Jump to content

HELP Inmatriculare.

Aki Ross

Recommended Posts

Salut

Am un 525tds E39 din 97 inmatriculat in Spania. Presupun ca tot romanu` stie ca o astfel de masina este inmatriculabila dar imposibil de inmatriculat , taxa auto ridicandu-se undeva pe la valoarea actuala de piata a masinii. In fine masina este inmatriculata pe numele meu are asigurarea platita acolo fara nici o problema de durata sau pret. In schimb inspectia tehnica periodica sau ITV in limbajul de acolo imi expira cam peste o saptamana. Cred ca oricine realizeaza ca este imposibil sa merg pana in Spania si sa ma intorc doar pentru a trece inspectia. Ce as putea sa fac in sensul asta ?

Accept orice fel de propuneri inclusiv "neoficiale" intrucat oricat as vrea sa fiu de "in regula" cu statul roman e foarte greu. Daca mai este cineva in aceeasi situatie accept convorbiri telefonice intalniri serenade si asa mai departe :) Multumesc.

O zi buna

Edited by Aki Ross

Ar fi o posibilitatea sa o inmatriculezi in Bulgaria?

Ma gandeam si eu la posibilitatea asta dar mi-e frica sa nu se intample ceva si nu stiu nici care e procedura , eu oricum umblu cu o copie de la talon la mine pentru ca in caz de furt sau pierdere e mare tam-tam sa fac rost de altul , ma gandeam sa aplic pe copie o "asa-zisa" stampila , sa am ce sa arat acolo :)

Ar fi o posibilitatea sa o inmatriculezi in Bulgaria?

Ma gandeam si eu la posibilitatea asta dar mi-e frica sa nu se intample ceva si nu stiu nici care e procedura , eu oricum umblu cu o copie de la talon la mine pentru ca in caz de furt sau pierdere e mare tam-tam sa fac rost de altul , ma gandeam sa aplic pe copie o "asa-zisa" stampila , sa am ce sa arat acolo :)

asta se numeste fals ... si o dai in altele penale.

nu as risca daca as fi in locul tau. sincer. chiar merita sa-ti risti libertatea pentru un set de roti?

Parca ar fi singurul care circula asa. Lumea rade de sarantocii care au masini pe Bulgaria dar macar alea sunt in regula. Doamne fereste sa te loveasca una din masinile care circula prin Romania "inmatriculate" in Spania, Italia, Germania, Anglia. Multe radiate in tara de origine, si mai multe fara asigurari valabile iar de ITP ce sa mai vorbesc.

Daca nu poti reinnoi ITP-ul intr-un fel sau altul bag-o pe Bulgaria si-ti iei o grija de pe cap. Macar pana or veni alte vremuri, cand statul va intelege ca mai bine iti vin banuti mai putini decat sa nu-ti vina deloc.

Parca ar fi singurul care circula asa. Lumea rade de sarantocii care au masini pe Bulgaria dar macar alea sunt in regula. Doamne fereste sa te loveasca una din masinile care circula prin Romania "inmatriculate" in Spania, Italia, Germania, Anglia. Multe radiate in tara de origine, si mai multe fara asigurari valabile iar de ITP ce sa mai vorbesc.

Daca nu poti reinnoi ITP-ul intr-un fel sau altul bag-o pe Bulgaria si-ti iei o grija de pe cap. Macar pana or veni alte vremuri, cand statul va intelege ca mai bine iti vin banuti mai putini decat sa nu-ti vina deloc.

Nu ma intelege gresit , am tot interesul ca masina sa fie in regula , retine ca e pe numele meu deci in continuare este inmatriculata in Spania si are asigurarea platita pana in mai anul viitor la Mutua Madrilena deci nu e vreo paratura care circula cu numere pictate. Care e amenda daca nu ai verificarea facuta?

Nu ma intelege gresit , am tot interesul ca masina sa fie in regula , retine ca e pe numele meu deci in continuare este inmatriculata in Spania si are asigurarea platita pana in mai anul viitor la Mutua Madrilena deci nu e vreo paratura care circula cu numere pictate. Care e amenda daca nu ai verificarea facuta?

amenda e de 500lei.asa mia zis un militian cand ma oprit in februarie anu asta si a constatat ca am ITP scazut di sept anul trecut(6luni)...eu ma jur ca nu stiam ca e scazut ca nu ma uit toata ziua in acte pun mana pe ele doar cand mi le cere politia in rest nu verific(obicei prost)i-am explicat la om si m-a inteles cu conditia sa o fac chiar in acea zi.asa am si facut si nu am luat nici amenda

Mai bine amenda decat ...

Sa sti :)

Lasa ca au inteles bulgarii si noi in loc sa-i dam p`astia in judecata mergem si le inmatriculam acolo. Chestia asta se ridica undeva peste nivelul si capacitatea mea de a intelege , in loc sa adune la stat bani mai putini dar siguri dintr-o eventuala taxa reala de inmatriculare si un impozit anual , asigurari platite aici si alte chestii legate, prefera sa tina porcaria asta care mai e si ilegala in legislatia europeana. Si daca nici romanu` nu mai aduce masini de afara.....In fine statul nu are interes sa castige el implicit ci "EI" in mod indirect. Dar discutia asta pentru Sinteza zilei pe forum :D Lasa ca votam si se schimba treaba :lol: :) Doamne de ce m-am intors. Bafta :)

Eu zic sa consulti un avocat, dai un 100 de ROn acolo si te lamuresti. Eu zic asa, ca daca ai stat o perioada de timp in Spania, banuiesc ca ai fost rezident acolo ca altfel nu o poti inmatricula. In mod normal ar trebui sa iti poti aduce in tara bunurile fara sa fii suprataxat. In toate tarile europene exista legislatia asta, inclusiv in tari care au taxe mari de prima inmatriculare sau alte taxe la importul de bunuri. E ceva care tine de legislatia europeana si deci obligatorie si pentru Romania.

De exemplu in Olanda taxa de prima inmatriculare e 30 %, dar daca ai stat in alta tara si ai o masina pe numele tau de cel putin 6 luni imatriculata in tara X, o aduci fara taxa.

Cred c a poti obtine o exceptie macar in instanta. ..vorbeste cu un avocat, zic eu ca merita banii de un consult.

Curios

Aflasem ,ce-i drept din surse neoficiale ,ca daca esti membru ACR si RACC (Clubul Automobilistilor din Spania) se poate efectua inspectia tehnica periodica a unei masini cu nr de inm. din tara respectiva intr-un service agreat ACR. Am trimis o serie de mail-uri aseara si astazi surpriza raspuns de la ACR ... foarte promt :) Citez: Va putem spune ca, daca masina este inmatriculata in alta tara, nu se poate efectua ITP decat la Registrul Auto Roman. Deocamdata, in Romania, nu se poate efectua verificarea ITP in statiile care lucreaza in sistem de franciza cu RAR-ul a autoturismelor inmatriculate in alta tara decat Romania.

Inteleg prin chestia asta ca ar exista o posibilitate sa fac ITP la RAR ... spuneti-mi si voi daca am intrepretat eu gresit. Am trimis un mail si la RAR astept raspunsuri. Daca e valabil ar fi chiar tare :lol:

Pai si pe ce iti va pune RAR-ul stampila cu revizia? Pe actele de Spania?? Nu cred ca-ti vor da acel cartonas galben cu revizia pe el pe acte de Spania. Iti vor spune sa mergi sa faci carte romaneasca, cu omologare, ITP, tot tacamul. Pt 300RON sau cat mai e taxa la RAR poate merita sa-i faci carte romaneasca, cu omologare si talon de revizie dar sa mergi in continuare pe nr de Spania. Daca te opreste Politia arati actele de Spania si actele de Romania, cu revizia de aici. Daca e singura chestie care-ti lipseste din acte, nu vad de ce nu ar accepta Politia revizia asta. Spui ca pregatesti masina pt inmatriculare in Romania. :)

Pai si pe ce iti va pune RAR-ul stampila cu revizia? Pe actele de Spania?? Nu cred ca-ti vor da acel cartonas galben cu revizia pe el pe acte de Spania. Iti vor spune sa mergi sa faci carte romaneasca, cu omologare, ITP, tot tacamul. Pt 300RON sau cat mai e taxa la RAR poate merita sa-i faci carte romaneasca, cu omologare si talon de revizie dar sa mergi in continuare pe nr de Spania. Daca te opreste Politia arati actele de Spania si actele de Romania, cu revizia de aici. Daca e singura chestie care-ti lipseste din acte, nu vad de ce nu ar accepta Politia revizia asta. Spui ca pregatesti masina pt inmatriculare in Romania. :lol:

"EGGZACT" asa ma gandeam si eu sa fac. Astept inca raspuns de la RAR am sa revin cu update-uri :)

Da Domi dar tu vorbesti de tari civilizate nu de Romania ,la noi singura politica care functioneaza este sa platesti cat mai mult ,nu conteaza daca este just sau nu. Nu o data am dovedit ca ne doare-n cot de legile europene clare , noi avem legile noastre ......

Treaba asta tine de legislatia europeana care e obligatorie si in Romania, nu tine de civilizatie. In continuare cine da in judecata isi i-a taxa inapoi pe calea de atac normala. Statul roman poate sa dea ce lege vrea el dar asta nu insemana ca e si valabila.

NU sunt avocat dar vad 2 cai. La el ar fi calea de atac normala "dreptul la libera circulatie a bunurilor si serviciilor prin spatiul comunitar", unde orice avocat mai rasarit castiga, si a doua ar fi sa demonstreze ca "taxa de mediu" nu e de loc o taxa de mediu ci o acciza/taxa vamala de vreme ce se aplica doar la masinile SH de import. Comisia normal a respins faptul ca asta e taxa de mediu oricum, asa ca banuiesc ca se demonstreaza usor si automat repatrierea bunurilor se face scutita de taxele vamale si accize cea ce va implica taxa 0.

Bineinteles ca exista intodeauna riscul sa pierzi, dar merita incercat cred.

Edited by DOMI

Si cum e bine de obicei sa ataci si sa incerci pe mai multe fronturi am sa incerc si faza cu instanta.

Ma adresez aici intrucat nu stiu unde in alta parte. As avea nevoie de o recomandare sau o indrumare spre un avocat care a castigat un proces cu statul in ceea ce priveste taxa de mediu perceputa la inmatricularea unui autovehicul adus de afara. Daca stie cineva o astfel de persoana de preferabil in Bucuresti sau in Ploiesti as fi recunoscator ...

Ma inclin :)

• 5 weeks later...