Jump to content

Noua serie 5? inca un topic pe aceasta tema

liviu_arh

Recommended Posts

Mici probleme de genul asta nu sunt mari catastrofe. Sunt inerente in primii an de fabricatie. Daca se rezolva nu e asa drama. Restul mai vedem in vreo 5 ani ce mai apare.. :twoup:

Se pare ca au reglat si cu softul ala de active steering. D-rive probabil tu ai facut test - drive cu una cu softul mai nou, poate de asta mi se parea mie asa naspa

Edited by DOMI

• Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tot ce se poate.

Astazi am fost in situatia de a evita foarte din-scurt o creanga cazuta pe asfalt. Am ramas absolut uimit de reactia masinii. Numai un kart m-a mai facut sa ma simt asa. Sprijinul lateral in scaune, atat la sezut cat si in partea torsului este fooooarteeeee bine-venit. Fara el, da cu tine de usi si geamuri.

Apoi, cum spuneam, directia nu este deloc imprecisa si transmite destul de bine in volan ceea ce se intampla cu rotile. E drept, la primul contact cu ea, e mai usoara decat cum eram noi obisnuiti.

Dar stiu eu pe cineva care zicea ca cica F10- e prea nou ca sa aiba probleme :twoup: Na, uite ca sunt si cu siguranta vor mai fi si altele ca nu e asta masina perfecta.

E prea nou sã aibã probleme general Întâlnite cunoscute de toatã lumea.

Acum sunt niºte probleme care chiar nu conteazã, toate se vor rezolva prin recall-uri ºi pe garanÞie, aºa se Întâmplã În cazul oricãrei maºini.

Deschisesem aici un topic serios si diferit total decat acesta care e la nivel de gradinita pe alocuri dar se pare ca e greu de inteles ca pe sectiunea de noul seria 5 pot exista mai multe topicuri despre aceasta masina, asa cum exista despre "vechea" serie5.

Era frumos sa discutam niste solutii tehnice absolut deosebite, sa ridicam putin nivelul intre pasionatii beemvisti si nu doar sa ne certam, luam la misto si sa facem caterinca si aia expirata.

Imi pare rau ca fata de alte forumuri auto BMW din alte parti/tari unde discutiile sunt de un inalt nivel calitativ, aici, multi dati curs la discutii jenante in loc sa faceti ceea ce trebuie si sa aratati respect si interes marcii BMW.

Mai apare si un moderator crud ca varsta care daca el nu intelege despre ce e vorba are instrumentul tehnic de a inchide un topic interesant si lasa deschis acelasi vesnic topic de contre, comentarii de prost gust, etc. Nu am nimic cu acel moderator dar e pacat ca ia o decizie care-l depaseste.

Sunt dezamagit ca useri care in trecut existau si de la care aveai ce invata au disparut si ca directia in care se merge e una aiuristica si infantila.

Pentru unii dintre voi keep up the good job (in sens ironic) iar pentru cei care tin cu adevarat la marca asta si sunt pasionati, respectul meu.

Din pacate eu nu pot sa continui aici in stilul: "baaaaah, esti prost, e seria7 dar esti atat de prost incat o confunzi cu seria5 noua... vine altul, i-ati bah tratamentul ca..." absolut penibil si nicidecum nu va face cinste.

cam asa patesc toate topicurile pe aici! incerci sa lansez un subiect, toata lumea vorbeste de altceva (sau fiecare de ce cred ca stie)

Ai probleme serioase, mai bine mĂŁ eviĂži.

...mai bine te-am evita toti... :)

Atata timp cat in titlul topicului nu este specificat seria 5 "SEDAN" putem discuta despre toate formele caroseriei seriei 5 inclusiv touring si GT.

ExistĂŁ un topic dedicat.

Esti grav omule.

Ia intra matale pe orice configurator, de exemplu pe cel de pe bmw.de si vezi unde ai sa gasesti 5 si 5GT si dupa aia sa te dai zmeu :(

Ia uite-le ce frumos stau toate in aceeasi categorie.

Cat despre afirmatia ta ca ar fi doua masini COMPLET DIFERITE, bate-te peste gura ca spui niste tampenii mari cat tine. Nici macar 7 si 5 nu sunt complet diferite. Poti afirma ca seria 1 si 5 sunt complet diferite dar nu astea... in fine, cred ca iti cer prea mult.

Ba dimpotrivĂŁ, tu eÂşti grav.....bolnav.

Ăi-am spus cĂŁ agresivitatea asta gratuitĂŁ trebuie exteriorizatĂŁ cumva ĂŽntr-un mod constructiv.

ApucĂŁ-te de un sport, fĂŁ miÂşcare, prea te ĂŽncordezi pe internet.

Nu are importanÞã unde se gãseºte seria 5 GT pe configurator, eu mã refeream la design, la clasa din care face parte, la mãrime.

Seria 5 GT a preluat de la seria 7 Âşasiul, iar ecartamentul este aproape identic.

Chiar sunt maÂşini complet diferite din punct de vedere al design-ului Âşi al clasei din care fac parte.

Seria 5 este o limuzinã, În timp ce seria 5 GT este o maºinã de niºã, nu este nici hatchback dar nici SUV deºi se comparã cu un SUV ca dimensiuni.

Un cuvânt poate avea multe ÎnÞelesuri.

Dacã eºti nelãmurit cu privire la sensul unui cuvânt sau a unei fraze, politicos ºi civilizat este sã Întrebi emitentul la ce s-a referit mai exact.

Din moment ce nu eÂşti ĂŽn stare, este doar problema ta.

Iar când mã refer la design, nu mã refer la linii, pentru cã se vede clar cã acestea sunt asemãnãtoare.

MĂŁ refer la design-ul total al celor douĂŁ maÂşini.

Seria 5 este o maÂşinĂŁ frumoasĂŁ, superbĂŁ din punctul meu de vedere, ĂŽn timp ce seria 5 GT are un design care a nĂŁscut Âşi va continua sĂŁ nascĂŁ anumite controverse.

...ia uite unde statea terapeutul nostru :twoup: ...deci cum, sport, miscare...auzi, da de fumat putem fuma...se "sublimeaza" bine agresivitatea asa...baieti, un pic mai mult respect pentru varsta omului, la 23 de ani alexandru cel mare era...pe aproape...doamne fereste sa scoata un seria 5 coupe, ca atunci chiar se enerveaza rau :)

Ciupanezule, iar emiti lucruri perfect adevarate amestecate cu prostii mari de tot. Si iti atac ideea, nu pe tine :)

Haideti sa ne "maturizam" si noi, in sens de civilizatie, ratiune, gandire.

Exista reguli de circulatie, limite de viteza. Nu au fost puse degeaba si ar trebui sa le respectam, atat pe bulevarde, cat mai ales intre blocuri, pe stradute.

Eu am vrut 520d si am ales 530d. Am ales cu inima, nu cu ratiunea. Cu toate astea, sunt constient ca nu prea o sa am unde sa alerg cu masina... decat la vecinii unguri si mai departe in vestul Europei, mai ales Germania unde o sa merg si eu cu 250km/h constant sa ma invat cu viteza mare :twoup:

Cat despre partea de demaraj, am ales motorizarea mai puternica pentru ca sunt in Romania, daca eram in Germania luam cel mai mic motor ca acolo nu ai nevoie sa faci depasiri asa de des ca la noi.

In fine.

Ideea e ca trebuie sa ne mai schimbam putin mentalitatea.

Intradevar, nu banul face pe om dar masina o iei in functie de cati bani ai. Sunt de acord si cu faza ca poti sa-ti asezi fundul intr-un 5-ar nou nout si sa mergi pe la noi, in fond, de asta ai masina aia sa te bucuri de ea.

Ca sunt gropi, drumuri ca vai de ele, bashca mai suntem si niste inculti dpdv al circulatiei rutiere si respect reciproc pentru viata... asta e tara in care traim si noi o facem sa fie asa.

Cu Ferrari chiar nu ai ce face in Romania. Eram cu 3 zile in urma prin Bacau si in fata mea un frumos 360Modena... ce folos, dadea prin gropi (nu ma refer la gropile din Bacau ca era chiar ok orasul in comparatie cu altele) la fel ca si mine cu o Octavie Tour. In afara mergea maxim 130-140km/h. Pentru masina aia chiar e pacat sa mergi asa.

Care aveti nevoie de informatii cu caracter tehnic sau functional, 100% sigure, intrebati aici pe topic, consult biblioteca BMW si va zic... nu ca le-as sti eu :)

Emit ce am eu chef, maturizeazã-te tu, e mai târziu pentru tine decât pentru mine.

ÂŞi eu ĂŽĂži atac tot ideile, cum sĂŁ nu.

Chiar ºi câteva minute de plãcere din câteva ore anoste la volan conteazã.

Poate nu conteazĂŁ pentru tine, ĂŽnsĂŁ pentru mine conteazĂŁ.

Regulile de circulaĂžie sunt ĂŽncĂŁlcate de 99% dintre oameni.

Eu le respect doar pe cele cu adevĂŁrat importante.

Cu alte cuvinte, respect culoarea roºie a semaforului, regulile de prioritate, dau semnal atunci când schimb banda sau direcÞia de mers.

Nu respect limitele de vitezĂŁ pentru cĂŁ nu acesta este motivul accidentelor ci, mai ales, prostia.

DacĂŁ mergi cu 80 ĂŽn oraÂş ĂŽn loc sĂŁ mergi cu 50 km/h, nu ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ vei face vreun accident din acest motiv.

Limitele de vitezĂŁ nu sunt ĂŽntotdeauna menite sĂŁ micÂşoreze numĂŁrul de accidente ci sĂŁ aducĂŁ bani din amenzi.

Normal cĂŁ trebuie sĂŁ adaptezi maÂşina la condiĂžiile de trafic Âşi de drum, ĂŽnsĂŁ aceastĂŁ adaptare diferĂŁ ĂŽn funcĂžie de maÂşinĂŁ.

Un BMW cu un motor mare frâneazã ºi se comportã mai bine din punct de vedere dinamic decât multe alte maºini.

PoÞi avea orice maºinã În România, totul Þine de bani.

Cine are bani de Porsche ĂŽÂşi va lua Porsche indiferent de pĂŁrerea ta sau a altuia. ÂŞi se va bucura de el.

Ăl va costa ĂŽntreĂžinerea destul de mult, va schimba destule amortizoare Âşi piese de articulaĂžie scumpe, ĂŽnsĂŁ se va simĂži bine.

Nu conteazĂŁ viteza ci demarajul, senzaĂžiile pe care maÂşina Ăži le oferĂŁ, modul ĂŽn care stĂŁ ĂŽn curbe.

Distractia ĂŽntotdeauna costĂŁ.

P.S: DacĂŁ vei folosi pe viitor replici acide, vei primi rĂŁspunsuri la fel de acide.

DacĂŁ ĂŽn loc sĂŁ spui cĂŁ emit "prostii" vei spune cĂŁ nu eÂşti de acord cu pĂŁrerea mea, ĂŽĂži voi rĂŁspunde la fel de politicos Âşi ĂŽĂži voi spune cĂŁ-ti respect pĂŁrerea, ĂŽnsĂŁ eu am alta.

Asta ĂŽnseamnĂŁ o discuĂžie maturĂŁ Âşi civilizatĂŁ.

Vorbeºti de raÞiune ºi de gândire maturã.

Alegerea unei maÂşini nu este neapĂŁrat raĂžionalĂŁ.

Dacã ar fi, probabil cã o maºinã mai potrivitã României ar fi un Aro 244 În loc de X3-ul tãu.

Pot aduce multe argmente pentru asta, iar tu sigur le cunoÂşti.

Ăn orice caz, ceea ce nu-mi place mie este faptul cĂŁ mulĂži oameni preferĂŁ sĂŁ spunĂŁ cĂŁ nu-Âşi iau un anumit lucru nu pentru cĂŁ nu Âşi-l permit ci pentru cĂŁ este inutil pentru ei.

...pai cum fratioare, ca mie mi-ai spus ca "Omul care vrea Într-adevãr sã cumpere un A8, seria 7 sau S-klasse se duce la reprezentanÞã, cere câte un test-drive, se mai documenteazã ºi de pe net de la posesori cu privire la costurile de ÎntreÞinere, κi face niºte calcule ca sã vadã dacã Într-adevãr κi permite maºina pe care vrea sã o cumpere, vede la test drive În care se simte mai bine ºi care rãspunde mai bine nevoilor sale ºi apoi o cumpãrã"...deci alegerea e rationala sau nu? ma bulversezi de cate ori folosesti "eu"..."totu; in viata e in mare parte despre bani"?...femei nimic?...nasol

...mai bine te-am evita toti... :)

...ia uite unde statea terapeutul nostru :twoup: ...deci cum, sport, miscare...auzi, da de fumat putem fuma...se "sublimeaza" bine agresivitatea asa...baieti, un pic mai mult respect pentru varsta omului, la 23 de ani alexandru cel mare era...pe aproape...doamne fereste sa scoata un seria 5 coupe, ca atunci chiar se enerveaza rau :)

Vezi-Ăži de treaba ta!

Ironiile astea ieftine chiar nu mĂŁ impresioneazĂŁ.

Vârsta ºi inteligenÞa nu prea au vreo legãturã, Îmi pare rãu sã-Þi spun.

...pai cum fratioare, ca mie mi-ai spus ca "Omul care vrea Într-adevãr sã cumpere un A8, seria 7 sau S-klasse se duce la reprezentanÞã, cere câte un test-drive, se mai documenteazã ºi de pe net de la posesori cu privire la costurile de ÎntreÞinere, κi face niºte calcule ca sã vadã dacã Într-adevãr κi permite maºina pe care vrea sã o cumpere, vede la test drive În care se simte mai bine ºi care rãspunde mai bine nevoilor sale ºi apoi o cumpãrã"...deci alegerea e rationala sau nu? ma bulversezi de cate ori folosesti "eu"..."totu; in viata e in mare parte despre bani"?...femei nimic?...nasol

Poate fi raĂžionalĂŁ sau emoĂžionalĂŁ, depinde de om.

Unii oameni iau hotãrâri de genul acesta În mod pragmatic, raÞional, alÞii decid cu inima.

Dacã tot rãmâi bulversat, cred cã ar fi mai bine sã nu-mi mai citeºti posturile ºi sã mã ignori.

Asta ar fi o atitudine maturã, mai ales cã vãd cã Încerci sã postezi Într-o manierã superioarã, ai o suficienÞã În exprimare, eºti un amant latin, le ai cu femeile etc.

@radusky, lasa-l in pace. Omul nu e... asa, ii place sa o faca pe... asa. :( E si el un soricel mic de biblio... aaaaa, internet adict si tu te iei de el?

Eu Ăži-am mai zis cĂŁ ai probleme dar n-ai vrut sĂŁ mĂŁ crezi.

Cum oare se face cã tu aproape niciodatã nu-Þi vezi de treabã când este vorba de un flame sau de un mic scandal?

ÂŞi ĂŽncĂŁ ceva, asta ca sĂŁ-Ăži reĂŽmprospĂŁtezi memoria:

Ia uite ce ziceai aici:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=322578

Cu siguranta vor apare si situatii conflictuale, le putem rezolva si altfel decat cu jigniri directe pe forum, exista PM, exista YM sau altele de gen. Utilizati-le cu incredere. Haideti ca aici, pe forum, sa ne limitam la ceea ce are legatura cu BMW, mai ales pe ariile tehnice sau pe ariile dedicate fiecarui model BMW.

Oare e vorba de ipocrizie sau mi se pare mie?

Ăi-am spus de mai multe ori sĂŁ mĂŁ eviĂži, sĂŁ ĂŽncerci sĂŁ nu mai postezi la adresa mea, sĂŁ-Ăži vezi de treabĂŁ.

DacĂŁ nu poĂži, sĂŁ Âştii cĂŁ pot sĂŁ-Ăži rĂŁspund cu aceeaÂşi monedĂŁ de fiecare datĂŁ, nu mi-e ruÂşine Âşi am capacitatea necesarĂŁ.

ĂnsĂŁ mi se pare un efort inutil, mai bine ĂŽĂži vezi de treaba ta, eu chiar nu Ăžin sĂŁ discut cu tine ceva.

Bine, radusky, acum stim ca femei egal misto in viata si ca totul nu e despre bani. Ce bine ca ne-ai spus, am baut, am mancat, ne-am distrat, putem acum sa lasam topicul curat? :)

care ati vorbit mai de spurcaciunile de femei!? wittgenstein, kirkegaard, fukuyama...nimic...ar trebui sa stam in "cantonament" pe la paltinis sa asteptam spiritul lui noica sa ne-ndrepte...gata cu prostiile, "gandesc deci exist" :twoup:

@radusky, lasa-l in pace. Omul nu e... asa, ii place sa o faca pe... asa. :( E si el un soricel mic de biblio... aaaaa, internet adict si tu te iei de el?

care mai mic?!...omu are 100 kile, ce spui tu acolo...adevarul e ca la inceput ma enerva, dar acum mi-a devenit simpatic...il mai tachinez un pic, ca vad ca se aprinde :( ...nu prea stie el multe da stiu ca inghite tot ce musca (doar cu supa se comporta altfel, stii, da cu .... in ea). da raman la parerea ca e haios (eu, eu, eu...ma duc cand vreau...nu am nevoie de ajutor...stiu limba romana...etc)...daca mi-l mai lasati un pic, fac om din el :) ...

...tu sti mai bine...deci cum? xanax...si a ajutat?

Ca la grãdiniÞã, Þine-o tot aºa.

...- De ce m-ai prins ĂŽn pumnul tau,

Copil frumos, tu nu stii oare

Ca-s mic si eu si ca ma doare

De ce ma strangi asa de rau?

Copil ca tine sunt si eu,

Si-mi place sa ma joc si mie,

Si mila trebuie sa-ti fie

De spaima si de plansul meu!

De ce sa vrei sa ma omori?

...adicatalea, eu te sustin, inteleg si apreciez, si tu dai in mine fara mila... :twoup: ...nu e drept, nu e drept...

E un deliciu cutia de viteze cu 8 trepte sa fie folosita in mod manual.

3-4-5-6 sunt apropiate intre ele si ajuta fantastic de mult motorul pe accelerari si datorita distantei mici dintre ele motorul sta frumos in aceeasi gama tonala, efectiv provoaca placere pentru urechi si simti demarajul ala continuuuuuuu de nu se mai termina. Bine asta si multumita motorului diesel cu cuplu mare si... muuuult.

Astazi am plecat putin mai tare de pe loc dar nicidecum sportiv si masina a plecat putin de fund, numai atat cat sa te faca sa te simti bine.

Oricum, pe cei care-si vor lua un 535d, nu-i vad bine in ceea ce priveste durabilitatea pneurilor pe spate :twoup: Fiecare plecare trebuie facuta cu grija ca altfel e jale mare.

Eu am 275 latime pe spate, stau si ma intreb ce fel era daca puneam 225 sau 245 :)

in "cantonament" pe la paltinis sa asteptam spiritul lui noica sa ne-ndrepte...gata cu prostiile, "gandesc deci exist" :twoup:

Deci esti fotbalist la multinationala, nu m-am inselat. :)

Revenind ontopic, seria 5 este o masina fenomenala, chiar nu imi vine sa cred ca apartine grupului BMW. :)

de vre-o

Cand spun ca un BMW inseamna doar bani, nu ma crede nimeni. :(

Edited by Bavaria

in "cantonament" pe la paltinis sa asteptam spiritul lui noica sa ne-ndrepte...gata cu prostiile, "gandesc deci exist" :twoup:

Deci esti fotbalist la multinationala, nu m-am inselat. :(

Revenind ontopic, seria 5 este o masina fenomenala, chiar nu imi vine sa cred ca apartine grupului BMW. :)

de vre-o

Cand spun ca un BMW inseamna doar bani, nu ma crede nimeni. :(

...prietene, la 06.26 erai pe forum!!! sa te admir sau sa ma sperii?..."chiar nu-mi vine sa cred ca apartine grupului bmw"... ne uimesti...nu stiai ca grupul a fost cumparat de indienii de la tata motors? :D ...de aici caracterul "fenomenal"

PS: nu te incarca cu ganduri aiurea ca nu te crede nimeni...tu sa crezi in tine :)(habar n-am cum ai putea s-o faci, da' tu incearca)

La subect.

De ce ii dai mai tare la 5-arul nou, de ce pare masina mai usoara si mai sportiva.

Pana acum gaseam destul de usor limitele fizice ale masinii. Pot spune ca asta ma surprinde in mod placut. Poate o fi si din cauza barelor de torsiune care au de treaba continuu, a directiei integrale, etc. Dar un lucru e evident, masina are mult potential.

Singurul lucru care nu-mi place dar sunt constient ca asta e, e faptul ca nu-i plac gropile si denivelarile nesimtite. Cu x3-ul zbor peste ele, cu asta, sufera mititica, se simte ca nu e facuta pentru asa ceva.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.