Jump to content

problema mare, limitare viteza !

Blaz3

Recommended Posts

Salutare, am un BMW 520 D E39 2001. Nu trece de 130 km/h, adica in viteza a 5-a de 3000rpm. mi-a recomandat cineva sa schimb filtrul de motorina, am fost zilele astea si l-am schimbat. DUpa ce l-am schimbat tot asa, nu s-a intamplat nimic care sa imi arate ca accelereaza mai bine si nu trece de 130. Va rog mult daca ma puteti ajuta, nu stiu ce sa mai fac, poimaine imi vine si alt filtru de aer, desi nu cred ca e de la el, dar am zis sa il schimb si pe asta. Cat despre turbo am mai vazut unele posturi si ca sa fie defect ar trebuie sa scoata fum, sau ar manca ulei. Nu stiu ce sa mai fac, sunt destul de disperat !

P.S. S-a intamplat ca acum 3 sapt sa schimb jentile, aveam niste jante de 15 si am pus acum MOMO de 17 si cauciucuri ZR. E singurul lucru care l-am schimbat in ultimul timp la ea. Ar fi o prostie sa fie de la asa ceva, ele sunt super ok nu trag stanga sau dreapta sunt mai stabile decat cele de 15 pe sosea. Astept un raspuns, multumesc !

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

nu e iarasi, e o problema, insa moderatorul de mai devreme nu stiu de ce l-a inchis. cel care a fost postat mai demult s-a inchis pt ca problema s-a rezolvat intr-un fel, si topicul nu mai e. de aceea am deschis alt topic sa ma lamuresc. daca se poate sa ma ajute cineva va rog mult !

nu se aprince acel bec, care spui tu, si de mers merge bine se accelereaza si are sprind cand plec de pe loc, sau in a 2 sau a 3. de asta zic ca nu prea ar avea cum sa fie nici debitmetrul. astept totusi un raspuns, poate stie cineva cu ce ma confrunt !

Daca ai OBC ca cel din imagine, apesi tasta pe care scrie LIMIT si se intampla urmatoarea chestie: Speed Limit - You can program the car to beep and blink to let you know you're going faster than your preset limit. Insa am patit aceeasi faza ca tine dar la o masina non-BMW si era de vina debitmetru, numai ca limita era undeva mai sus (150 km/h) si nu am realizat in oras ci in drum spre mare, pe A2, cand treceau Golan ele pe langa mine si nu stiam de ce nu urca mai mult. So, iti recomand cu caldura sa faci testul de care a pomenit batman73: scoti mufa si testezi in conditiile astea un topspeed. Bag mana in foc ca de acolo e. E un fel de consumabila piesa asta. Nu ti recomand sa schimbi decat cu piesa originala, nu te uita la bani ca iti iei teapa. Aftermarket urile sint niste mizerii.

post-23400-1256830756_thumb.jpg

ce risc e daca il scot pt cateva minute ca sa incerc ??? risc sa se strice altceva ?????

Nu se strica nimic, stai linistit. Scoti mufa si faci un test. Mai mult ca sigur e de la debitmetru.

Un debitmetru e destul de scump. Poti sa-i schimbi doar senzorul, ca de fapt ala se duce. Gasesti la Bosch.

inca nu am scos debitmetrul ca nu am avut ocazia si unde sa incerc, azi fac un drum de 200 km si o sa ma uit sa il scot. sincer nici nu l-am identificat, dar primul lucru aia o sa fac, il scot si vad daca de la el e. Daca nu o sa merg luni sau marti la tester. Inca ceva, am citit posturile lui dragosxtt despre acea piesa de vacuum, care da presiune si la el aia a fost. Simptomele sunt destul de asemanatoare, deci s-ar putea sa fie aia si nu debitmetrul ??? Ca sincer parca e mai ieftina aia. Si batman73 cum adica pot schimba doar senzorul de la debitmetru ??? Unde si cat ar costa daca ai idee ??? Sau daca imi poti identifica acel senzor sa caut un pret pt el ? Va multumesc mult baieti pt promtitudine si ajutor !

gasesti un tester bun si pe el verific exact valorile la care functioneaza debilmetrul,pompele, etc . Daca e dus, gasesti undeva in jur de 800 ron. E posibil sa nu fie numai debitmetru si e cel mai bine sa incerci un test bun inainte de toate.

inca nu am scos debitmetrul ca nu am avut ocazia si unde sa incerc, azi fac un drum de 200 km si o sa ma uit sa il scot. sincer nici nu l-am identificat, dar primul lucru aia o sa fac, il scot si vad daca de la el e. Daca nu o sa merg luni sau marti la tester. Inca ceva, am citit posturile lui dragosxtt despre acea piesa de vacuum, care da presiune si la el aia a fost. Simptomele sunt destul de asemanatoare, deci s-ar putea sa fie aia si nu debitmetrul ??? Ca sincer parca e mai ieftina aia. Si batman73 cum adica pot schimba doar senzorul de la debitmetru ??? Unde si cat ar costa daca ai idee ??? Sau daca imi poti identifica acel senzor sa caut un pret pt el ? Va multumesc mult baieti pt promtitudine si ajutor !

Debitmetrul de aer este piesa cu nr. 1 din poza.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=13&fg=20

Iar senzorul este cel prins cu 2 suruburi in coltul dreapta-sus a piesei. Nu stiu cat mai ajunge debitmetrul ca pret. Senzorul este cred ca in jur de 250-300 Ron.

Am citit mai sus ca spunea cineva de "speed limit". Nu are nicio treaba asta.

Speed Limit nu inseamna ca limitezi tu viteza maxima la care poatre sa ajunga masina.

Setezi tu un Speed Limit, de ex. 58km/h in oras, ca sa iti bipaie si sa te avertizeze ca ai depasit viteza pe care ti-ai propus-o.

La mine, de ex., pt autostrada, speed limit e la 175km/h. Nu vreau sa trec de 180 si sa raman fara carnet. La 175, doar platesc amenda. :)

Am citit mai sus ca spunea cineva de "speed limit". Nu are nicio treaba asta.

Speed Limit nu inseamna ca limitezi tu viteza maxima la care poatre sa ajunga masina.

Setezi tu un Speed Limit, de ex. 58km/h in oras, ca sa iti bipaie si sa te avertizeze ca ai depasit viteza pe care ti-ai propus-o.

La mine, de ex., pt autostrada, speed limit e la 175km/h. Nu vreau sa trec de 180 si sa raman fara carnet. La 175, doar platesc amenda. :)

Corect! :lol:

batman73 pai si conform desenului care este mufa care trebuie eu sa o scot ?? ca nu vad nimic intrand in el !

o gĂŁseÂşti imediat dupĂŁ ce o sĂŁ te duci la maÂşinĂŁ sĂŁ identifici piesa ... nu ai cum sĂŁ o ratezi ...

cu asta cum rãmâne ... aceeaºi Mãrie sub altã pãlãrie ? :

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=66778

mentionez nu e topicul meu, eu doar asta l-am deschis !

daca vrei iti pot trimite si Seria masinii ca sa te asiguri, insa uitete atent ca acea persoana din topic spune ca a schimbat si debitmetrul, eu nici nu am apucat sa ma uit la el......deci ???? cum as putea sa fiu tot eu ?

eu o sa revin cu noi update-uri cred ca maine, acum 10 min au sosit si filtrele de aer si polen pe care le-am comandat. Verific debitmetrul si maine o sa postez. Daca nu e el atunci ramane sa merg la test sa vad daca e acel convertor de presiune. Va multumesc si va asigur ca doar asta l-am deschis, acel topic inca odata mentionez: NU ESTE AL MEU !!!! (eventual intreaba persoana ce culoare e masina, a mea ii albastra)