Jump to content

is-ul 1,8

teolyd

Recommended Posts

fiecare motor are farmecul si secretele lui insa mie 1,8 is imi pare mult mai misterios fata de restul....si as vrea sa stiu mai multe despre el...

deci .., detinatori de 1,8 is astept laude ,critici si explicatii care noua cei incepatori pasionati pt bmw ne sant un continuu nister... :)

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Eu nu cred ca are nici un secret motorul acesta ,este un motor in 4 cilindri cu 16 supape din care s-au scos 140cp...Atata ,tot aud ca are bielete forjate si mai stiu ce ,nu stiu ce sunt alea bielete forjate si nici nu ma intereseaza atata timp cat au fost denumite asa de anumiti ''mecanici de cartier ''.Intr-un timp zicea cineva ca 318is are turbo din fabrica ,asa ia spus un mecanic :)

Eu nu cred ca are nici un secret motorul acesta ,este un motor in 4 cilindri cu 16 supape din care s-au scos 140cp...Atata ,tot aud ca are bielete forjate si mai stiu ce ,nu stiu ce sunt alea bielete forjate si nici nu ma intereseaza atata timp cat au fost denumite asa de anumiti ''mecanici de cartier ''.Intr-un timp zicea cineva ca 318is are turbo din fabrica ,asa ia spus un mecanic :lol:

sant curios ce ce argumente au cei mari...da la voi ma refer!! :)

Pentru ca e un motor mai mult decat fiabil iar la performante il cam bate pe un 2000 in 6 cilindrii...daca e bine intretinut si in mintile lui bineinteles. Are cuplul mai sus la peste 4000 dar fuge binisor pentru puterea care o are. Impreuna cu 325 sunt cele mai reusite motoare de pisica. Parerea mea.

in primul rand sunt BIELE forjate si nu sunt numite de mecanici de cartier, asa le spune la piesele alea

nu e vorba de biele ....ci de faptul ca e o diferenta foarte mare de cai putere intre 1,8 si 1,8is...este uimitor :)

referitor la ce am intrebat mai sus...1,8is indiferent de an iese e 2...e adevarat sau..superstitii :)

De ce iti place 1,8is -ul ? :)

asta incercam sa va spun si eu :lol: ...nu-mi pot da seama :D

poate ma faceti voi sa inteleg ce are in plus... :lol:

Edited by teolyd

Pentru ca e un motor mai mult decat fiabil iar la performante il cam bate pe un 2000 in 6 cilindrii...daca e bine intretinut si in mintile lui bineinteles. Are cuplul mai sus la peste 4000 dar fuge binisor pentru puterea care o are. Impreuna cu 325 sunt cele mai reusite motoare de pisica. Parerea mea.

Nu stiu cat de mult bate 2.0 , insa daca se ia in calcul diferenta de consum , se merita mai mult un 1.8is !

Nu stiu cat de mult bate 2.0 , insa daca se ia in calcul diferenta de consum , se merita mai mult un 1.8is !

Nu bate 320i,nici in vise,am un prieten cu m44(1.9 16v) trage super bine , da nu se pune cu un m52 2.0!

E discutabil...oricum puterile sunt apropiate si 1.8is e mai usor...dar mai bine hai sa nu o luam in discutii contradictorii ca nu are sens si mai suntem si off.

Cat de spre euro 2 ce sa zic se poate dar am auzit multe cazuri in care cele vechi nu ies decat euro 1 sau non-euro...

De ce iti place 1,8is -ul ? :)

probabil au senzatia ca e M3 :lol: 140 cai ..wow

Si eu sunt de acord ca impreuna cu motorul de pe 2,5 e cel mai reusit motor de pe E36 exceptand M-ul .

318is chiar are legatura cu M-ul chiar daca vor unii sa accepte chiar daca nu.

Este oarecum motorul de urs M dar nu chiar atat de fortzat.

Are doua axe cu came, evacuari pt fiecare cilindru, 4 supape pe cilindru, caracteristice M-ului.

Sa nu uitam ca motorul de 2 litri de pe E30 320is este M ( M ). Are motorul S14b20 si este facut pt italia.

Puteti cauta aici

http://www.vrchlabi.cz/e30/ruzne/enginenumber/

sau aici :

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=94985

Cu admisie-evacuare modificate impreuna cu o electronica mai noua sunt sigur ca motorul de pe 318is poate ajunge in 170-180 de cai.

cam asta au in comun motoroarele de pe 318is si m-urile

Acum ai invatzat ceva si poate nu-ti mai vine " a râde "... he he he ... be he he.

Edited by the_rifle

in primul rand sunt BIELE forjate si nu sunt numite de mecanici de cartier, asa le spune la piesele alea

Asai cum zici tu BIELE ,am mai adaugat eu 2 litere din greseala . :)

Piesele forjate nu dau putere motorului :lol: