Jump to content

Stie cineva cum se face?

JD_RFTR

Recommended Posts

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Foarte interesant, daca toti ar gandi ca tine n-ar mai fi nimic util pe forum, doar id-ul de mirc al fiecaruia.

:)

Taci ma, ca el stie cel mai bine, si poate-l pune sa-si dea jos si VANOS-urile pe bietul baiat si-l invata el cum sa dea forja tare la BMW daca sufla la jiclor. Tu nu vezi ma ca nici macar nu stie despre ce motor se discuta (desi omul a mentionat din primul post) dar el da sfaturi??? Nicicum nu se leaga ce a zis el... Daca era 2.5 non-vanos, avea 192 de cai si injectie Bosch, daca avea 2.5 vanos, avea tot atatia cai si tot injectie Bosch, dar nu conteaza... el il sfatuieste pe JDRFTR sa puna injectie Bosch, c-asa a auzit el ca e bine.

Si vine si vorbeste de dyno, fise s-alte chestii... poate se refera la Dyno, micul dinozaur al familiei Flintstone...

Dar nu conteaza, face fitze si ne zice ca nu divulga el tot pe un forum, de parca mecanica ar fi vreo mare smecherie... sau, mai stii, s-o crede inginer c-a citit un tratat de mecanica sau a facut stagiu la TataUrs :lol:

:))....hai k esti amuzant MAS p bune.hai sa iti dau un indiciu:P,uita te la diferentza dintre axele 2.5 fara vanos si la 2.5 cu vanos...poate atunci iti dai seama dc se anuleaza vanosul:P.....hai k ti am dat mura in gura deja.

dc sa zic eu la totzi papagali d 16 ani d p acest forum c se potriveshte d p un motor p altul knd altii strica cate un motor p saptamana k sa mai cashtige cate 10 ponei pt masina sa.meseria se fura nu se invatza;)

Initiatorul topicului a intrebat de m52b25tu, se poate face ceva la el, da sau nu?

M-am informat mult pe afara de chestiile astea, nu am vazut pe nimeni sa recomande admisie de m50 la asemenea motor, am mai zis. Altceva, nu stiu ce ar merge, ce n-ar merge, nu ma dau atotcunoscator ca altii.

dc sa zic eu la totzi papagali d 16 ani d p acest forum c se potriveshte d p un motor p altul knd altii strica cate un motor p saptamana k sa mai cashtige cate 10 ponei pt masina sa.meseria se fura nu se invatza;)

N-ai nimerit-o aici. Ia uite cam care e varsta celor de pe forum:

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=7292

Eu zic sa-ti revizuiesti putin limbajul si inca o chestie: limba romana se invata nu se fura. :)

Edited by cristimm

dar pt M52B28TU este valabil? se poate face conversia? din tara se poate comanda acel kit?

sry daca pun aceste intrebari,dar doresc sa fiu 100% sigur.

edit: suitable for M52B25, M52B28 and S52B32 engines found in the following vehicles: E36 323i, 323is 328i, 328is, usM3 ODBII ('96 onwards) as well as in Z3 E36 2.8, E39 523i, 528i and E38 728i. Not suitable for M52TU engines

sa inteleg ca nu se poate >

Edited by WeTe

:))....hai k esti amuzant MAS p bune.hai sa iti dau un indiciu:P,uita te la diferentza dintre axele 2.5 fara vanos si la 2.5 cu vanos...poate atunci iti dai seama dc se anuleaza vanosul:P.....hai k ti am dat mura in gura deja.

Se anuleazĂŁ vanos-ul de cĂŁtre ignoranĂžii care cumpĂŁrĂŁ motoare rupte. :lol:

Vanos-ul este şi pentru performanţă, nu doar pentru consum.

Eu am M62TU cu dublu vanos şi este mai puternic şi mai rapid decât M62 care are doar Vanos.

Sistemul vanos se aseamănă foarte mult cu V-Tec-ul de la Honda, adică un sistem foarte inteligent.

M52TU este de fapt M54 sau cel putin foarte asemanatoare!!! in curand o sa dau galeria jos si am sai fac niste poze...poate vedem ceva interesant :)

Sunt motoare diferite, nu contează doar cum arată.

Edited by Ciupanezu

ON TOPIC

A facut, a auzit, sau stie sigur cineva daca se poate monta o cutie S5D 320z pe un motor M54 b22?

Teoretic cutia ar face ca la aceeasi turatie sa obtii o viteza mai mare.

Daca mai trebuie ceva de inlocuit in afara de ambreiaj, iarasi e bine de stiut.

Pai nu cu diferentialul iti reglezi turatile si viteza ?

Cu cat e mai lung, ai turatii mai putine la viteza mai mare...

Uite, un exemplu :

Asta are diferential de diesel, LSD, si este foarte lung...in sensul ca treptele sunt lungi...si viteza maxima e mai mare....

Daca diferentialul e scurt, e tocmai invers : ai demaraj bun, vitezele sunt scurte, si top speed-ul mai mic....

Pai nu cu diferentialul iti reglezi turatile si viteza ?

Cu cat e mai lung, ai turatii mai putine la viteza mai mare...

Uite, un exemplu :

Asta are diferential de diesel, LSD, si este foarte lung...in sensul ca treptele sunt lungi...si viteza maxima e mai mare....

Daca diferentialul e scurt, e tocmai invers : ai demaraj bun, vitezele sunt scurte, si top speed-ul mai mic....

Super tare. Chiar nu am stitut ca din diferential se poate obtine asta. 180/h in tr a-3-a :)

Iar demarajul nu e chiar lent, mie mi s-au parut undeva la sub 7 sec. Neaparat trebuia aprofundata treaba, mai ales ca e si mai ieftin decit sa schimbi o cutie.

Felicitari si totodata multumesc.

@robi...treaba aia stiu ca se face destul de usor la E36/E34...pentru ca atunci diferentialele erau optiuni ale masinii, incepand cu E46 nu mai sunt optiuni, ai un singur diferential, si nici macar ala LSD....

Daca ai vrea sa faci treaba aia, cred ca ar trebui sa cauti un diferential de E46 diesel...318d, 320d...

Insa nu am auzit pe cineva sa faca operatiunea asta pe E46 :)