Jump to content

Turatie maxima la motorul diesel de 150CP

ionatan

Recommended Posts

Pai la ce bun, au desenat acolo 5000 si 6000 de rpm doar sa dea o oarecare simetrie la indicatorul de turatie?

Intreb pt ca auzisem la unii ca se duc dieselurile lor de pe BMW in 5000 de rpm. Si acum vreau sa ma lamuresc.

Cred ca faza cu scrisul pana la 6000 tine de productie. Asa si vitezometrul e marcat pana la 240 atat la 318d cat si la 320d, 325d sau 330d. Ar fi insemnat costuri de productie nejustificate sa faci cate un vitezometru personalizat pentru fiecare...la fel e si la turometru.

la vitezometru asa e, dar la turatie......e turometru diferit de benzinare, totusi, si cu toate astea, nici un diesel de fabrica nu ajunge in 6000 de ture. cred ca au facut pana la 6000 "sa dea bine"

parca la primul renaul megane si diesel si benzina aveau 7000rpm pe bord si fara linie rosie. si totusi dieselul se plafona la 4000-4500 iar benzina la vreo 6000.

la E90 spre deosebire de E46, ambele 320d, turometrul se terminã undeva la 5500rpm, pe când la E46 la 6000rpm. Cred cã au exagerat la E46, s-au dus prea mult cu zona roºie.

E normal sã se plafoneze la 4500-4700ture, aºa e limitat ºi gândit motorul.

Am ajuns Âşi eu odatĂŁ la 5000rpm la E90 320d, dar din greÂşealĂŁ, fĂŁceam o depĂŁÂşire Âşi am ratat schimbarea ĂŽn treapta superioarĂŁ Âşi i-am dat blanĂŁ. nu cred cĂŁ a stat jumĂŁtate de secundĂŁ acolo.

Dar de ce te Încãlzeºte sã-l turezi pe roºu când acolo Îi scade mult puterea ºi cuplul? deci e un efort fãrã folos...

dacĂŁ era benzinar te ĂŽnĂželegeam...

Mie mi se pare cĂŁ la 4000rpm e cel mai ok pt cea mai ridicatĂŁ turaĂžie, eu f. rar sar peste.

La dieselul meu dupa 4500 - 4700 se plafoneaza. Asa e normal?

Am vazut ca linia rosie e de la 5000 de ture spre 6000 dar practic motorul nu ajunge vre-odata acolo.

mi se pare ceva normal. pe la 4500 se plafoneaza, si cuplul maxim il simt pe la 3500 :) ?

Edited by Kiss Zsolt

imi cer scuze ca ma bag pe topicul tau dar daca tot e vorba de turatie am si eu o nelamurire.

am benzinar 320i e36 si dupa ce am schimbat uleiul ,filtrele si bujiile i-am dat un sprint de am schimbat 1 -2- 3 toate in 7000+ ,de curiozitate.

intrebarea mea e: nu ar trebuit sa taie benzina si sa plafoneze undeva mai devreme ? :)

Edited by wii

imi cer scuze ca ma bag pe topicul tau dar daca tot e vorba de turatie am si eu o nelamurire.

am benzinar 320i e36 si dupa ce am schimbat uleiul ,filtrele si bujiile i-am dat un sprint de am schimbat 1 -2- 3 toate in 7000+ ,de curiozitate.

intrebarea mea e: nu ar trebuit sa taie benzina si sa plafoneze undeva mai devreme ? :)

mai uita-te o data la turometrul ala, si o sa vezi ca pe la 6500 se opreste nu ajunge la peste 7000. probabil de la adrenalina ti s-a parut :lol:. daca nu, atunci ai alt cip pe ea, si e scoasa limitarea, am vazut la un 325 anul trecut, se tura destul de mult peste 7000

Motoarele DOHC sunt motoare mai turate. Plus commonrail-ul duce turatii mai mari, spre 5000, fata de indirecta.

Cu timpul, odata ce vor aparea materiale mai rezistente si mai usoare va putea si dieselul sa urce spre 10000 de ture.

o sa iau camera sa o am la indemana si cand mai prind ocazia ii mai fac un sprint sa vedeti cum schimb in 7000.

mi-e frica sa o las mai mult de 7000 sa nu plesneasca ceva,daca nu stie sa taie benzina.

nu cred ca e cipuita sau ceva de genu ca am cautat o masina cat mai stock posibil cand am cumparat.nu are nimic pe ea ce nu e oem,inafara de cd player.

la 320d e46 dupa 2004, cele euro 4, am impresia ca pana la 5000 nu are nimic rosu, la cele pana in 2004 are rosu punctat de la 4600.daca gresesc sa ma corecteze cineva

La mine, E46 318d din 8/2004, rosul plin incepe de la 5.000. Fix inainte de 5.000 sunt doua linii cu portocaliu. In poza 2(cea de ansamblu) se observa mai bine culorile pe lumina.

Edited by f1bogdan