Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Reglaje faruri

Aki Ross

Recommended Posts

Salut

Am reusit fara prea mare chinuiala ce-i drept sa rup reglajele din interiorul unui far , rezultatul = luminez pomi , boscheti , dunga de pe marginea soselei orice altceva numai drumul nu. In fine am incercat sa caut pe ici pe colo un topic dar mai rau m-am bramburit decat sa ma lamuresc. Intrebarea mea este : se pot gasi si in alta parte decat la AB ? Are cineva idee de pret ?

Modelul este 525 tds E39 faruri normale fara xenon semnalizari clare. Cam astea cred ca ar fi saraciile :)

http://www.bmwtips.com/tipsntricks/headlightadjustment/Adjustment-fix.htm

Multumesc

Salut

Am reusit fara prea mare chinuiala ce-i drept sa rup reglajele din interiorul unui far , rezultatul = luminez pomi , boscheti , dunga de pe marginea soselei orice altceva numai drumul nu. In fine am incercat sa caut pe ici pe colo un topic dar mai rau m-am bramburit decat sa ma lamuresc. Intrebarea mea este : se pot gasi si in alta parte decat la AB ? Are cineva idee de pret ?

Modelul este 525 tds E39 faruri normale fara xenon semnalizari clare. Cam astea cred ca ar fi saraciile :)

http://www.bmwtips.com/tipsntricks/headlightadjustment/Adjustment-fix.htm

Multumesc

Salut ,

La bavaria sunt 50-60 de ron .Am luat eu in februarie.

Mai jos este un site unde la pret mai pui ~20% adaos pentru preturile de bavaria

http://bmwfans.info/parts/catalog/E39/Sedan/Europe/520d-M47/LHD/M/2000/february/browse/lighting/adjusting_element_headlight/

asa, ca idee, cum se schimba reglajele astea? ca si eu cred ca le am rupte...

Trebuie sa dai farul jos si sa desfaci geamul, ai sa le vezi pe acolo cum se dau jos nu stiu pentru ca l-a mine au iesit prin "faramitare" :)) si de pus nu le-am pus inca.

O sa postez luni eventual si cu poze dupa ce le pun.

Revin cum am promis cu cateva poze cu noile reglaje si cu modalitatea de inlocuire... nu am facut poze la intreaga operatiune , am sa incerc sa fiu cat mai explicit.

In primul rand se scot farurile au ,2 suruburi in partea de sus si 2 in partea de jos.

Se desface farul cu grija din clemele de plastic in care este prinsa partea exterioara.

In mod normal deja ar trebui sa cada bucati de plastic de la ghidajele rupte.

Se desface oglinda de suportul din plastic al farului prin scoaterea burdufelor de cauciuc din spate si rasucirea tijei de plastic de la reglajul automat pe care am indicat-o in imagine.

Se scoate ghidajul ramas in caz ca mai exista vreunul.(Recomand schimbarea ambelor ghidaje intrucat daca unul este intreg se va rupe ulterior sigur).

In caz ca "bilele" de la ghidajele vechi va dau batai de cap la scoatere folositi o bormasina cu un burghiu subtire.

Se "infig" ghidajele noi prin apasare dar cu grija sa nu se rupa soclul in care trebuie sa intre.

Se fixeaza oglinda pe suport ,suruburile de la reglaje isi vor crea filet singure in ghidajele noi, prin rasucire.

Se monteaza totul la loc. Am trecut peste partea cu stersul oglinzilor si a geamurilor....

Sper ca am fost cat de cat coerent si ca putinele poze pe care le-am facut ajuta.

P.S. De ce o fi facut BMW ghidajele astea noi ROZ ?! :)

post-20562-1257530742_thumb.jpg

post-20562-1257530761_thumb.jpg

post-20562-1257530785_thumb.jpg

post-20562-1257530803_thumb.jpg

post-20562-1257530881_thumb.jpg

post-20562-1257530930_thumb.jpg

Edited by Aki Ross