mult de 68 de grade. Asta la E90 320d. Şi nu prea ĂŽmi venea să turez motorul mai mult de 2500 rpm că ştiam că nu ajunsese la temperatura optimă, de obicei 83 de grade.

Edited by IulianC

Guest poleposition

asta vedeam pe la Daciile vechi sau la Lada... nu cred ca cineva mai face asa ceva pe masinile noi si nici nu cred ce este necesar.

De cand nu ai schimbat lichidul de racire ?

Din martie a.c. Deci are 8 luni, nu cred că influenţează vechimea antigelului temperatura lichidului de răcire ĂŽn timpul funcţionării, poate doar proprietăţile la temperaturi foarte scăzute.

Mă gândeam la o husă oem pt. rinichi, să nu mai tragă aer rece :)

Edited by IulianC

Din martie a.c. Deci are 8 luni, nu cred cĂŁ influenĂžeazĂŁ vechimea antigelului temperatura lichidului de rĂŁcire ĂŽn timpul funcĂžionĂŁrii, poate doar proprietĂŁĂžile la temperaturi foarte scĂŁzute.

Mã gândeam la o husã oem pt. rinichi, sã nu mai tragã aer rece :lol:

numai da drumul la incalzire pana nu ajunge acul la jumatate, si se incalzeste muult mai repede(evident daca ai posibilitatea asta)

iar o solutie minune pentru parbriz(eu asa fac cand e geeeer) apa calda/fiarta de la robinet intr-o sticla si torn pe el. se dezgheata instant. Acum problema ar fi sa nu crape naibii de la diferentele de temperatura ,deesi nu cred , pana acum nu a dat nici un semn :)

apa calda/fiarta de la robinet intr-o sticla si torn pe el. se dezgheata instant. Acum problema ar fi sa nu crape naibii de la diferentele de temperatura ,deesi nu cred , pana acum nu a dat nici un semn :)

Eu nu as face asa ceva, prefer sa=i dau ventilatie maxima si sa astept 5 minute decat sa am supriza sa-mi trozneasca parbrizul :lol: .Anul trecut am avut surpriza sa nu mai pot intra in masina din cauza geamurilor fara rama inghetate bocna de atunci nu ma mai prinde gerul fara sa am in portbagaj un Spray dezghetat parbriz si incuietori

Bujiile la diesel sau benzina?

La benzina. Eu am benzinar. Vreau sa le verific la un service serios. Doar cu tester se pot verifica? Vizual nu e suficient? Eu nu prea ma pricep. Filaret e ok?

Nu e mai usor sa le schimbi?