Jump to content

lucrari de iarna...

pyu

Recommended Posts

Eu sambata mi-am pus alta izolautie sub fetele de usi ca cea originala nu mai era

am completata 500 de grame de ulei dupa 6000 de km si am verificat furtune si una alta pe la motor

deocamdata la noi nu arata a iarna avand in vedere ca azi erau 13 grade asa ca ,cauciucurile de iarna mai stau putin

si mai trebuie sa ma duc la un electrician ca nu cred ca incarca cum trebuie pt ca imi palpaie luminile

in decembrie pun gumele de iarna ca urmeaza sa bag un drum de germania si musai

si mai trebuie sa cumpar un triunghi ca astia acuma vor musai doua si un set de lanturi

• Replies 106
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Vor doua triunghiuri? N-am auzit. Dar pentru ce? Unul sa-l pui pe drum, si unul pe spate, sa fii vizibil? :)

cica nu numai doua triunghiuri mai nou trebuie sa ai si set din ala de becuri,dar ma intreb eu oare ce drac faci cu el daca nu stii ce si cum se schimba ,ca pt a schimba un bec trebuie sa stii ce faci

dar cica obligatoriu sa ai si ala

asta e tara in care traim :)

Vor doua triunghiuri? N-am auzit. Dar pentru ce? Unul sa-l pui pe drum, si unul pe spate, sa fii vizibil? :)

cica nu numai doua triunghiuri mai nou trebuie sa ai si set din ala de becuri,dar ma intreb eu oare ce drac faci cu el daca nu stii ce si cum se schimba ,ca pt a schimba un bec trebuie sa stii ce faci

dar cica obligatoriu sa ai si ala

asta e tara in care traim :lol:

• 2 months later...

azi am fost harnic: curatat in detaliu regulatorul de ralanti, cu wynns EGR cleaner, schimbat senzorul de temperatura apa/ulei (nasol pozitionat ca dreaq, cap tubular de 22+cardan+clicket), schimbat furtunele de la supapa PCV(desi erau in stare buna, deci donez furtune), dand jos partea de sus a admisiei, am schimbat si toate garniturile, am si curatat p-acolo putin. Nivelul uleiului este cel care se vede... dupa 6000 de km...

Dupa toate astea... in drive-test, s-a dovedit ca problemuta cu ralantiul care coboara din cand in cand, la opririle la semafor, A RAMAS DE ACTUALITATE!!!!  :) :lol:   in vederea "anihilarii" acestei probleme... am schimbat: senzor ax came, debitmetru, supapa PCV, furtunele aferente, furtune vacuum, senzor temperatura apa/ulei... ce pana mea sa mai schimb???? firele de la ele???

Edited by Rhaziel

a fost de lucru, mai ales senzorul ala ce peri albi mi-a scos... daca nu demontezi si partea de jos a admisiei...tre sa ai putina pregatire de ginecolog!

...si cand ma gandesc ca s-ar putea sa fi muncit degeaba...

Edited by Rhaziel

baubau: ai vazut ca eram cu laptopu langa mine... de siguranta, dar o crapat bateria imediat de la frig. :) ...oricum era studiata problema dinnainte, aveam bookmarku' pus in TIS deja

claudiuBWR: de ce razi? :lol:

Edited by Rhaziel

nu sti tu de ce a zis el asta...

nu stiu dar e amuzant :)

hai ca iti spun eu de ce am zis

sunt multe chestii care eu de obicei le-as face singur dar nu stiu ce si cum si nu stiu de unde sa incep

sunt foarte multe lucruri simple care le poti face acasa daca ai scule si ceva cunostinte de mecanica sau ma rog

asa ca cele doua programe te mai ajuta cu unele poze si explicatii care mie unu chiar imi folosesc

si de exemplu in loc sa dau bani unui mecanic sa schimbe filtrul de polen la masina mea ,care credema ca este ceva de munca sa il schimbi,ma uit putin la poze citesc explicatiile si fac eu treaba

asa ca domnu mecanic pierde banutii iar eu fac economie

nu stiu dar e amuzant :lol:

sunt multe chestii care eu de obicei le-as face singur dar nu stiu ce si cum si nu stiu de unde sa incep

sunt foarte multe lucruri simple care le poti face acasa daca ai scule si ceva cunostinte de mecanica sau ma rog

asa ca cele doua programe te mai ajuta cu unele poze si explicatii care mie unu chiar imi folosesc

si de exemplu in loc sa dau bani unui mecanic sa schimbe filtrul de polen la masina mea ,care credema ca este ceva de munca sa il schimbi,ma uit putin la poze citesc explicatiile si fac eu treaba

corect

:)

credeam ca te referi la chestii complicate; schimabare unui filtru de polen nu e mare inginerie mai ales ca puteai sa ai modul de montaj daca cumparai un filtru MANN ( are inclus procedura de schimbare cu poze )

nu stiu dar e amuzant :lol:

corect

:)

credeam ca te referi la chestii complicate; schimabare unui filtru de polen nu e mare inginerie mai ales ca puteai sa ai modul de montaj daca cumparai un filtru MANN ( are inclus procedura de schimbare cu poze )

pai asa l-am schimbat prima data cu schema din cutie ca binenteles la pun filtre de calitate

dar sunt multe chestii care le pot face da habar nu am de unde sa incep si chiar ajuta astea doua programe

credema ca mi-am batut capul oare cum se monteaza xenonul la mine si cand am vazut ca este antiprost si astia iau 50 de lei minimi sa le monteze am facut economie de 50 de lei

imi place sa lucrez eu la masina mea dar nu stiu multe lucruri iar cele doua programe iti dau tot mura in gura

la mecanicul meu am vazut chestia asta, dupa un anumit interval de timp mi se par mai galagioase, scot un sunet... ca un fasait, cand ai pus creta pe ele, dispare instant... le face mai uscate, mai aderente, plus ca daca sunt urme de umezeala cumva pe curele le absoarbe... (cam acelasi efect ca si cand se dau sportivii cu praf de ala alb pe maini inainte de exercitiul la parelele)

Am bagat la cap. Nu stiam, dar acum am o informatie in plus. Nu degeaba se spune ca pe masura ce inveti lucruri noi iti dai seama cat de putine stiai.

Sportivii de care pomenesti tu se dau cu praf de-ala (cred ca tot de creta) ca sa nu le alunece mainile. Buna comparatia :)

Am bagat la cap. Nu stiam, dar acum am o informatie in plus. Nu degeaba se spune ca pe masura ce inveti lucruri noi iti dai seama cat de putine stiai.

Sportivii de care pomenesti tu se dau cu praf de-ala (cred ca tot de creta) ca sa nu le alunece mainile. Buna comparatia :)

e magneziu ala