Jump to content

niste sfaturi despre 525!

cristybr

Recommended Posts

buna ziua!as dori si eu sa achizitionez un bmw 525 din anul 2004-2005,dar nu stiu care este mai bun,mai fiabi dintrecele 3 tipuri de motorizare 525d,525i,525td?si la dotari ce este mai recomandat si ce nu este recomandat sa aiba,pentru ca am inteles ca sunt anumite ''bube'' la ele!astept opiniile voastre! ms anticipat

Eu am 525d si sunt multumit de el.

Inainte de a-l luat du-l totusi si testeaza-l(atat cu cablu de diagnoza cat si vizual) pentru ca tepele sunt foarte multe.

Daca mai gasesti si pe careva sa-ti dea istoricul de la BMW esti si mai norocos.(eu cel putin am stiut ca kilometri din bord sunt reali)

525i e mult peste D la fiabilitate. Reviziile periodice sunt relativ mai ieftine. Daca la restul sunt similare, adica poti avea probleme cu electronica sau ce piese mai au in comun, practic la i, la motor poti avea probleme cel mult cu debitmetrul. Bineinteles ca e problema consumului, dar nu e extraordinar de mare, si daca nu faci peste 30k km pe an mergi pe un 525i fara probleme. Iti va placea si sunetul si acceleratia liniara, fara surprize..

Bineinteles sa casti ochii si sa faci o verificare atenta.. ..

• 2 weeks later...

daca te decizi sa iei diesel, eu zic sa alegi un 530d, preturile sunt identice, consumul la fel (poate cu o diferenta nesemnificativa), dar motorizare mai buna. Si la fel, mi se pare, si la benzina, mai bine un 530i (aici nu ma pronunt suta la suta, dar cred ca e la fel)

Si apropo de fiabilitati, dupa mine nu exista masina cu care sa nu ai unele batai de cap, doar daca o ti in garaj

Edited by eugen1968

Salut eu am e 39 din 2003, 525 D si sunt f multumit.Am facut aproape 30 tk km intr-un an si in afara de ulei placute si filtre nu am avut probleme.

Eu personal recomand 525 D daca nu ai veleitati supersportive.

Oricum mult noroc ca ai nevoie cand cumperi o masina.

Nu merita sa arunci banii pe un diesel decat daca faci multi km pe an. Costurile de intretinere asociate unui diesel nu se prea justifica.

Asta este un sfat de la o persoana care are 2 BMW-uri, diesel amandoua. :)

Nu o lua ca si un atac la ceea ce ai spus ,dar care este diferenta de costuri de intretinere intre diesel si benzina,si de ce spui ca dieselul este rentabil doar in cazul in care faci multi km. Am mai vazut de multe ori aceste afirmatii dar nu am vazut pe cineva sa explice care este motivul

Nu merita sa arunci banii pe un diesel decat daca faci multi km pe an. Costurile de intretinere asociate unui diesel nu se prea justifica.

Nu o lua ca si un atac la ceea ce ai spus ,dar care este diferenta de costuri de intretinere intre diesel si benzina,si de ce spui ca dieselul este rentabil doar in cazul in care faci multi km. Am mai vazut de multe ori aceste afirmatii dar nu am vazut pe cineva sa explice care este motivul

Probabil s-a referit la consum.

Ma refeream la afirmatia cu km multi pe an. Ma gandesc ca s-a referit la faptul ca diesel-ul are un consum mai mic.

Nu o lua ca si un atac la ceea ce ai spus ,dar care este diferenta de costuri de intretinere intre diesel si benzina,si dieselul este rentabil doar in cazul in care faci multi km. Am mai vazut de multe ori aceste afirmatii dar nu am vazut pe cineva sa explice care este motivul

Reviziile sunt mai scumpe. Unul Sh e loterie si aproape orice inspectie nu iti da o garantie ca pe langa altele nu iti vor pica piese scumpe la motor, mai ales la diesel. Eu stiu ca motorul diesel in sine e bun si mai pica doar "anexele" care din pacate ajung la sume considerabile....

Asa ca adunand consum mic cu intretinerea scumpa si probabilitate mare de probleme multe trebuie sa iei o decizie. Teoretic calculul e undeva ca pe la 30k km pe an si peste poti spune ca iesi mai ieftin per total. Bineinteles poti avea si noroc...dar e mai degraba o exceptie. Sa nu uitam ca aici vorbim de o masina SH.

buna ziua!as dori si eu sa achizitionez un bmw 525 din anul 2004-2005,dar nu stiu care este mai bun,mai fiabi dintrecele 3 tipuri de motorizare 525d,525i,525td?si la dotari ce este mai recomandat si ce nu este recomandat sa aiba,pentru ca am inteles ca sunt anumite ''bube'' la ele!astept opiniile voastre! ms anticipat

525d 390k km parcursi si inafara de debitmetru si pompa de apa nu a mai cazut nimic de pe motor(astea se cam duc si la benzinare)eu inca nu am auzit de vreun benzinar cu nr asta de km sa nu fi avut probleme...daca sunt sa ridice mana :)

atat benzina cat si dieselul au perfomante si costuri de intretinere similare la motorizarea asta.

diferentele notabile sunt zgomotul (avantaj benzina) si consumul (avantaj major diesel)

la cat de antifonat e un seria5 nu prea e deranjant zgomotul facut de un motor diesel.eu optez pt un consum decent...

atat benzina cat si dieselul au perfomante si costuri de intretinere similare la motorizarea asta.

diferentele notabile sunt zgomotul (avantaj benzina) si consumul (avantaj major diesel)

la cat de antifonat e un seria5 nu prea e deranjant zgomotul facut de un motor diesel.eu optez pt un consum decent...

si eu consider asta, dar nu trebuie sa ignori pretentiosii carora nu le place sunetul de "tractor" si plaja de turatie mai redusa