Jump to content

Diy: inlocuire antigel la e46 1,9 benzina

Calin

Recommended Posts

Trebuia desfacut surubul ala de scurgere din bloc.

Ce ti-au facut aia e o magarie....eu nu as fi deloc linistit cu treaba asta....

In primul rand ca nu au golit instalatia cum trebuie si apoi au amestecat doua tipuri diferite de antigel.

La cat te costa, merita facuta cum trebuie, nu doreleshte.....

Am facut dimineata asta schimbul de antigel.

Au curs aprox 5litri.

Mi-au verificat aciditatea la service si cica tine pana la -42 grade.

E prea acid, sa-l mai diluez?

E posibil sa nu faca racirea bine?

ACID? Poate ai vrut sa spui concentrat. Antigelul de felul lui e bazic.

Saiba aia de la surubul din bloc trebuie schimbata cand se desface surubul.

Stiu doar ca e din AL, stie cineva ce dimensiuni are, sa stiu de care sa cer.....

Surubul nu are nici o saiba (cel putin la e46) arata ca si cand ar avea dar defapt nu exista. Surubul are din turnare un umar care seamana cu o saiba.

• 3 weeks later...

7litri scrie in AUTODATA, eu am bagat cam 6.5litri,atata a intrat, am avut desfacut robineti de golire de pe vas, radiator si surubul de pe blocul motor

Eu am avut o galeata in care am preparat antigelul. Apoi frumos cu o palnie am tunat in vasul de expansiune.

Am facut si eu azi schimbul de atigel,nu eu,mecanicul. a desfacut pe sub masina 2 suruburi,unul am inteles din blocul motor altul nu stiu de unde. a curs ceva lichid dar cand am completat cu atigel (atigel original BMW 1,5 L ) a intrat decat 4,5 litri de antigel si juma de litru de apa distilata. Mi-a zis mecanicul ca e posibil sa mai fi ramas apa in radiator ca la al meu n`are cum sa`l goleasca.

eu maine ma apuc sa schimb vasul de expansiune si totodata si antigelul si daca cineva stie sa imi spuna unde e pozitionat surbul respectiv la motorul n42b20(e46fl) as fi recunoscator,daca se poate si metoda de desfacere fara a avea probleme ulterioare :twoup:

ps:vasul nou oem a venit fara surb de golire si alte accesorii se pot inlocui cele de pe vechiul vas?cei care au mai facut operatinea asta au scos usor furtunele de pe vechiul vas si au folosit aceleasi coliere(sigurante)

multumiri anticipate celor care imi vor da vreun sfat :)

daca nu i-a deschis si capacul de la radiator, normal ca nu a curs ce era in el...

pai mi-a zis ca radiatorul meu nu are nici un capac,nimic. :twoup:

pai asta ce e? (piesa 7)

care e riscul daca acum ai in masina o culoare de antigel si torni peste el alta culoare?dar de exemplu daca ai culoarea rosie sa zicem si torni peste el tot rosu,nestiind marca antigelului,e ok sa potriveasca doar culoarea?

in principiu da... important e sa nu amesteci culorile

eu maine ma apuc sa schimb vasul de expansiune si totodata si antigelul si daca cineva stie sa imi spuna unde e pozitionat surbul respectiv la motorul n42b20(e46fl) as fi recunoscator,daca se poate si metoda de desfacere fara a avea probleme ulterioare :)

ps:vasul nou oem a venit fara surb de golire si alte accesorii se pot inlocui cele de pe vechiul vas?cei care au mai facut operatinea asta au scos usor furtunele de pe vechiul vas si au folosit aceleasi coliere(sigurante)

multumiri anticipate celor care imi vor da vreun sfat :)

multumesc pt sfaturi :twoup: ,am rezolvat problema ,

ps: r0n1n daca nu ai aflat cum sa scoti antigelul fara a scoate surubul din bloc ,da-mi un pm si iti spun o procedura ,eu am reusit sa il desfac,,apropo nu are saiba surubul sau mai bine spus al meu nu are ,,dar daca tu nu ai reusit eu stiu cum sa faci sa scoti antigelul din bloc fara sa desfaci surubul :twoup:

• Downvote 1

Bun tutorial. Numai de surubul ala de pe bloc mi-e frica.

da...mi ar fi si mie frica daca l as avea...am atasat o poza modificata cu ceea ce am gasit in locul respectiv.ce sa fac? sa incerc sa l desfac pe celalalt? altfel nu pot scoate antigelul din bloc?

nimeni? nicio idee? :twoup: