Jump to content

de care ulei...

ceaun

Recommended Posts

Nu stiu daca mai e vreun topic ca eu am dat search si nu am gasit mai nimic,asa ca vin cu o intrebare.....Vreau sa schimb uleiul ca are deja 16000 km,dar as vrea sa bag ceva foarte bun,indiferent de pret,bine nu exagerat de scump(pana in 500 de lei)....Si cand le-am zis colegilor la munca a iesit o adevarata polemica legata de ulei,cum ca nu trebuie sa schimb specificatiile,uleiul...etc!Doar ce e in carte...Deci eu am luat masina la 136.000 km(un 316i din 2000,nfl) cu ulei 0w-30 bmw,bagat de neamtu de la care am luat-o si la primul schimb i-am bagat bmw 5w-40,ca m-am gandit ca motorul are deja uzura si ar cam trebui ceva mai gros,la al doilea 5w-40 da castrol magnatec,nu i-am mai bagat bmw si sincer am fost super multumit de castrol,si acum tre sa-i fac schimbul din nou si as baga ceva si mai bun da nu prea stiu ce....Cum ziceam,colegii astia ai mei au zis ca stric motorul daca tot schimb uleiul.Si sincer m-am cam speriat!Asa ca intrebarea mea este ce ulei mai bun as putea sa bag,avand in vedere ca motorul are undeva pe la 170.000 km???

Si inca o chestie,e ceva timp dupa ce opresc motorul imi apare in bord semnul ala de la ulei pe galben...daca bag cheia la loc si pun cotactul se stinge.Mentionez ca apare doar din cand in cand nu mereu...Ce inseamna?

Va multumesc anticipat de ajutor si mii de scuze daca o mai fii vreun topic legat de ulei,dar eu nu l-am gasit....

Edited by ceaun

Uleiul e la nivel,poate putin spre minim,cat despre topic,m-am uitat si multam mult pentru el,dar sincer dimineata as vrea sa merg sa iau toate cele pentru schimb ca sunt liber sambata asta si mi-e cam peste mana putin sa iau la rand 77 de pagini,mai ales ca fiecare isi da cu parerea despre anumite tipuri de motoare....Asa ca simplific eu putin si daca mai se uita cineva pe-aici si se pricepe poate imi da un raspuns....De care specificatii merg la uzura aia(170.000 km) 0w-30 sau 5w-40?sau am vazut ca e unul de la mobil1 cu 0w-50 parca...?Si care cred ca e destul de bun.Si ce marca...castrol edge sau magnatec?sau mobil1?

Eu am schimbat uleiul si am pus bmw 5w-40. Dar cand masina mea avea 170k km i s-a pus 5w30 in Germania.

Cu nivelul treaba e asa: poate nu s-a scurs tot uleiul in baie, avand nivelul mic, a scazut atat de tare incat s-a aprins martorul. Dar daca maine faci schimbul, nu cred ca ai motive de ingrijorare.

in nici un caz sa nu bagi 10w40 ca de obicei este semisintetic, castrol magnatec 5w40 este putin mai subtire in partea inferioara a clasei 40 ceea ce poate fi bine caci tu ai avut 5w30 (probabil spec prod), alt ulei sintetic f bun este mobil1 0w40 desi e un pic mai gros decat magnatec 5w40.

5w50 cred ca este prea gros pt motorul tau.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.