Jump to content

pompa apa

Kosty99Pjd

Recommended Posts

Acum o luna am schimbat pompa de apa(era originala cu sgila de bmw pe ea) si am cumparat alta pompa (febi). Am 2 probleme:

- pompa mea are 10 palete la turbina si asta are 7 palete la turbina si temperatura apei imi sta putin peste linia de mijloc.

- nu gasesc pompa cu 10 palete.

Stie cineva de la ce model de bmw e aceasta pompa de bmw sau unde gasesc?

La masina ta au fost 2 pompe de apa. Primele erau cu palete de plastic, si au fost probleme pentru ca se fisurau, iar ulterior pompele au fost inlocuite cu altele cu palete metalici. De care ai? De plastic sau metalic?

La masina ta au fost 2 pompe de apa. Primele erau cu palete de plastic, si au fost probleme pentru ca se fisurau, iar ulterior pompele au fost inlocuite cu altele cu palete metalici. De care ai? De plastic sau metalic?

92457[/snapback]

de plastic cu 10 palete

Deci sa intelegem: originala avea 10 pale de plastic, iar febi are 7 - de care? -

Parerea mea e ca nu vinde nimeni o piesa care sa faca probleme. Cele 7 pale ar trebui sa faca fatza...

Cat ai dat pe pompa febi?

Deci sa intelegem: originala avea 10 pale de plastic, iar febi are 7 - de care? -

Parerea mea e ca nu vinde nimeni o piesa care sa faca probleme. Cele 7 pale ar trebui sa faca fatza...

Cat ai dat pe pompa febi?

92461[/snapback]

pe pompa am dat 3,5 mil lei

intr-un manual de dimensionarea pompelor scria asa:

-debitul unei pompe este dat de nr de palete, lungimea acestora, precum si gradul de inclinare al acestora. Obs: Pompa febi pe care am cumparato are palete mai putine, mai mici la lungime si un grad de inclinare mai prost.

-tot in manual da un exemplu: dc o pompa cu 10 palete asigura un debit de 100% at o pompa cu nr de 5 palete dar cu aceasi forma, marime si grad de inclinare va asigura un debit de 50%.( deci in cazul meu max un debit de 70%, poate chiar mai putin pt ca paletele sunt mai mici si au unghi de inclinare mai prost)

Cauta de metal. A fost recall la M50-urile din 90-91 pe chestia cu pompa de apa.

92459[/snapback]

Problema e ca cu 10 palete nu gasesc nici de plastic, nici de metal.

Cel de la magazin mi-a adus 8 pompe pana acuma(producatori diferiti) dar toate au 7 palete. Poate nu stie ala sa lucreze cu programul de piese

k, am inteles.

Dupa ce ca are pale mai putine, e shi mai proasta k design. Nasol.

Mi se pare ca shi pompa mea face ceva zgomot, deci voi fi nevoit sa o schimb, de aceea o sa urmaresc cu interes topicul asta, sa vad ce solutie gaseshti tu :blink:

Cred ca schimb rulmenti la pompa veche ca altceva nu am ce sa fac. Nu gasesc in nici un chip pompa cu 10 palete

92515[/snapback]

Pai shi ramai cu plasticul? :) :blink:

Chestia asta a fost motiv de recall din partea BMW, ai vazut ce a zis wlf... Shi aia nu fac recall fara sa fie o problema serioasa...

Pai shi ramai cu plasticul?  :)  :blink:

Chestia asta a fost motiv de recall din partea BMW, ai vazut ce a zis wlf... Shi aia nu fac recall fara sa fie o problema serioasa...

92598[/snapback]

In momentul de fata eu nu am pompa. Iau si de plastic, de metal numai sa aiba 10 palete. Dupa ce ca nu gasesc acuma vrei sa mai fac si fitze ca vreau de metal.

Aseara mi-a venit o idee. M-am uitat si am vazut ca pompa de la motor m54(3.0l) are dimensiunile la fel cu cea de la m50 numai ca are paletele mult mai mari. Cred ca o sa cumpar o pompa de m54.

Am vrut initial sa cumpar una de motor de 2.8l de la 728 e38 ca are motor m52 dar e aceasi cu a mea de la masina.(m-am uitat pe catalog la reloem si are accealsi cod ca a mea). Ma intreb acuma cum face fata sa raceasca un motor de 2.8l.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...503&hg=11&fg=35

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...546&hg=11&fg=35

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...180&hg=11&fg=35

Se potriveste oare ai de la 530.i m54?(din poza mi se pare la fel, mai ales ca garnitura are acelasi cod, adica acelasi diametru)

Nu mai sta sa numeri palele si sa faci tot felul de supozitii :blink:. Pune o pompa originala BMW pentru motorul tau si sigur nu vei avea probleme !

92891[/snapback]

Mai bine isi ia un hidrofor.....

Pai nu m-ai inteles. Cumpar una originala dar dc si aia are 7 palete ce fac.(s-au facut pompe cu 7 si 10 palete).

92935[/snapback]

Noi am inteles. Mai ramane sa intelegi si tu :blink:.

Daca BMW a decis sa inlocuiasca pompa veche cu 10 pale cu alta cu 7 pale inseamna ca a facut-o in urma unei analize temeinice si ca nu exista nici o problema in functionare. De nici un fel.

Noi am inteles. Mai ramane sa intelegi si tu :blink:.

Daca BMW a decis sa inlocuiasca pompa veche cu 10 pale cu alta cu 7 pale inseamna ca a facut-o in urma unei analize temeinice si ca nu exista nici o problema in functionare. De nici un fel.

93109[/snapback]

Nu ma intelegi. Pompele de apa originale au toate 10 palete toate. Chiar azi am vazut la dezmenbari vro 4 pompe originale (nici una buna) si aveau 10 palete. Toate pompele cu 7 palete sunt facaturi.

Azi am comandat pompa originala. Vine in 7-8 zile. Dc si asta are 7 palete inseamna ca e facuta in turcia sau china si pusa sigla de bmw.

uite la dresa asta pompa facuta in china: http://cocome.en.alibaba.com/offerdetail/5..._Pump_M132.html

am dat un mail si am intrebat pretul. Ghici cat era 4,75$.

originala BMW cu paleti de metal are 7 (SAPTE) paleti. Numa aia cu paleti de plastic are 10. HEPU are din 7 din metal, FEBI are 7 din plastic, restu sunt nasoale. Asa ca o sa-ti vina aia originala de la BMW si o sa te uiti la ea cum are 7 paleti :blink:

originala BMW cu paleti de metal are 7 (SAPTE) paleti. Numa aia cu paleti de plastic are 10. HEPU are din 7 din metal, FEBI are 7 din plastic, restu sunt nasoale. Asa ca o sa-ti vina aia originala de la BMW si o sa te uiti la ea cum are 7 paleti  :blink:

93440[/snapback]

pai vb cu aia din china si imi spusa ca are si cu 10 si cu 7 palete. Si ii zisa-i sa imi dea cu 10 palete.