Jump to content

arcuri si amortizoare , fatza

ak_47

Recommended Posts

am observat ca masina mea e cam moale de bot in comparatie cu un 530 v8 identic cu al meu! si tutusi e foarte ridicata.

in curbe f stranse se inclina destul fatza de cat ar trebui.

ce trebuie schimbat , arcuri sau amortizoare ? precizez ca nu se balanseaza la hopuri

Eu cred ca sunt amortizoarele, dar cel mai bine faci un test sa fii sigur. Daca le schimbi se schimba pe perechi, adica nu schimbi numai dreapta fata de exemplu, ci ambele pe fata. Daca esti nemultumit de tinuta de drum poti opta pentru un kit sport, care mai lasa masina vreo 3-4 cm si sunt mai dure. Dar trebuie sa inlocuiesti toate, arcuri+ amortizoare si fata si spate.. Sincer nu as recomanda la drumurile din Romania. Cel putin eu unul tin la comfortul meu. Pentru e34 stiu ca un kit de suspensie sport e in jur de 400 de euro, dar s-ar putea sa ma insel.

Si la mine la ultima revizie mi-au spus ca suspensia e in regula, totusi simt ca amortizoarele se duc, masina nu mai e asa sigura la viteze mari, desi teoretic ele inca sunt in parametri normali de uzura. Asa ca probabil o sa le schimb in curand.

Edited by DOMI

Eu cred ca sunt amortizoarele, dar cel mai bine faci un test sa fii sigur. Daca le schimbi se schimba pe perechi, adica nu schimbi numai dreapta fata de exemplu, ci ambele pe fata. Daca esti nemultumit de tinuta de drum poti opta pentru un kit sport, care mai lasa masina vreo 3-4 cm si sunt mai dure. Dar trebuie sa inlocuiesti toate, arcuri+ amortizoare si fata si spate.. Sincer nu as recomanda la drumurile din Romania. Cel putin eu unul tin la comfortul meu. Pentru e34 stiu ca un kit de suspensie sport e in jur de 400 de euro, dar s-ar putea sa ma insel.

Si la mine la ultima revizie mi-au spus ca suspensia e in regula, totusi simt ca amortizoarele se duc, masina nu mai e asa sigura la viteze mari, desi teoretic ele inca sunt in parametri normali de uzura. Asa ca probabil o sa le schimb in curand.

la mine se simte la mana, clar mult mai moale decat un e34 normal si nu stiu ce anume e devina , arc sau amortizor! nu prea as vrea suspensii sport , in plus ca pe spate am self leveling. cred ca o suspensie de calitate e suficienta.

un dezavantaj clar al suspensiei sport mi se pare ca pierzi aderenta f repede la gropi si drumuri proaste (cum ar fi pe sina de tramvai) fiind mai dura la suspensie nu se "muleaza" cum trebuie pe gropi si pierzi aderenta mai repede

da asa este. De asta nici nu o sa vada masina mea jante mai mari de 17. Sa simti la mana nu e totuna cu un test. Arcurile pe fata au tendinta sa se duca mai repede datorita greutatii motorului. E posibil sa fie si arcurile, masina are totusi o varsta. De asta e bine sa faci un test sa afli sigur, sa nu te trezesti ca schimbi amortizoarele si ramai cu problema.

Daca sunt doar arcurile scapi ieftin, nu sunt asa scumpe. la mine sunt sigur amortizoarele. La viteze mari (peste 180) pe autostrada, cand schimb banda mai rapid sau au o curba mai mare e normal sa se lase, dar se lasa parca mai violent in ultima vreme si asta ma face sa nu ma simt in siguranta. Din ce am vazut cred ca am inca amortizoarele originale, asa ca si-au cam trait traiul...

Edited by DOMI

Daca amortizoarele sunt bune chiar daca ai suspensia sport nu are voie sa topaie la denivelari. Ansamblu arc-amortizor trebuie sa-si faca treaba si sa tina roata pe asfalt.

Daca apesi masina si ti se pare moale e arcul lasat, daca faci balans si continua balansul in loc sa se opreasca imediat ce ai incetat sa mai apesi pe masina e amortizorul. Dar poate fi o combinatie, masina e veche, arcurile si amortizoarele asijderea. Nu sunt multi bani sa schimbi fata cu totul. La spate e mai nasol, sistemul LAD la BMW inmoaie suspensia cand o lasi mai jos si devine dura cand o ridici mai sus. Poate din arc sa poti s-o mai echilibrezi cand e mai jos suspensia.