Jump to content

viteza maxima E90/sau alte modele

Alex_wly

Recommended Posts

Verdictul e ca ai o eroare f mare de km.

Sigur, cred ca masina e defecta...sau ce vrei sa spui ?:twoup:

Inseamna ca si fosta mea masina...320d E46, 150 de cai, 2004...si aia era defecta, din moment ce i-am dat 230...avand 250 pe bord...si fiind convins ca lua 240...

La fel cum si asta...are 260 pe bord...i-am dat 240...si sigur lua/ia si 250 :)

Stricate amandoua...ce sa-i faci :)

Edited by hornetb

• Replies 123
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

280km/h cu un E36 316i pe o ulita,eram 5 in masina si portbagajul plin cu pietre pt amenajat gradina,subliniez k toti din masina aveau peste 100km,k veneam de la un gratar prelungit!:twoup:)

Si...pt astia care prind cu 318d 240km/h.....mai usor fratilor ca va creste nasu si spargeti monitorul!:)))

Multi dintre vitejii astia la 170-180km/h,incep sa transpire pe spinare si sa li`se dilate pupilele k la pisici:)))

Edit: Am uitat sa zic k masina n`avea cip si totusi ne`a uimit!

reply-ul asta chiar ca m-a distrat !!!

Pt. cei care au atins viteze de necrezut,ce e asa de greu de inteles ca exista eroare de kilometraj ?Oricum, mai mult conteaza cum accelereaza masina pana la viteza maxima nu valoarea acesteia.

280km/h cu un E36 316i pe o ulita,eram 5 in masina si portbagajul plin cu pietre pt amenajat gradina,subliniez k toti din masina aveau peste 100km,k veneam de la un gratar prelungit!:twoup:)

Si...pt astia care prind cu 318d 240km/h.....mai usor fratilor ca va creste nasu si spargeti monitorul!:)))

Multi dintre vitejii astia la 170-180km/h,incep sa transpire pe spinare si sa li`se dilate pupilele k la pisici:)))

Esti sper tare nene! Nu cumva ai patit si tu ca al din taxi? de ai vazut "2" in loc de "1"

Normal ca tu esti relaxat la 180 din moment ce in realitate ai 90 :)

Cred ca daca aveai un 325i bateai si veyronu` si cu 335i ajungeai pe orbita :(

Apropo 318d "te face" din orice pozitie.

Nici motocicletele cu o suta de cai nu ajung la performanta ta...

P.S. Gratarelu` s-a lasat si cu niste (mult) alcool? Ca atunci inteleg perfect si imi cer scuze pentru tot postul de mai sus.

280km/h cu un E36 316i pe o ulita,eram 5 in masina si portbagajul plin cu pietre pt amenajat gradina,subliniez k toti din masina aveau peste 100km,k veneam de la un gratar prelungit!:))

Esti sper tare nene! Nu cumva ai patit si tu ca al din taxi? de ai vazut "2" in loc de "1"

Normal ca tu esti relaxat la 180 din moment ce in realitate ai 90 :(

P.S. Gratarelu` s-a lasat si cu niste (mult) alcool? Ca atunci inteleg perfect si imi cer scuze pentru tot postul de mai sus.

Omul e ironic, chiar nu iti dai seama? :twoup:

Dupa cum poate nu ti`ai dat seama era o ironie.....eu am E46 318d...se vede si la avatar k nu este E36!

Da ce sa`i faci daca n`am scris la sfarsit " GLUMA" ......greu tati greu!=))

haide-ti sa vedem fiecare ce viteza maxima am reusit sa obtinem cu bavarezele noastre.

incep eu cu un link unde am pus cateva filmulete pe A1,dar nu era viteza maxima.

tin sa precizez ca viteza maxima pe care o idica a fost in austria cand am venit cu masina si a fost de 248 km/h,dar nu am facut poze din pacate:((.

acum viteza reala nu stiu exact care era dar atat indica.probabil undeva la 235 sa zic.

Si asta cu porche-ul tot 248 avea.

PS: nu e nici un atac la persoana, doar o gluma despre cifra 248.

Bai baieti, ma refer la cei care au depasit v max constructiva, e imposibil ce ati facut voi.

De exemplu masina mea, cu diferentialul pe care il are din fabrica prinde max 230km/h, chiar dc as supraalimenta-o la 300cp, tot atat ar prinde.

Bine, poate sunt si exeptii si unii ating v max constructiva inainte de limitare, dar ma indoiesc.

Pai nu, daca ai supraalimenta-o la 300 cp, ti-ar creste plaja de rotatii per minut si ai putea depasi 230 km/h.

Esti limitat de rotatiile pe minut ale motorului.

Edited by vl4d

Dupa cum poate nu ti`ai dat seama era o ironie.....eu am E46 318d...se vede si la avatar k nu este E36!

Da ce sa`i faci daca n`am scris la sfarsit " GLUMA" ......greu tati greu!=))

greu si pt tine fiule (daca tu mi-ai zis tati ), mai sus de tine scrisesem ceva

Gresit, chiar si cu 300cp, la 6500rpm in a 5-a tot 230km/h asa avea.

Ce e gresit?

Incearca sa citesti ce scriu, nu prea imi place sa ma repet.

Eu am spus ca daca ai avea 300 cp, ai avea mai multe rotatii pe minut si atunci ai depasi 230 km/h. E logic ca, la 6500 rpm, cu aceeasi transmisie, ori ca ai 170 cp, ori ca ai 300, vei avea aceeasi viteza. Incearca sa gandesti si tu si ai sa vezi ca nu poti obtine viteza mai mare(fara sa schimbi nimic la transmisie) numai daca maresti rotatia motorului.

E prea tarziu si nu mai am chef de povesti. Daca intelegi bine, daca nu, treaba ta, arde-o cu 230.

DACA ar creste si rpm, da, dar tuning nu inseamna automat asta, fara inlocuire pistoane, si eventual arbore cotit, aproape sigur nu.

P.S. sunt multe masini la care viteza maxima constructiva se atinge inainte de limitare, la mine de ex se atinge putin inainte de turatia corespunzatoare puterii maxime, plus ca la un diesel turbo se poate muta usor varful de putere pe plaja de turatii cu un 200rpm si atunci ar insemna o crestere a vitezei de un 5%, respectiv ~10 km/h.

La alte marci viteza maxima e mult inainte de limitare (4500-5000rpm benzina) ultima treapta fiind aleasa pentru economie.

Pentru mine, daca este peste 200km/h, viteza maxima este irelevanta, mult mai importante sunt reprizele in viata reala si in Ro e riscant sa mergi asa tare, cand mergi cu peste 55 de m/s trebuie sa observi orice obstacol cu 200m inainte ca sa mai ai timp sa faci ceva, ca sa nu mai zic de unii participanti la trafic, sau animale, etc

Mult mai folositor ar fi o masina care atinge doar 200km/h, dar in 15sec decat una care atinge 250 dar pana la 200 face 20 de sec.

Gresit, chiar si cu 300cp, la 6500rpm in a 5-a tot 230km/h asa avea.

Ce e gresit?

Incearca sa citesti ce scriu, nu prea imi place sa ma repet.

Eu am spus ca daca ai avea 300 cp, ai avea mai multe rotatii pe minut si atunci ai depasi 230 km/h. E logic ca, la 6500 rpm, cu aceeasi transmisie, ori ca ai 170 cp, ori ca ai 300, vei avea aceeasi viteza. Incearca sa gandesti si tu si ai sa vezi ca nu poti obtine viteza mai mare(fara sa schimbi nimic la transmisie) numai daca maresti rotatia motorului.

E prea tarziu si nu mai am chef de povesti. Daca intelegi bine, daca nu, treaba ta, arde-o cu 230.

Chill...

Asta ziceam si eu, cu transmisie stock oricata putere ai avea nu depasesti viteza maxima constructiva, cum sustin multi ca au depasit-o.

Cum dreaq sa maresti turatiile motorului prin spraalimentare?

Crezi ca turatiile cresc direct proportinal cu puterea?

Oricum am inteles ce vrei sa spui....

viteza maxima constructiva nu inseamna viteza maxima pe care o poate atinge, este viteza maxima pentru care producatorul a stabilit anumite limite de siguranta ale masini

Bineinteles deci in concluzie daca motorul este in apele lui si daca nu este limitat poate depasi viteza prevazuta de constructor

Asadar daca ai unde si cum bineinteles nu inteleg de ce unii dintre voi spuneti ca este imposibil sa mergeti cu viteze mai mari decat prevede constructorul

Cand eram mai tanar si ma interesau chestiile astea, am observat ca in cataloage vitezele maxime nu coresundeau intotdeauna cu cele date de constructor.

Ex dacia era data cu 155km/h , iar ARO cu motor Cosworth carea avea viteza maxima in talon 150, atingea si 180, a fost si un articol intr-o revista despre asta.

Edited by lucian81v

As vrea si eu sa stiu ce integeti (cei care o tin tare ca daca e scris pe talon atata nu merge mai mult) prin viteza maxima constructiva???

Cei care o tin pe-a lor ca o masina nu poate merge mai tare decat are scris pe talon...vorbesc numai prostii cred :twoup:

Adica...sincer...habar n-am cat am eu scris pe talon...si nici nu sustin ca atunci cand imi arata 240 in bord...aveam 240...cred ca aveam de fapt vreo 230 in realitate....dar 240 imi arata pe bord...si tinand cont de 2 km in minus la fiecare 100 km...rezulta un 230 zic eu :)

N-am de ce sa mint...si am si poze :)

As vrea si eu sa stiu ce integeti (cei care o tin tare ca daca e scris pe talon atata nu merge mai mult) prin viteza maxima constructiva???

Cei care o tin pe-a lor ca o masina nu poate merge mai tare decat are scris pe talon...vorbesc numai prostii cred :twoup:

Adica...sincer...habar n-am cat am eu scris pe talon...si nici nu sustin ca atunci cand imi arata 240 in bord...aveam 240...cred ca aveam de fapt vreo 230 in realitate....dar 240 imi arata pe bord...si tinand cont de 2 km in minus la fiecare 100 km...rezulta un 230 zic eu :)

N-am de ce sa mint...si am si poze :)

Prin urmare daca ai cu ce; unde si bineinteles cum intotdeauna veti depasi viteza data de costructor

Apropo mai am o intrebare pt acei ce sustin ca nu putem depasi viteza data de constructor

De ce constructorii nu au limitat vitezele sa nu depaseasca valorile date pe talon???