Jump to content

Ingrijire Bord e46 nfl

Killeros

Recommended Posts

Salut , am un bmw e46 nfl cu interioru negru ,inslusiv bordu .

De ceva vreme au aparut pe bord urme albe ca un fel de linii , adika ca si cum ar fi crapat .

Cineva mi-a zis ca din cauza ca eu l-am dat cu silicon iar bordu meu e din piele si trebuie sa il dau cu un tratament pentru piele .

Zis si facut , am luat tratament piele si am dat pe el de vreo 2 ori si tot asa e .

Bordu chiar e din piele ? Sau ceva de genu ?

Voi ce folositi ca sa pastrati bordu negru si cat de cat tanar ?? Ms

Guest poleposition
nu cred ca ai bordul imbarcat in piele. Cred ca poti face diferenta intre un bord imbracat in piele si unul standard, plasticat. Edited by poleposition

Stiu despre ce vorbeste, ma intrabat si pe mine cineva , nu mai urcase niciodata in E46, intradevar pe bord la e46 sunt niste dungi in materialul ala cauciucat cum se gasesc si la pielea naturala dar nici vorba de piele :), eu folosesc servetele umede la stergerea bordului, sunt cele mai recomandabile Edited by edy1092

da-i numa' cu sonaxu ala de mai sus, cand dai cu carpa face asa un strat subtire, dar consistent, de spuma, curata foarte bine si da un efect foarte frumos materialului, mat! ... ca bordul de fapt asa se vrea, mat, nu lucios cum il face siliconul...

Am incercat cam toate bazaconiile de pe piata-spuma,sprayuri de toate felurile,chiar si un gel ciudat vandut de americani -proprietarul anterior a folosit silicon pe bord si aveam aceeasi mazga albicioasa si era oarecum lipicios la atingere-cea mai buna solutie pe carea am gasit-o este mai simpla si ieftina decat orice de pe piata- o carpa umeda-aqua chiorensis a mers la mine cel mai bine-ai de pierdut doar 2 minute cat sa incerci.

Numai bine,

eu am un spray din asta special pentru bord, nu mai stiu ce marca, care e mat...curata destul de bine

am alta problema, minerul usii stinga, care cred ca e din acelasi material, s-a jegosit sa zic asa de la mina (vara, transpiratie, etc ) si acolo nu ii pot face nimic...daca frec mai tare cu o cirpa imi da senzatia ca se ia stratul de deasupra

la tapiterie va recomand, am facut chiar eu, apa cu amoniac....iese ca noua mai ales daca aveti pete !

Eu am interiorul gri (bordul e negru) si ma enerva ca se murdarise cotiera si manerele de la usi (care sunt gri). Daca freci prea tare manerele cu o carpa umeda se netezesc (ele fiind asa zdrobintate). Asa ca am pus intr-un pulverizator niste Cilit Bang si niste apa si am pulverizat si am frecat usor cu periuta de dinti. A iesit de nota 10. Am pe acasa o poza before/after. Am pulverizat pe o laveta si am dat si pe bord. Ramane foarte curat, si nelipicios.

cu cilit bang a iesit bordu brici, adica a iesit albeata aia dintre riduri?

Eu n-aveam albeala intre riduri. Am dat asa ca idee, de praf..

nu-i cam... BANG ...cillitu ala pentru bord??

Nu-i. Pui o parte cilit si 4 parti apa si ii ia tot bang-ul :) Si oricum, pentru bord am zis ca am pulverizat pe o laveta, si apoi am dat cu laveta pe bord cu miscari ample (nu am frecat). Iar pe manere am pulverizat si am frecat 1 minut cu periuta si apoi am sters usor cu o carpa spuma (daca freci se curata primul strat de material).

Am incercat si mai multe moduri, si vad ca singuru lucru cu care se mai remediaza treaba e c un tratament pentru piele , am luat spray cu efect mat , si am facut mai rau , unde dadeam se facea pur si simplu alb , am remediat cu solutia d ingrijire bord .

La real am gasit sonax , dar nu am gasit cel fara silicon si cu efect mat . Unde as mai putea gasi ?

Nici gand! Nu se albeste nimic. A trecut suficient timp incat sa trebuiasca sa ii fac iar o curatare pe la manere (cateva luni). Atentie la concentratie. Eu l-am amestecat cu apa, am pus doar o cincime de BANG. Mai am o sticluta d-asta cu pulverizator cu BANG100%, pentru "mamaligile" de pasari. E foarte eficient. Pulverizez, dau o tura de masina (sa vad ce mai am de pulverizat) si pana ajung la primul gainat deja e inmuiat si pot sa il sterg cu carpa.