Jump to content

Schimb placute de frana E90

Recommended Posts

Trebuie sa imi schimb placutele de frana (asa ma anunta calculatorul) si am fost sfatuit si de catre un service ca mai am putini km cu ele.

Problema mea este ca nu stiu de care sa cumpar (nu as vrea sa cumpar de la service - vreau sa cumpar de pe net - ca poate gasesc mai ieftin).

Spre exemplu am intrat pe www.autokarma.ro (nu au cele mai bune preturi - dar sa il luam ca exemplu) si am gasit asa:

SET 4 BUC. PLACUTE FRANA SPATE cu aceste caracteristici: * necesar senzor * sistem franare ATE, iau producator TEXTAR (am auzit de pe forumuri ca sunt mai buni) - 258.13 RON.

Acum nu stiu daca e tot setul de 4 bucati si de ce le zice de spate, nu merg si pentru fata? Si cum imi dau seama ce fel de sistem de franare am: ATE sau Lucas?

Ma uit si la senzor de uzura si gasesc tot pe acelasi site: senzor uzura placute frana spate (iarasi: de ce spate? merge si pentru fata) - PRODUCATOR FEBI - 77.80 RON

Acum nu stiu daca trebuie sa cumpar 4 senzori (ca o sa schimb 4 placute) sau pretul asta include toti senzorii 4 sau macar 2.

Dar pana la urma, trebuie schimbati si senzorii sau se pot folosi si cei vechi?

Astept sfaturile voastre. Modelul meu e E90 din 10/2005 318D.

Multumesc anticipat.

Incearca la userul Grozadan ca el mai are. Am si eu luate de la el unele din greseala care sunt in plus (am comandat spate in loc de fata si le-am pastrat). Daca te hotarasti ti le pot da in pretul cu care le iei de la el minus transportul. Asta daca esti din Buc.

Trebuie sa imi schimb placutele de frana (asa ma anunta calculatorul) si am fost sfatuit si de catre un service ca mai am putini km cu ele.

Problema mea este ca nu stiu de care sa cumpar (nu as vrea sa cumpar de la service - vreau sa cumpar de pe net - ca poate gasesc mai ieftin).

Spre exemplu am intrat pe www.autokarma.ro (nu au cele mai bune preturi - dar sa il luam ca exemplu) si am gasit asa:

SET 4 BUC. PLACUTE FRANA SPATE cu aceste caracteristici: * necesar senzor * sistem franare ATE, iau producator TEXTAR (am auzit de pe forumuri ca sunt mai buni) - 258.13 RON.

Acum nu stiu daca e tot setul de 4 bucati si de ce le zice de spate, nu merg si pentru fata? Si cum imi dau seama ce fel de sistem de franare am: ATE sau Lucas?

Ma uit si la senzor de uzura si gasesc tot pe acelasi site: senzor uzura placute frana spate (iarasi: de ce spate? merge si pentru fata) - PRODUCATOR FEBI - 77.80 RON

Acum nu stiu daca trebuie sa cumpar 4 senzori (ca o sa schimb 4 placute) sau pretul asta include toti senzorii 4 sau macar 2.

Dar pana la urma, trebuie schimbati si senzorii sau se pot folosi si cei vechi?

Astept sfaturile voastre. Modelul meu e E90 din 10/2005 318D.

Multumesc anticipat.

placute frana spate - 250 lei ATE sau 168 lei TRW cu discount = 235 lei sau 160 lei

senzor uzura - 50 lei ATE cu discount = 47 lei

schimba si senzorul de uzura

daca iti tebuie placutele pe fata e alt pret dar la senzorul de uzura e acelasi pret

Edited by claudiuBWR

Mersi de raspunsuri.

Am mai gasit pe un site cu urmatoarele specificatii:

Latime 1 [mm]: 122,9mm

Ănaltime 1 [mm]: 43,5mm

Latime 2 [mm]: 123mm

Ănaltime 2 [mm]: 48,1mm

Grosime [mm]: 17,3mm

Articol extins/Info extins: cu dispozitiv de avertizare

Contact indicator uzura: fara contact avertizare uzura

Sistem frânare: ATE

Aprobare: E1 90R-01891/876

Partea de montare: puntea spate

Ăncarcatura utila: pentru incarcatura crescuta

1. Conteaza cumva latimea, inaltimea si grosimea. Adica daca sunt mai groase etc, ma tin mai mult?

2. Ce inseamna cu dispozitiv de avertizare

3. Ce inseaman fara avertizare uzura

4. Sigur pentru BMW E90 din 10/2005 sistemul de franare este ATE? Unde pot verifica pe undeva mai oficial?

5. Ce inseamna mai exact incarcatura crescuta?

Referitor la achizitia placutelor de la persoane fizice - cum ma asigur ca mi se furnizeaza modelele corespunzatoare (adica sa nu ma trezesc la service ca nu sunt bune - adica nu se potrivesc). Exista vreun site oficial unde sa gasesc exact specificatiile: coduri, tipuri, etc. Astfel incat sa stiu exact ce cumpar?

Mersi mult.

Mersi de raspunsuri.

Am mai gasit pe un site cu urmatoarele specificatii:

Latime 1 [mm]: 122,9mm

Ănaltime 1 [mm]: 43,5mm

Latime 2 [mm]: 123mm

Ănaltime 2 [mm]: 48,1mm

Grosime [mm]: 17,3mm

Articol extins/Info extins: cu dispozitiv de avertizare

Contact indicator uzura: fara contact avertizare uzura

Sistem frânare: ATE

Aprobare: E1 90R-01891/876

Partea de montare: puntea spate

Ăncarcatura utila: pentru incarcatura crescuta

1. Conteaza cumva latimea, inaltimea si grosimea. Adica daca sunt mai groase etc, ma tin mai mult?

2. Ce inseamna cu dispozitiv de avertizare

3. Ce inseaman fara avertizare uzura

4. Sigur pentru BMW E90 din 10/2005 sistemul de franare este ATE? Unde pot verifica pe undeva mai oficial?

5. Ce inseamna mai exact incarcatura crescuta?

Referitor la achizitia placutelor de la persoane fizice - cum ma asigur ca mi se furnizeaza modelele corespunzatoare (adica sa nu ma trezesc la service ca nu sunt bune - adica nu se potrivesc). Exista vreun site oficial unde sa gasesc exact specificatiile: coduri, tipuri, etc. Astfel incat sa stiu exact ce cumpar?

Mersi mult.

ce ai gasit tu mai sus nu e ce iti trebuie

tu ai discuri de frana pe puntea spate pline nu ventilate cum ai gasit datele alea

eu la ce ti-am dat preturi nu m,erg pe ghicite , ai garantia data e producator ATE respectiv TRW si se ofera factura

Ok, dar dati-mi si mie va rog un site unde pot vedea exact ce placute se potrivesc masinii mele, ca sa stiu atunci cand cumpar ca nu voi avea surprize la service. Adica sa mi se spuna ca nu sunt bune, ca trebuia altele, etc - vorbesc din experienta pentru ca am mai patit-o cu un filtru de motorina achizitionat chiar de la autokarma in functie de datele masinii.

Mersi.

Din punctul meu de vedere placutele pe fata mai merg. Nu stiu cati km ca difera in functie de stilul de condus al fiecaruia. Cele pe spate ar trebui sa le schimbi. Eu nu stiu de ce nu te duci la un magazin si sa-ti comanzi placutel si senzorul si gata. Ia ATE ca sunt f bune.

Din punctul meu de vedere placutele pe fata mai merg. Nu stiu cati km ca difera in functie de stilul de condus al fiecaruia. Cele pe spate ar trebui sa le schimbi. Eu nu stiu de ce nu te duci la un magazin si sa-ti comanzi placutel si senzorul si gata. Ia ATE ca sunt f bune.

poate vrea sa mearga cu ele pana ajung fier pe fier

Atasez niste imagini cu placutele de frana? Cati KM credeti ca mai merg?

Mersi.

Dupa calculele mele cele din fata mai merg 8753km daca pui doar 55 de apasari ale pedalei de frana pe km iar cele din spate mai merg 15926km la acelasi numar de pedale apasate.

:) :lol: :)

uite ca nu ma gandisesm sa calculez dar cred ca ai dreptate

• 2 years later...

Senzorii doar aprind in bord un martor luminos. Din momentul ala mai poti merge 2000 - 3000km cu ele, din cate am inteles, in functie de stilul de condus.

Nr. de km ramasi sunt estimati de catre computerul de bord, din cate stiu eu, nu de catre senzori, care sunt doar niste contacte electrice.

Edited by LYM

mai merg placutele alea.

numarul de km stiu ca este fix, nu variabil.

adica cand le schimbi, resetezi km aceia si o ia inapoi..dar nu variaza in functie de exploatare..

ex: la resetare ai 30 000km pana la schimb; faci 5000km, o sa iti arate 25 000km pana la schimb. chiar daca tu le ai uzat 100% in acesti 5000km.

eu asa stiu!

:goodjob: :goodjob: N-am mai ras asa de bine de prea mult timp. :) Urmaream topicul si nu-mi venea sa cred ce citeam. Pana am dat peste "estimarea" ta. In fine... revenind OT: ce e asa de mare filozofie? Daca iti scrie in bord ca mai ai 3000 km, le schimbi inainte sa-ti arate 0. Ca sa nu ajungi fier pe fier. Legat de producator poti alege TRW, ATE sau Texstar fara probleme. Ai primit si oferte, ce mai astepti?

• 7 months later...