Jump to content

manevrabilitate 730 d 2006

motorman

Recommended Posts

Salut,

Am un prieten care tocmai si-a luat un 730 d 2006 din Germania si s-a declarat total nemultumit de manevrabilitatea masinii. Inainte de a-si lua BMW a avut un Audi A6 2.0 TDI cu tractiune fata, despre care spune ca statea mai bine pe curbe. Mentionez ca BMW are jante pe 17 cu talon destul de mare si nu are nici pachetul sport. Totusi mi se pare dubios, avand in vedere ca BMW-urile sunt renumite pentru dinamica lor. Aveti idee care ar fi problema, sau cum ar putea s-o remedieze?

Multumesc,

Edited by motorman

Guest poleposition
A spus "mabevrabilitate" nu stabilitate, deci posibil sa nu fie obisnuit cu dinamica unei masini cu propulsie spate. Edited by poleposition

Cu siguranta este mai mare, dar nu cu mult mai grea. Plus, distributie a maselor mai buna pt BMW, directie mai precisa, etc. Am auzit ca seria 7 inainte de faceliftul din 2006 venea standard cu pachetul sport ( bare antiruliu, etc), iar dupa 2006 l-au introdus ca optional (la un pret enorm). Ma gandeam poate cunoasteti problema si ati apelat la un aftermarket pe care l-ati recomanda mai departe. Sau... sa fie doar vina jantelor prea mici si a cauciucurilor cu balon mare? Ati observat diferente majore cand ati schimbat jantele mai mari cu unele mai mici?

PS - In niciun caz un A6 cu tractiune fata si cu un motor diesel greoi care atarna in fata puntii anteriore nu are cum sa fie mai dinamic pe curbe decat un seria 7 cu un diesel cu bloc din aluminiu pozitionat in spatele puntii anteriore...Parerea mea :)

Multzam,

Guest poleposition

Te costa probabil in jur de 15 milioane, pe mine ma costa vreo 20 de milioane la Automobile Bavaria - Baneasa, revizia la M6 (poate putin mai mult sau mai putin nu stiu acum sigur), filtre aer, ulei, filtru ulei, microfiltre si ce mai trebuie....

Nu poti veni cu propriile consumabile, nu trebuie sa "ungi" pe nimeni.

Despre cum se comporta/profesionalism... hmmm discutabil, sunt cateva topicuri in acest sens pe bmwclub.ro :)

PS: Solicita sa fii prezent la schimbul de consumabile, ti se va permite daca insisti.

Edited by poleposition

Cu siguranta este mai mare, dar nu cu mult mai grea. Plus, distributie a maselor mai buna pt BMW, directie mai precisa, etc. Am auzit ca seria 7 inainte de faceliftul din 2006 venea standard cu pachetul sport ( bare antiruliu, etc), iar dupa 2006 l-au introdus ca optional (la un pret enorm). Ma gandeam poate cunoasteti problema si ati apelat la un aftermarket pe care l-ati recomanda mai departe. Sau... sa fie doar vina jantelor prea mici si a cauciucurilor cu balon mare? Ati observat diferente majore cand ati schimbat jantele mai mari cu unele mai mici?

Da, maºina devine mult mai stabilã in curbe când pui jante cu talon mic.

ÂŞi devine mai rigidĂŁ.

Salut,

Am un prieten care tocmai si-a luat un 730 d 2006 din Germania si s-a declarat total nemultumit de manevrabilitatea masinii. Inainte de a-si lua BMW a avut un Audi A6 2.0 TDI cu tractiune fata, despre care spune ca statea mai bine pe curbe. Mentionez ca BMW are jante pe 17 cu talon destul de mare si nu are nici pachetul sport. Totusi mi se pare dubios, avand in vedere ca BMW-urile sunt renumite pentru dinamica lor. Aveti idee care ar fi problema, sau cum ar putea s-o remedieze?

Multumesc,

probabil are insertia cauciucurilor uzata,chiar daca anvelopele arata f bine se poate intampla si treaba asta.

poate crea balans, inclinare si o gramada de neplaceri. eu am patit-o , s-a schimbat complet masina dupa ce am pus alte anvelope