Jump to content

cutie steptronic

aurelian0408

Recommended Posts

Daca ai cauciucuri de vara pe zapada, nu te mai ajuta nici mama sistemelor de siguranta.

cauciucuri de iarna.

Ciudat, eu am un E39, cutie steptronic, cauciucuri de iarna si masina se comporta excelent pe zapada cata vreme nu incerc sa depasesc legile fizicii.

apropo inca o intrebare sa nu mai fac un nou topic

cand stau la semafor de obicei o las in D , nu ar fi mai bine sa fie pe N?

asta in conditiile in care tocmai sa facut rosu si dureaza 2-3min pana la verde!

Recomandarea este sa nu o soti din viteza decat dca depasesti vreo 5 minute,cica este mai daunator pentru cutie sa o tot scoti si sa o bagi decat sa stai cu frana calcata si o ultima recomandare ar fi sa nu o scoti/bagi in viteza decat daca masina este pe loc sa nu fie rotile in miscare.

Eu stiu toate astea de la cei care repara cutiile automate.

Toate cele bune!

apropo inca o intrebare sa nu mai fac un nou topic

cand stau la semafor de obicei o las in D , nu ar fi mai bine sa fie pe N?

asta in conditiile in care tocmai sa facut rosu si dureaza 2-3min pana la verde!

Recomandarea este sa nu o soti din viteza decat dca depasesti vreo 5 minute,cica este mai daunator pentru cutie sa o tot scoti si sa o bagi decat sa stai cu frana calcata si o ultima recomandare ar fi sa nu o scoti/bagi in viteza decat daca masina este pe loc sa nu fie rotile in miscare.

Eu stiu toate astea de la cei care repara cutiile automate.

Toate cele bune!

aha...mc

eu tot o scote-am din viteza daca stau la semafor...m-am gandit ca este mai bine :)

• 9 months later...

pai da, sunt destul de vechi sistemele, la BMW a parut de prin 96 daca nu ma insel. Cum am spus,fac acelasi lucru, numai ca la BMW se numeste steptronic si la audi tiptronic. Totusi nu e acealsi lucru cu o cutie manula, au limitariel lor, lagul tot este prezent, si din cauza asta nu am prea vazut pe nimeni sa il si foloseasca in mod curent, chiar daca il are. Chiar sunt curios ce ar iesi la un sondaj cu cei care au steptronic, daca il si folosesc zi de zi in mod regulat....:twoup: Cred ca mai nimeni sau doar ocazional.

Totusi nu e rau sa il ai, e asa un gand reconfortant ca ai posibilitatea sa alegi...Ii ajuta pe cei care sunt nehotarati sa faca trecerea la una automata..

Edited by DOMI

ce ai tu acolo e in filmulet e o cutie CVT care prezenta la Audi.. aia nici nu mai are viteze propriuzis, schimbarea rapoartelor e continua si dinamica. Tiptronic si CVT se exclud una pe alta.

Daca tu imi dai un link la o cutie care e si tiptronic si CVT o mananc. pe paine

Tradenames(denumire folosite pentru acelasi lucru.. o transmisie automata cu posibilitatea limitata de selectie a treptelor.).

Acura: Sequential SportShift

Alfa Romeo: Sportronic, Q-Tronic

Alpina:Switchtronic,

Aston Martin: Touchtronic

Audi: tiptronic

BMW: Steptronic

Citroen EGS

Chevrolet: TAPshift

Chrysler / Dodge / Jeep: AutoStick

Ford (Australia): Sequential Sports Shift

Ford (USA): SelectShift

Holden: Active Select

Honda: iShift, S-matic, MultiMatic, SportShift

Hyundai: Shiftronic, HIVEC H-Matic

Infiniti: Manual Shift Mode

Jaguar: Bosch Mechatronic

Kia: Sportmatic

Lancia: Comfortronic

Land Rover: CommandShift

Lexus: E-Shift

Lincoln: SelectShift

Mazda: ActiveMatic

Mercedes-Benz: TouchShift

MG-Rover: Steptronic

Mitsubishi: INVECS, INVECS II, INVECS III, Sportronic, tiptronic, Allshift

Nissan: Xtronic

Opel / Vauxhall: ActiveSelect, tiptronic

Peugeot: 2Tronic, tiptronic

Pontiac: Driver Shift Control (DSC)

Porsche: Tiptronic, Tiptronic S

Saab: Sentronic

Saturn: TAPshift

SEAT: tiptronic

Škoda Auto: tiptronic

Subaru: Sportshift (system developed and name used under license from Prodrive Ltd.)

Smart: Softip

Toyota: ECT

Volkswagen Commercial Vehicles: tiptronic

Volkswagen Passenger Cars: tiptronic

Volvo: Geartronic

Tiptronic e o cutie automata normala cu convertizor exact ca si steptronic.

• 1 month later...
Tiptronic lucreaza diferit in functie de stilul de condus,de ex pe Q5 pot merge in oras,cu 50 km la ora in viteza a 7 tea si cca 1500 ture,cu steptronic nu reusesti sa mergi in regim jos cu ultima viteza,ramane in ture mai mari...asta in cuvinte de sofer,tradus in consum e mare lucru in oras...

toate cutiile automate au niste limitari electronice. Pur si simplu la q5 ala e programat electronic sa suporte regimul ala, steptronic pe masina aia care o fi ea nu. Altfel nu sunt diferente ca principiu de functionare. E si normal sa ai rapoarte diferite pe masini diferite, motoare diferite etc.

Ce vroiam sa spun e ca tiptronic are mai multe variante de condus fata de steptronic...masina nu conteaza...pe A8 steptronic nu poti merge in ultima treapta de viteza cu 50 km la ora,cum nici pe seria 5 sau 7...tiptronic am probat doar pe Q5...sincer a trecut un pic de timp pana am realizat diferenta asta...nu vb din carti sau pliante ...

• 4 months later...

Nu poti merge cu 50 la ora in ultima treapta fiindca A8-ul ala (motor mare, probabil) are rapoarte mai lungi la cutie, fapt ceea ce ar insemna ca la 50km/h in ultima treapta sa stea mult subturata.

Eu cu steptronic pot foarte bine sa merg cu 1200-1300rpm daca am talpa foarte usoara.