Jump to content

ajutor cu schimbarea intinzatorului

Recommended Posts

Astazi am fost la o constatare si la miscarea rolei intinzatoare se observa un joc de la intinzator. Am primit mai multe sfaturi in felul cum se schimba dar as vrea sa aflu si de la voi. Un mecanic mi-a zis ca imi demonteaza jumatate de masina (alternator , pompa servo etc) altul ca tb data jos admisia si dupa aceea nu stiu ce mai trebuie demontat. Asa ca am decis sa nu il schimba inca pana nu aflu ceva concret. Astept parerile vostre cu interes

• 3 months later...

salut. sper ca nu e tarziu pentru raspunsul meu si te ajuta la ceva :)

e greu sa schimbi acel intinzator. si eu m-am chinuit o gramada cu el.

daca trebuie sa schimbi piesa 2, ai dat de dracu si ai multe de demontat.

daca trebuie sa schimbi doar piesa 4 (rola intinzator + brat), nu e asa rau dar tot ai de munca.

trebuie sa dai curelele jos, asta fiind partea usoara, iar dupa aceea faci pe dracu in patru sa desfaci surubul 6 din linkul dat de tine.

abia o sa ai acces la el, doar dupa ce demontezi pompa servo din cele 3 sau 4 suruburi si o dai intr-o parte ca sa poti baga mana in spate la surub.

iti trebuie tubulare cu prelungitor si chei subtiri scurte si lungi pentru a urni din loc surubul, iar dupa aceea cu cele 2 degete aratator si m...st desfaci incet surubul.

ai grija sa nu-l scapi (mi se pare ca nu cade de acolo, ci ramane prins...nu sunt sigur).

dupa ce l-ai desfacut tragi, cu incredere si cu socuri sus-jos, de acea rola cu brat pana iese afara.

pentru a baga pe cea noua e la fel de complicat, in ordine inversa.

BAFTA

salut. sper ca nu e tarziu pentru raspunsul meu si te ajuta la ceva :)

e greu sa schimbi acel intinzator. si eu m-am chinuit o gramada cu el.

daca trebuie sa schimbi piesa 2, ai dat de dracu si ai multe de demontat.

daca trebuie sa schimbi doar piesa 4 (rola intinzator + brat), nu e asa rau dar tot ai de munca.

trebuie sa dai curelele jos, asta fiind partea usoara, iar dupa aceea faci pe dracu in patru sa desfaci surubul 6 din linkul dat de tine.

abia o sa ai acces la el, doar dupa ce demontezi pompa servo din cele 3 sau 4 suruburi si o dai intr-o parte ca sa poti baga mana in spate la surub.

iti trebuie tubulare cu prelungitor si chei subtiri scurte si lungi pentru a urni din loc surubul, iar dupa aceea cu cele 2 degete aratator si m...st desfaci incet surubul.

ai grija sa nu-l scapi (mi se pare ca nu cade de acolo, ci ramane prins...nu sunt sigur).

dupa ce l-ai desfacut tragi, cu incredere si cu socuri sus-jos, de acea rola cu brat pana iese afara.

pentru a baga pe cea noua e la fel de complicat, in ordine inversa.

BAFTA

Am rezolvat-o demult cu ajutorul lui bmw-utu si mi se pare ca a umblat si un pic la alternator pentru a scoate intinzatorul(piesa 2).

Ai vazut ca rola intinzatoare intra-n intinzator si se prinde intr-un surub si la mine era desfacut, daca trageam de rola intinzatoare mai tare iesea prin fata. Am auzit la mai multi despre problema aceasta. Modelul mai nou are surubul in rola intinzatoare si il prinzi dupa intinzator, cel vechi infiletezi surubul prin intinzator si intra-n rola. Aveam probleme la oprirea motorului si mai ales cand urcam o serpentina :)

ce fel de probleme ? tremura rau sau ?

tremura rau la oprire si dupa aceea si un scartait metalit (multi spuneau ca volanta este varza :) ). Dupa ce am inlocuit intinzatorul si rola tot mai scartaia un pic banuiesc ca se largise cureaua transmisie daca era un mic joc. Dupa inlocuirea curelei nu se mai aude nimic.