Jump to content

modele BMW cu tractiune fata?

Stefan M

Recommended Posts

Prima maÂşinĂŁ (SUV) cu tracĂžiune integralĂŁ a fost X5 din 2000 ...

Eu cred ca primul model cu tractiune 4x4 este mai de mult... vezi ursuletul 325xi.... din ce stiu eu

asa si e....e30 325xi a fost prima cu integral...ce masina minunata :)

Catre experti :lol:

Daca luam 2 masini identice si 2 motoare identice, la o masina montam tractiune fata iar la cealalta masina montam tractiune spate, care este mai eficienta si care trage mai bine?

Vorbim strict de performantele masinii, este mai bine tractiune pe fata sau pe spate? :)

Daca luam 2 masini identice si 2 motoare identice, la o masina montam tractiune fata iar la cealalta masina montam tractiune spate, care este mai eficienta si care trage mai bine?

Vorbim strict de performantele masinii, este mai bine tractiune pe fata sau pe spate? :)

Cel mai probabil cea cu RWD...

Depinde acum....in ce sens sa fie mai performanta ? Doar pe linie dreapta, sau si in curbe ?

In general vorbind...sa fie 2 masini si 2 motoare identice...da hai sa vedem si daca o luam cum zici tu in linie dreapta care trage mai bine?

Exista o astfel de comparatie pe undeva?

Oricum eu personal de cand am condus tractiune spate altceva nu o sa imi mai trebuiasca niciodata!!! :)

Eu cred ca in linie dreapta RWD va fi mai bun...pentru ca in momentul cand demarezi, masina are intentie sa transfere greutatea in partea din spate, din cauza inertiei...si astfel rotile au mai multa aderenta...

In timp ce la FWD, masina are aceasi intentie de a se lasa pe spate, dar...rotile din fata ne mai avand asa buna aderenta...deci, pierde la demaraj....

Auzisem ca FWD ar fi putin mai bun pe curbe, deoarece iese mai repede din curbele stranse, cu unghi mare...

Insa, apar si efectele de SUBVIRARE (in general la FWD) si supravirare (la RWD)....

Deci, trebuie tinut cont si de ele....

E greu de spus. Nu prea au cum sa fie identice decat daca adaugi niste saci de nisip in aia AWD, ca sa ajungem la un raport CP/t similar. Motor fata - tractiune spate mareste greutatea totala a masinii binisor datorita transmisiei(are in plus cardan, diferential mai mare). Totodata se mai pierde putin din puterea transmisa de la motor pana la roata.

Motor Fata - Tractiunea spate tine mai mult de echilibrul masinii si tendinta supraviratoare decat de performanta strict la liniute.

Totodata iti permite puteri mai mari.La noul Ford Focus ST cu tractiune fata, au trebuit sa inventeze nu stiu ce nebunie de planetara care poata sa duca cuplul si caii care ii are fara sa se rupa, si sa si fie suficient de flexibila sa permita virajele :) , problema care nu apare la AWD, si la puteri mult mai mari la RWD.

Oricum mie imi place ca pe toti ii intereseaza numai linii... de parca ar merge pe pista de aeroport non stop, sau toate semafoarele din oras ar fi numai pentru dat startul, nu sa regleze traficul. Nimic despre performante pe circuit sau echilibru, stabilitate si altele..feeling-ul care il transmite.

Si la fel e si la BMW vs Audi vs Mercedes, numai linii si in cat timp atinge suta, dezbateri nesfarsite ca ala face 6.2 si celalat 6.4...

Edited by DOMI

In plus de asta pe curba in sarcina tractiunea fata este subviratoare rau de tot (adica nu prea mai ia curba) de aceea sunt rare masinile tractiune fata cu peste 200cp. Tractiunea spate este mai neutra dar daca o provoci devine supraviratoare.

BMW-ul cu tractiune fata totusi NU e BMW

La ce model te referi? :)