Jump to content

viteza maxima E90/sau alte modele

Alex_wly

Recommended Posts

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Guest poleposition
Viteza maxima 285 km la ora in treapta a 6-a :)

vezi ca sigur este ceva defect, masina ta, in mod normal ar trebui sa prinda 285 intr-a 4-a, nu a 6-a.

Sa nu fie debitmetrul sau ceva de genul asta :lol:

• 3 weeks later...
Guest poleposition

Vin si eu cu un maxim la seria 1, 120d.

I-am dat acum, sambata, un 240km/h pe A2... culmea, acul a ajuns la capat, turometrul era la 4000 rpm insa turatia mai crestea... ciudat :) Pacat ca nu am avut la indemana si un GPS ceva.

post-669-1258921342_thumb.jpg

post-669-1258921353_thumb.jpg

Vin si eu cu un maxim la seria 1, 120d.

I-am dat acum, sambata, un 240km/h pe A2... culmea, acul a ajuns la capat, turometrul era la 4000 rpm insa turatia mai crestea... ciudat :) Pacat ca nu am avut la indemana si un GPS ceva.

pai pole ce viteza maxima scrie in talon la martzoaga ta?

Guest poleposition

nu este vorba despre asta, pe mine m-a surprins faptul ca, desi acul a depasit 240 si s-a blocat (ca nu mai avea unde sa se duca), turatia, care era la 4000 rpm la 240, inca mai crestea...

ah, abia astept sa postez ceva "fin" cu m6-le :)

Hai sa astern si rezultatele mele.

Incercarile s-au facut undeva intre Austria si Italia. Doua persoane intr-un touring cu porbagajul plin.

post-23376-1258928709_thumb.jpg - asta e viteza pe care am surprins-o cu aparatul (eram sa zic radar :lol: ) foto. Acul a ajuns aproape de 225-227km/h dar nu a sarit mai mult in conditiile in care pe GPS am inregistrat 219km/h maxim. La multi dintre cei care au postat vad ca erorile sunt mai mari de 10 km/h eu cat timp am monitorizat concomitent GPS-ul si vitezometrul am observat ca eroarea e de pana in 10km/h.

Pe GPS viteza maxima pentru "incercarile" mele a fost de 219km/h. Cu proba. post-23376-1258928899_thumb.jpg - soseaua era dreapta in acea portiune. Bine ca nu au fost radare :)

Ma declar multumit mai ales ca agregatul are in cartea tehnica vit. max. 216km/h deci la cei 180.000km inca mai poate ceva.

nu este vorba despre asta, pe mine m-a surprins faptul ca, desi acul a depasit 240 si s-a blocat (ca nu mai avea unde sa se duca), turatia, care era la 4000 rpm la 240, inca mai crestea...

ba da despre asta e vb ca tu daca imi raspunzi iti raspunzi si la intrebarea de ce am facut acest topic....ideea nu era sa ma laud eu ca a mea a ajuns la 248 km/h constient fiind ca nu aia e viteza maxima.dar vroiam sa stiu daca la toate este la fel.de ex la mine de la 230 km/h<pe ceas> mai targe ........repet viteza pe ceas;)

probabil aveai undeva la 230 real si 240 pe bord....si a mai crescut inca 5-6 km, dar nu a mai avut ce sa iti arate...deci un 235 real cu serie 1.

nu mai stiu unde am citit ca bmw-urile au 3% eroare de km. cat de adevarat e nu stiu, oricum cam toate masinile au eroare ...mai mica, mai mare, dar au. eu la masina mea am pus cauciucuri mai mari un pic, 245/45 in loc de 225/45.....si credeam ca am scapat de eroarea de kilometraj. si zilele trecute am masurat cu un gps .... la 100 pe bord, pe pilot imi arata 99 pe gps, si la 150 pe gps arata 148. mai mult nu am avut unde sa ii dau.

maxim cu 330 am mers vreo 230 cred, si nu sunt curios sa vad daca fostul proprietar a mintit sau nu cand a zis ca prinde peste 250.

Ce topic de cacao.

Viteza maxima constructiva e scrisa in talon. PUNCT.

PS: si uite asa vedem mortaciuni de strada.

EDIT: ma amuza ca unii din voi pomeniti de Germania sau Austria, doar ca sa nu va arate lumea cu degetul ca ati mers pe A1/A2 cu peste 200.

Edited by siulian

[quote eu la masina mea am pus cauciucuri mai mari un pic, 245/45 in loc de 225/45.....si credeam ca am scapat de eroarea de kilometraj.

mihai20 -poi nu ai pus cauciucuri mai mari,ai pus doar cauciucuri mai late.ca sa fie mai mari si sa iti scada eroarea de viteza ar trebui sa pui 245/55 insa nu este legal(dar in RO nu se cam uita nimeni la marimea cauciucurilor ca sa corespunda cu ce ai in talon)dar daca iesi pe afara e mai bine sa fie exact ce ai in talon si nu mai mari ca de exemplu Italieni si Austrieci verifica si sunt foarte mari amenzile

Edited by lica

eu la masina mea am pus cauciucuri mai mari un pic, 245/45 in loc de 225/45.....si credeam ca am scapat de eroarea de kilometraj.

mihai20 -poi nu ai pus cauciucuri mai mari,ai pus doar cauciucuri mai late.ca sa fie mai mari si sa iti scada eroarea de viteza ar trebui sa pui 245/55 insa nu este legal(dar in RO nu se cam uita nimeni la marimea cauciucurilor ca sa corespunda cu ce ai in talon)dar daca iesi pe afara e mai bine sa fie exact ce ai in talon si nu mai mari ca de exemplu Italieni si Austrieci verifica si sunt foarte mari amenzile

In noile taloane nu mai e trecut nimic de jante, cauciucuri, etc.

In schimb nu sunt de acord cu cei care isi pun tot felul de jante si cauciucuri care NU au fost proiectate pt masina repectiva(si eventual mai folosesc si tot felul de distantiere)