Jump to content

Masca faruri E34

Recommended Posts

Salut ! Am si eu o problema si va rog sa ma ajutati : am incercat sa dau jos farurile de pe masina ca sa curat lupele de pe faza scurta dar nu am reusit . Am desfacut cele 4 suruburi cu diblu de la partea de sus a plasticelor din jurul farurilor dar la partea de jos nu reusesc sa-mi dau seama in ce mai tine ....mai are niste cleme ceva ? Daca mai e cineva care a facut asta il rog sa ma ajute si pe mine cu un sfat . Va multumesc anticipat !

Masina e un E34 din 1995 cu facelift

Ca sa dai jos masca fata la e34, trebuie sa dai jos mai intai bara fata. Dupa ce faci operatia asta, scoti suruburile de la semnale(daca nu a mai fost umblat acolo sunt cate 3, iar daca a mai fost umblat de obicei este doar unul) si le dai jos, desfaci cele doua suruburi din extremitatile grilei fata iar apoi scoti usor din cleme partea metalica de pe partea de plastic (grilele din jurul farurilor).

Nu e nevoie sa dai bara jos.

Operatiile sunt cam in felul urmator: ridici capota si scoti surubul de plastic de pe mijloc, cel care tine nasul de pe mijloc. Pe langa asta se apasa de sus in jos, pe interiorul masinii cu o surubelnita foarte lunga o clema pe fiecare far, clema care-ti va permite sa scoti nasul masinii, cel care are forma de T. O sa te chinui sa dai peste acele cleme, nu prea vezi ce trebuie apasat iar surubelnita chiar trebuie sa fie lunga, insa acele cleme exista! Asta ca sa scoti acea masca de pe mijloc. O sa urc niste poze pt ca e mai greu de explicat pt aceasta operatie. Dupa ce ai dat masca jos, ajungi la niste suruburi din plastic care te lasa sa dai lateralele din plastic care imbraca farurile, ai si sus si jos suruburi de plastic aaka dibluri. In colturi cele 2 bucati din masca au si surub de fier. De acolo te descurci, e simplu. Poti da farurile odata cu semnalele, e mai usor asa. Deci ordinea e masca centrala, apoi cele 2 laterale si ajungi la suruburile farurilor. Spor!

post-189-1256157351_thumb.jpg

post-189-1256157483_thumb.jpg

Clemele se apasa de sus in jos. Oricum pozitia e idioata. Daca stii sa desfaci, poti sa bagi o surubelnita subtire intre semnal si tablita. Dar risti sa indoi tablita si sa nu se mai aseze pe formatul aripii si a semnalului. Dar eu nu recomand sa dai si bara jos pt asta. Nu ca ar fi greu de dat jos, ai 4 piulite, 2 sigurante pe lateral si bandourile de tras de pe spoiler, dar nu te ajuta cu nimic. Iar cand umbli la bandouri sa le scoti afara, imposibil sa nu le faci urme pe margini.

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri , pozele sunt edificatoare intr-adevar. Singura problema e ca aceasta operatie va mai trebui sa astepte pina simbata dar asta e ( mai trebuie sa mergem si la servici ). Inca o data multumiri si sper sa postez duminica sau luni sa va spun cum m-am descurcat .