Jump to content

vanzare-cumparare auto

xalexutzu

Recommended Posts

salut ,

are cineva idee care e cea mai simpla procedura sa mut masina de pe numele meu pe numele unui prieten ? defapt vreau sa ma feresc de o somatie de plata , ar fi deajuns doar un act de vanzare cumparare si in continuare sa circul cu aceleasi numere si acelasi nume in talon ?

Faci contract de vanzare cumparare dar nu scrii pe talon ca a fost instrainata masina catre cutarescu. Mergi cu ea cat te lasa vechiul proprietar, cand nu mai merge faci un nou contract vanzare cumparare, o radiezi de la Fisc, scrii pe talon data de instrainare de atunci, faci autentificare RAR si mergi la inscris cu ea.

Depinde de conventia ta cu tovarasul tau.

Somatie de plata nu o sa ai atata timp cat masina e la fisc pe numele prietenului tau.Daca el o radiaza si o inscrii pe numele tau [ faci toata procedura cum zice si rmg ] trebuie sa ii faci si asigurarea [ pentru ca cea care o avea inainte,pe numele lui nu mai e valabila ]...cam toate actele te ajung la 5 milioane [ depinde cu cine discuti ]

• 4 months later...

am si eu o nedumerire, de fapt 2, am zisa sa nu deschid alt topic :

1. daca cumperi o masina si nu o iei in evidenta decat la fisc , care este riscul ? exista termen maxim pentru perfectarea actelor si la politie ?

2. cumperi o masina cu capacitate cilindrica mare/impozit evident mare, o iei in evidenta la fisc, apoi la politie, bun... daca dupa toata procedura asta te duci iar la fisc si o scoti din evidenta de pe numele tau (faci un contract cu un cumparator aiurea), dar nu o scoti si din circulatie la politie, oare au cum sa se prinda "organele" de treaba ? sau cand? din ce am inteles, intr-o situatie oarecum asemanatoare sunt 90% din masinile inmatriculate la vecinii bulgari...

Interesat de urmarit topicul dupa ultimul post

Ma gandesc,atunci cand o sa vinzi masina va fi necesara noului proprietar fisa fiscala.In cazul acesta e cam dubios dar se rezolva cu 100-200 roni la tanti de la ghiseu sa arunce o stampila

Edited by Aleksrsss

1. daca cumperi o masina si nu o iei in evidenta decat la fisc , care este riscul ? exista termen maxim pentru perfectarea actelor si la politie ?

2. cumperi o masina cu capacitate cilindrica mare/impozit evident mare, o iei in evidenta la fisc, apoi la politie, bun... daca dupa toata procedura asta te duci iar la fisc si o scoti din evidenta de pe numele tau (faci un contract cu un cumparator aiurea), dar nu o scoti si din circulatie la politie, oare au cum sa se prinda "organele" de treaba ? sau cand? din ce am inteles, intr-o situatie oarecum asemanatoare sunt 90% din masinile inmatriculate la vecinii bulgari...

1.platesti 25 de lei amenda + impozitul din urma. daca au trecut multi ani decat pe ultimii 3 ani

2.. organele nu se prind deocamdata, dar nu o sa fii prea bucuros cand o vinzi sau poate cine o cumpara cand o sa afle cum sta treaba si ca tre' sa plateasca impozitul din urma, cel pe care nu l-ai platit tu.

Stii vorba aia a americanilor, de moarte si de taxe nu scapi. Chiar daca ai radiat-o fiscal, certificatul fiscal e valabil o luna, deci cand o vinzi, tre sa scoti un certificat nou si nu prea mai ai de unde. Cineva tot va plati impozitul ala si probabil scapi numai daca il arzi pe vreun fraier sa ti-o ia si sa se trezeasca ca are de platit nu stiu cati bani, ceea ce e cam imoral de facut.

Va spun din experienta...luati masina in evidenta la fisc prima data,restul mai poate astepta.

Daca nu declari masina la fisc dupa ce ai cumparat-o in 30 zile,tre' sa te duci din nou la proprietar sa-ti scoata o alta fisa si e destul de neplacut cu impozitele astea...altfel nu o poti vinde la randul tau.

Va spun din experienta...luati masina in evidenta la fisc prima data,restul mai poate astepta.

Daca nu declari masina la fisc dupa ce ai cumparat-o in 30 zile,tre' sa te duci din nou la proprietar sa-ti scoata o alta fisa si e destul de neplacut cu impozitele astea...altfel nu o poti vinde la randul tau.

poate fiscalul e valabil 60 de zile, dar sa nu treci dintr-un an in altul.

Eu stiu ca e 30 de zile valabil. Eu am patit-o cu fiscalul, am tinut o masina aproape un an neradiata fiscal si cand am vandut-o, proprietarul s-a tras pe fund, desi ma asigurase ca nu are probleme cu impozitul ca tacso e ceva refugiat nu stiu cum care e scutit, si pot sa o las asa. Se pare ca era scutit doar pentru o masina, si individu isi luase alta intre timp, si binenteles s-a sucit.