Jump to content

Ceasuri noi de bord - 151.000km acum in loc de 114.000km original - solutie?

Recommended Posts

Buna ziua!

Mi s-au ars ceasurile de bord la BMW E46 316i 1999 benzina. Am achizitionat ceasuri noi second hand care imi indica 151.000km in loc de 114.000km cat aveam pe cele vechi. Exista posibilitatea sa pun kilometrajul real anterior pe noile ceasuri? Daca da. Unde se poate face aceasta operatiune? Multumesc anticipat.

Mergi la cineva sa-ti dea km inapoi... singura solutie... numai ca nu o faci pt samsareala, ci pentru a arata km reali. :)

Evident ca nu pentru samsareala. Nici nu am de gand sa vand masina prea curand. Totusi ma deranjeaza sa-mi afiseze cu 40.000 km mai mult. Cam cat ar costa o astfel de operatiune?

foarte putin probabil la aibe numai 114.000 km din 1999.

Am luat-o in 2005 la 80.000 si am mers cu ea aprox. 8-10.000/an (numai in bucuresti si un litoral pe an ca batranii :) ). Revin cu intrebarea: unde pot da kilometrajul inapoi pe cel original? Am ca dovada instrument cluster-ul vechi pe care l-am pastrat si arata cat am real.

Cauta pe google :)

sal alex. am cautat si nu gasesc decat discutii despre, dar nimic concret. abia acum inteleg ca este un subiect delicat si "se merge pe burta". eu credeam ca situatia mea este mai mult decat clara si ca nu vreau "samsareala" cum spunea cineva mai sus. pfff... nu am nici un fir de care sa apuc in acest caz...

Guest poleposition

eu zic sa intrebi la o reprezentanta BMW, te duci cu ceasurile vechi ca si dovada, poate te rezolva ei, ca de putut, sigur pot.

de fapt, de pot verifica KM si din cheie.

Edited by poleposition

Tu defapt nu stii cum sa intrebi unde sa dai km inapoi la masina adusa din Germania(din NEA) :lol:

Samsarule! :lol:

te scot din lista de mess, investigatorule! m-ai prins! :) hahahahahaha

in alta ordine de idei, iata ce-mi spune un prieten acum 2 minute: "pei si dak cumparai un bord nou o luai de la 0? plm" Deci?! Daca imi luam piesa originala ce se intampla?! Era masina noua in kilometraj. Maine ma duc cu ambele instrument clustere la bmw si le cer sa-mi coreleze kilometrajul in cel mai corect mod pisibil.

• 4 weeks later...
nu am de ce sa-mi fie rusine si oricum nu arat nimanui dar ma streseaza ideea de a avea ceva in neregula pe masina... ma gandesc la o sigla de M pe spate cum ar fi? Nu e M dar totusi am sigla de M? La fel si cu Km, daca masina are alt numar de Km de ce sa nu imi indice corect? Stai linistit, m-ar fi stresat la fel de tare daca masina avea 190.000 si pe bord imi arata 160.000... la fel as fi vrut sa remediez situatia

• 4 weeks later...

Daca masina nu e manarita se rezolva la Bavaria.

Dar trebuia sa cumperi un bord nou, e vreo 300 de euro. Bordul nou se initializeaza pe masina veche si isi trage automat numarul de km din modulul de lumini. Daca masina e aranjata nu mai stie sa faca asta. O face numai o data la initializare.

Intreaba la AB

Acum vreo sase luni am vrut sa scot ceasurile. Atunci am cautat pe net caci n-am stiut cum se desprind mufele alea pe spate. Din intamplare am gasit o pagina unde era un DIY chiar pentru problema ta. Se schimba indicatorul de km si se inlocuieste cu cea veche. Dai un search pe google ca eu acum n-am gasit siteul, poate ai mai mult noroc. Dar sigur ca se poate rezolva prin schimabarea indicatorului de km. :)