Jump to content

Stie cineva cum se face?

JD_RFTR

Recommended Posts

Pai tu ai m52, de aia. Si ca,colegul a spus ca ar schimba motorul lui cu ceva mai puternic, pai mai puternic decat 328i nu exista... si daca tot face upgrade, pai sa faca, mai ales ca la 328i se preteaza cel mai bine toate conversiile astea, inclusiv axele cu came.

Cititi si voi pe forumuri de afara, pe bimmerforums mai ales.

Da cu axele de s52(M de US) faci minuni. Eu la anul voi achizitiona 100% o pereche. Software de la AA va fi si el prezent. Oamenii aia au soft pentru orice modificare, multi acolo is modifica masinile.

Da, dar vezi tu 323i are un m52 acolo, nu m50. Mai multe diferente intre aceste motoare. nu neaparat galeria.

325i e obd1 cum le numesc americanii, 323i e obd2.

323i m52 care e la el din cate imi dau seama ar putea fi doar cu un singur vanos, la mine e Double Vanos, ce diferente mai sunt intre al meu si celelalt nu le stiu.

vezi ca pe forum vindea cineva chulasa cu tot cu axe la 900 de RON. Si de aia ma gandeam ce i-as putea baga combinat, la M52B25Tu, fara sa stric ceva. admisie de M50, si axele de S52, dar intrebarea e daca se combina sau nu? Si asta de pe forum nu le vinde separat doar cu chiulasa, si ma pune si asta pe intrebari, are ceva deosebit chiulasa sau nu? Cum pot afla compatibilatea axelor pe motorul meu? Daca unghiul e mai mare nu ating supapele in pistoni? Eu parca asa as crede, o data ce S52 are cilindreea de 3.0

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Stai un pic ca faci confuzie.

Cine vinde pe forum, vinde de S50, (M3 de europa), ce ai tu si eu nevoie sunt axe de S52( m3 de US)

Stai un pic ca faci confuzie.

Cine vinde pe forum, vinde de S50, (M3 de europa), ce ai tu si eu nevoie sunt axe de S52( m3 de US)

ala a zis ca sunt de s52 us, oricum intrebarea mea ramane valabila

Sa ma scuzati daca cineva m-a inteles gresit sau m-am exprimat eu aiurea.

Turatii ale motorului, iar cuvintul ala care l-am scris eu mai inainte in engleza e "range"

sa-i zic altfel, de la 800 pina la 6500 ture e un diapazon, plm cam asa stiu eu

si ce am avut eu in vedere e ca as vrea sa dispun de putere sau cuplu cat mai mare la un diapazon intr-e 3000 si 6800 turatii.

Traducerea corecta pt limba romana este "Ambitus" nu diapazon si este un termen din muzica.

Ambitusul se refera la instrumentele muzicale iar definitia este asa : " Distanta dintre suntetul grav si sunetul acut" ... ( adica dintre sunetele groase si sunetele subtiri )

De pilda o muzicuta ( sau un fluier) are un ambitus cu mult mai redus decat un saxofon sau un pian...

Alta traducere ar fi "plaja de turatii "...

Ba voi sunteti timpiti?

Pe mine ma doare in p*la daca am gresit cu un cuvint care voi nu-l cunoasteti!

Ma bucur ca cunoasteti instrumentele si toate prostiile care tin de muzica, dar topicul este deschis pentru altceva, ce ma intereseaza pe mine de fapt, scrie si la titlu! Cititi, nu e legat nimic de muzica, puteti sa dati dovada de profetia voastra in muzica in alta parte, mai lasati-ma in pana mea cu creierii vostri straluciti.

:)

Ai reactie cocalar...

foarte interesant topicu....lam citit cu mare interes dar totusi am ramas un pic in ceata......!!!!

Pana la urma se poate pune o galerie de M50 pe un M52B28TU ??? eu am motoru asta pe masina si tare ma bate gandut...dar uniii zic ca mere....altii ca nu !!! va multumesc

Mere la M52B28, la TU nu stiu... insa poti sa incerci si vezi... nu cred ca VANOS-ul si pe exhaust sa fie o problema pentru a schimba admisia...

nas prea vrea sa desfac tot...sa cumpar admisie si sa vad ca nu se potriveste!!! astept sfaturi ... pareri in cont... ms MAS

Salut la toti! Poate va da-ti cu parerea.

Motoarele la BMW M52B25TU (technical upgrade) "detin" 170 de cai.

Cel mai mult montate pe 523i, 323i, 323ci.

Cilindreea de 2500, cum am mai scris 170 hp si 245 Nm.

Cum se face ca motorul M50B25 care e mai vechi are 192 hp, altul mai nou M54B25 are tot atitia, iar M52B25TU are 170?

La Onoserv & Tuning cineva mi-a zis ca daca ii schimb axele cu came ajung la cei 193 cai rivniti.

A facut cineva modificari la asa motoare sau are ceva idei referitoare?

Undeva pe net citisem ca la un E46 323Ci, a bagat ceva de genul Stroke-kit, adica internele de 3000 cm, plus admisie si evacuare schimbata, si chip, a scos

248 HP. Nu a scris insa cat l-a costat.

Ma intreb cat poate costa asa manopera in Brasov, sau in general Romania, si de unde fac rost de piese.

THX :)

salut.vad k dupa 4 pagini nimeni nu a putut sa te ajute cu conversia dorita.o sa incep cu c trebuie sa faci pt admisie:

1 iti trebuie admisie d m50b25 vanos

2 garnitura dintre admisie si _chiulasa_

3 instalatie electrica d m50b25 vanos + calculator + debitmetru

4 soft wpp k e singuru care te poate ajuta;).....da mi un pm dak vrei nr lui

acum sa te lamuresc in legatura cu e46 323i.....u nu poti face p motorul tau c s a facut p m54b25 din cauza k nu ai dublu vanos....nu cred k are rost sa mai zic si alte motive:P

iti doresc multa bafta cu masina si ai grija d motorashul ala k e foarte jmecher fatza d un 2.5 sau 2.8....

PS:voi ashtia care ati facut 4 pagini aiurea incercati sa nu o mai faceti p mecanicii......rushine sa va fie

Bogdan e36

Ma bucur ca ai venit tu incercând sa ne luminezi, eram la sapa de lemn fara tine.

1. Ai dreptate

2. poate lua si de la el daca nu are aia de m50b25, cu mici modificari.

3. aiureli, mai bine zis, tâmpenii, ii programezi tu ecu de m50b25 care mai mult ca sigur e bosch, sa mearga in locul celui siemens original? Stii macar diferenta dintre un ECU de m50 si unul de m52?

4. legat de soft mai e si Active Autowerke, ma gândesc ca realizezi ca sunt peste oricine de la noi, nu?

Serios ca motorul lui adica m52b25 e mai ''jmecher'' decat un m52b28, sau un m52b25tu mai ''jmecher'' decat un m52b28tu? prin ce? imi explici, asa ca la un novice?

Sunt un nerusinat, nu poate sa-mi fie rusine, na.

Edited by roco123

Bogdan e36

Ma bucur ca ai venit tu incercând sa ne luminezi, eram la sapa de lemn fara tine.

1. Ai dreptate

2. poate lua si de la el daca nu are aia de m50b25, cu mici modificari.

3. aiureli, mai bine zis, tâmpenii, ii programezi tu ecu de m50b25 care mai mult ca sigur e bosch, sa mearga in locul celui siemens original? Stii macar diferenta dintre un ECU de m50 si unul de m52?

4. legat de soft mai e si Active Autowerke, ma gândesc ca realizezi ca sunt peste oricine de la noi, nu?

Serios ca motorul lui adica m52b25 e mai ''jmecher'' decat un m52b28, sau un m52b25tu mai ''jmecher'' decat un m52b28tu? prin ce? imi explici, asa ca la un novice?

Sunt un nerusinat, nu poate sa-mi fie rusine, na.

nu sunt programator d ecu(cel putin nu ma consider)

din c am citit in 4 pagini nimeni nu a zis concret c ii trebuie la motor.evident k d bosch k alta nuj sa existe p motoarele respeective;)

dar dc nu ne explici u.....eu mi am zis partea....poate poti ajutaa si u in vrun fel

legat d soft.....nu ma contrazic cu tn k nu are rost

ma scuzati ca ma bag dar .. . MAS, cati cai are 2000-ul tau chip-uit ? daca se poate , daca nu. . . sa o stapanesti sanatos....

Pai am asa: soft (165- max170cp)+ eliminare catalizator= maxim 180cp... mai degraba vreo 175 cred... la roata nu stiu cat sa fie... poate 150?

knd i ai inmultzit asa rpd=))

auzi si u dak elimini catalizatoarele deja + 10 cai.....baiatule alea sunt vise.pai la o evacuare cap coada kt mai iei?:|

foaia dyno si apoi sa zici kti cai ai.......oricum dau la pariu cu tn k c ai faacut u acolo nu ai mai mult d 160 d cai(asta dak e motoru in mintzile lui)

asta ziceam si eu......nu cred k trebuie sa divulg orice p un forum.....dak baiatu ar fi interesat poate ii dau un pm:P

Foarte interesant, daca toti ar gandi ca tine n-ar mai fi nimic util pe forum, doar id-ul de mirc al fiecaruia.

:)

Edited by cristimm