Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

autocuratare bujii

ak_47

Recommended Posts

problema e urmatoarea.

am avut ulei mult in galeria de admisie, scoteai cu polonicu, si presupun ca a ajuns si pe bujii atunci cand a tras aerul din galerie in pistoane,

si dau scanteie mai proasta.

Daca merg cu ea asa se curata in timp, sau e necesara schimbare/curatarea bujiilor.

e mai bine sa le dai jos si sa le cureti

maiimportant este daca ai scapat de scurgerile de ulei ca altfel e munca in zadar

de scurgeri am scapat, dar nu sunt sigur daca am scapat de tot uleiul din admisie. mai merg 1000km cu ea max. Si pe urma schimb bujiile , cred ca asa e cel mai bine

e mai bine sa le dai jos si sa le cureti

maiimportant este daca ai scapat de scurgerile de ulei ca altfel e munca in zadar

de scurgeri am scapat, dar nu sunt sigur daca am scapat de tot uleiul din admisie. mai merg 1000km cu ea max. Si pe urma schimb bujiile , cred ca asa e cel mai bine

ok

bafta!

Bujiile se autocurata, daca sunt alese corect. Uleiul de pe ele se arde imediat, nu e problema. Dupa ce mergi o perioada cu masina poti sa le verifici, sa vezi ce culoare au electrozii.

Daca ai chef poti incerca o curatare a admisiei, a clapetei de acceleratie, a valvei de ralanti. Daca zici ca plina de ulei vei strange praf acolo si vor aparea probleme. Evident ca nu te costa nimic sa dai jos si bujiile, sa le arzi putin la flacara.

problema e urmatoarea.

am avut ulei mult in galeria de admisie, scoteai cu polonicu, si presupun ca a ajuns si pe bujii atunci cand a tras aerul din galerie in pistoane,

Daca merg cu ea asa se curata in timp, sau e necesara schimbare/curatarea bujiilor.

Daca motorul este in stare buna (compresia in special) bujiile se vor autocurata. Nu e nevoie sa le desfaci. La fel daca motorul este mai obosit si pui bujii noi, se vor murdari in cateva sute de km si asa vor ramane.

Edited by cristimm

problema e urmatoarea.

Daca motorul este in stare buna (compresia in special) bujiile se vor autocurata. Nu e nevoie sa le desfaci. La fel daca motorul este mai obosit si pui bujii noi, se vor murdari in cateva sute de km si asa vor ramane.

interesant, atunci o sa desfac una peste cateva sute de km sa vedem

Bujiile se autocurata, daca sunt alese corect. Uleiul de pe ele se arde imediat, nu e problema. Dupa ce mergi o perioada cu masina poti sa le verifici, sa vezi ce culoare au electrozii.

Daca ai chef poti incerca o curatare a admisiei, a clapetei de acceleratie, a valvei de ralanti. Daca zici ca plina de ulei vei strange praf acolo si vor aparea probleme. Evident ca nu te costa nimic sa dai jos si bujiile, sa le arzi putin la flacara.

:) S-au autocuratat dupa 200 km de mers pe gaz. Am simtit ca merge din ce in ce mai rotund.

Am pus chiar o moneda de 5000 pe cant si nu a cazut. :lol: (si pe benzina si pe gaz merge identic)

sa dau galeria jos e prea multa munca la mine. cred ca se duce in timp singur uleiul, fiind f cald se face vapori si le da foc.clapeta e curata.

Motorul merge absolut perfect de cand am pus valva pcv noua, si s-a autocuratat la bujii, parca am alta masina.

bujiile sunt 7 beru si un ngk , toate cu 4 electrozi :)

:) S-au autocuratat dupa 200 km de mers pe gaz. Am simtit ca merge din ce in ce mai rotund.

Am pus chiar o moneda de 5000 pe cant si nu a cazut. :lol: (si pe benzina si pe gaz merge identic)

sa dau galeria jos e prea multa munca la mine. cred ca se duce in timp singur uleiul, fiind f cald se face vapori si le da foc.clapeta e curata.

Motorul merge absolut perfect de cand am pus valva pcv noua, si s-a autocuratat la bujii, parca am alta masina.

bujiile sunt 7 beru si un ngk , toate cu 4 electrozi :)

Ma bucur ca s-a rezolvat. Uleiul in exces din galerie se va duce singur in timp, cel mai afectat va fi catalizatorul (sau catalizatoarele). De asemenea produsii rezultati din arderea uleiului se vor depune in camera de ardere, pe piston si pe supape care nu se vor autocurata precum bujiile. Din moment ce ai eliminat cauza nu cred sa fie motive de ingrijorare dar daca chiar vrei sa faci treaba perfect desfa galeria si curat-o.

Cum a ajuns uleiul in galeria de admisie?

nu e normal sa fie putin in galerie?

cand bagi degetul in galerie dupa ce dai clapeta jos,nu trebuie sa fie putin ulei? :)

E normal, este un rau necesar, gazele de carter trebuie evacuate undeva, daca le lasi direct in atmosfera poluezi si in plus de asta in motor se vor forma depuneri (sludge) mai multe decat normal. Valva PCV regleaza cat de multe gaze sa traga in galeria de admisie.

Pentru motor cel mai bine ar fi sa nu intre ulei deloc in admisie dar din pacate nu este posibil. O solutie este instalarea unui asa-zis "catch-can" - separator de ulei care se goleste din cand in cand.

Cum a ajuns uleiul in galeria de admisie?

Ai putea avea probleme cu compresia.

uleiul in exces in galerie a fost datorita defectarii valvei pcv, care era sparta. si tragea uleiul in admisie. Cand era sparta manca cam 300 g de ulei la mie. Daca aveam probleme de compresie nu cred ca mai mergea sa pun moneda pe cant pe motor in mers :) dupa schimbarea ei.

Având membrana ruptã, valva PCV bãga vaporii de ulei În admisie.

care e de fapt rolul ei?

http://www.automedia.com/PCV_Valve/ccr20050101pv/1

Oricum la orice masina se baga vaporii in admisie, valva PCV regleaza acest flux de gaze.

Link-ul dat de tine e cam sarac in informatii tehnice, uite aici mai multe detalii:

http://www.autoshop101.com/forms/h63.pdf

Nu e normal sa ai ulei in galeria de admisie.

nu vreau sa fiu ca babele alea....

chiar deloc,deloc? :)

@ak 47 daca valva PCV are membrana rupta mananca ulei mai mult? :lol:

care e de fapt rolul ei?

E normal sa ai vapori in galerie, sa fie umed , da nu sa-l scoti cu polonicul.

pai daca e rupta de tot mananca un kil de ulei pe 50 km.

Faci nor in spate. N-ai vrea sa ajungi pana acolo. Daca e rupta umpic , poate sa traga vreo 300 ml/ mie km. Asa era la mine.

Valva fiind rupta nu mai tine vacumul din galerie, nu inchide cat trebuie, si ii da voie sa suga uleiul din carter. Cand e motorul oprit valva sta deschisa la maxim.

Ea se "aproape inchide" la vacuum mare, care e la relanti, si se deschide la vacuum mic, in turatie. Daca valva nu lucreaza in parametrii nu se regleaza cum trebuie cantitatea de vapori care trebuie sa intre in galerie .Valva pcv fiind de cauciuc ,dupa cativa ani o gasesti coapta, crapa la atingere. BMW recomanda schimbarea la 70.000 km

Edited by ak_47