Jump to content

cumparare BMW din Spania helppppp urgent

p3tric

Recommended Posts

Banii i-am dat toti, nu avans :)(.

Eu cred că te-ai cam pripit. Ai vreo chitanţă la mână din care să dovedeşti că ai dat banii ?

Nu ai luat nicio teapa !!!

Mai trebuie sa ai rabdare deoarece nu te-ai informat INAINTE sa faci pasul respectiv.

Tu ai fost acolo cu el când a bătut palma cu proprietarul parcului care deţine maşina ?

Edited by alex77xax

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Amenzile intradevar le plateste vechiul proprietar. Dar ele pot intarzia considerabil porcaria aia de act de transfer de proprietate. Taxele in schimb depinde, unele autoritati locale accepta transferul si cu taxe neplatite si noul proprietar e bun de plata. E mare tampenie sistemul in Spania, e ceva unic din cate am auzit . Procura aia e un rahat , nu vei putea inmatricula masina in Romania. Si vei avea probleme si daca vrei sa o tii imatriculata in Spania, nu e usor de ajuns acolo ca pentru unele acte trebuie sa fii personal sau trebuie procuri specializate. Daca sa zicem cu asigurarea o faci si online si platesti cu un card, ITP e alta poveste Ti-ai complicat viata de n ori dupa parerea mea.

Uite aici un ghid si la ce surprize poti avea,desi e cam tardiv.

http://www.spainexpat.com/spain/informatio...d_car_in_spain/

Parerea mea,din ce spui tu, d.pvd.v legal tu nu esti inca proprietar. Aia cu intarzierea se datoreaza unor probleme legate de taxe, amenzi sau inspectie tehnica probabil.

un citat cu ce poti pati

"Don’t accept the seller’s word that the transfer has been completed until you see the new Permiso De CirculaciĂłn in your name. How could this happen? Example: the transfer process is held up because the back-taxes are not paid. Seller says he will deal with it all tomorrow and call you. He calls you to say everything is done and dusted, so you can collect the keys and pay him the balance. You get the keys, the documents except for the Permiso De CirculaciĂłn The seller tells you it will be sent to you. It’s all LIES!! He will steal the car back at the earliest opportunity, and you won’t have a legal leg to stand on."

O traducere sumara e ca fara Permiso de Circulation pe numele tau, restul actelor sunt apa de ploaie, si daca dealerul este de rea credinta te lasa si fara masina si cu banii luati.

Chestia asta mi-a fost confirmata de un coleg spaniol.

Da nu il calc cu alta masina. Se crede el mai macho decat toti. Merg din Romania si il calc cu mana mea.

Banii i-am dat toti, nu avans :)(.

Eu cred cã te-ai cam pripit. Ai vreo chitanÞã la mânã din care sã dovedeºti cã ai dat banii ?

Nu ai luat nicio teapa !!!

Mai trebuie sa ai rabdare deoarece nu te-ai informat INAINTE sa faci pasul respectiv.

Tu ai fost acolo cu el când a bãtut palma cu proprietarul parcului care deÞine maºina ?

E de la o persoana fizica, nu e din parc auto. Nu stiu de ce dureaza atata.

Intreb si eu acum ceva ce mi-a sarit in ochi... cineva afirma anterior ca se poate circula pe drum public, in strainatate sau in romania, cu o masina cu numere galbene... chiar si fara TUV !? se poate asa ceva ?!

Adica cel putin legea romaniei credca interzice sa circuli pe drumuri publice cu o masina care nu are verificarea tehnica...

Intreb si eu acum ceva ce mi-a sarit in ochi... cineva afirma anterior ca se poate circula pe drum public, in strainatate sau in romania, cu o masina cu numere galbene... chiar si fara TUV !? se poate asa ceva ?!

Adica cel putin legea romaniei credca interzice sa circuli pe drumuri publice cu o masina care nu are verificarea tehnica...

In Romania se poate circula cu numere rosii, care sunt numere temporare pana ajungi sa faci verificarea tehnica. Acelasi lucru este si cu numerele galbene. Sper sa nu ma insel.

eu sunt foarte curios care este realitatea. Intreb pentru ca nu stiu, numere galbene poate lua si o masina cu 3 roti... la fel si numere rosii la noi in romania...

Sa inteleg, ca esti acoperit ? 3 roti + numere rosii = OK la politie ?

Edited by Cristi.MD

se poate circula pe drum public, in strainatate sau in romania, cu o masina cu numere galbene... chiar si fara TUV !? se poate asa ceva ?!

...

numerele galbene sunt temporare. Deci se poate.

NU SE POATE !!!

chiar si pe documentele germane scrie ca sunt valabile DOAR in Germania !!!

singurele numere cu care se poate exporta o masina de pe teritoriul Germaniei sunt numerele de export "Aussfuhrkennzeichen", cu fractie neagra pe fundal rosu...

da. se poate. Ele vin cu o asigurare extrem de costisitoare si sunt limitate ca timp, in Germania 6 luni parca, cele de export, rosii. Cele galbene nu stiu sigur, dar ma pot interesa. Dar nu iti vine sa mergi cu ea asa. Pe 3 luni costa cam 600 de euro, deci iti dai seama ca nu se merita pur si simlplu.

daca mai are cineva nevoie de traducere, feel free...

Repet: singurele numere cu care se poate exporta LEGAL o masina din Germania sunt cele de export "Ausfuhrkennzeichen"...

situatiile cu numere cu fractii galbene, numere de proba (rosii) sau de alta natura sunt tolerate de unele autoritati... :)

in Romania s-au facut si dosare penale pentru punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat pentru asa ceva...

Deutsche_KennNr.jpg

Si pentru numerele rosii cele de export, ai nevoie de TUV ?

cele rosii erau 300 de euro/3 luni, 75 / o luna, etc.. dar din ce stiu eu, aveai nevoie de TUV pentru ele...

XXL: cum e cu numerele rosii romanesti ? poti circula fara verificare tehnica valabila la masina cu astfel de numere ?

Si pentru numerele rosii cele de export, ai nevoie de TUV ?

cele rosii erau 300 de euro/3 luni, 75 / o luna, etc.. dar din ce stiu eu, aveai nevoie de TUV pentru ele...

XXL: cum e cu numerele rosii romanesti ? poti circula fara verificare tehnica valabila la masina cu astfel de numere ?

pentru numerele "rosii" de export da, ai nevoie de inspectie tehnica... TUV !

in Romania, niciun vehicul nu poate circula fara a avea inspectia tehnica valabila !

in Romania, niciun vehicul nu poate circula fara a avea inspectia tehnica valabila !

Cu numere rosii poti sigur, altfel nu ti le-ar da. Daca ai sau nu TUV in Romania nu prea conteaza deoarece TUV-ul nu este recunoscut de RAR. Numerele rosii s-au prelungit la 3 luni din cauza cozilor lungi de la RAR.

....Daca ai sau nu TUV in Romania nu prea conteaza deoarece TUV-ul nu este recunoscut de RAR. Numerele rosii s-au prelungit la 3 luni din cauza cozilor lungi de la RAR.

what? :)

da-mi voie sa iti spun ca gresesti, no offence...

cum sa nu recunoasca RAR-ul ceea ce face TUV? e vorba de standardele europene de recunoastere a procedurilor tehnice de omologare / verificare tehnica a vehiculelor....

raspunsul LEGAL la intrebarea lui @CristiMD este si va fi acelasi mereu:

Codul Rutier:

Art.7. - Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei.

...

Art.10. - (1) Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, precum si a celor neasigurate pentru raspundere civila pentru caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie

DECI, sa recapitulam....in mare parte colegul Domi a spus exact cum stau lucrurile

Deoarec colegul petric, e prieten cu mine i-am oferit o mina de ajutor si am sunat la notarul la care am inmatriculat drujba cu motor de scuter pe care o am plus inca ceva acareturi....situatia sta in felul urmator:

Dupa cum unii dintre voi stiti , Spania e impartita in Comunidades care sunt autonome, se gestioneaza singure etc

1: indiferent daca, cumperi de la parc sau persoana fizica, timpul mediu de asteptare pentru tot ce inseamna hirtoage e de 15-20 de zile

2: odata intrata masina la check se elibereaza o dovada pe 60 de zile cu care poti circula ( nu stiu inca daca se poate prelungi)

3: daca masina nu e "curata" (amenzi, impozite, taxe) timpul de asteptare de mai sus se poate prelungi pina la MAXIM 60 de zile, timp in care propietarul este instiintat de problemele pe care le are

4: toate cele enumerate mai sus sunt valabile DOAR pentru masinile nationale, inmatriculate in Spania

5: in cazul masinilor din import timpul de asteptare e de cel mut 7 zile pentru ca cel care o aduce are deja un certificat eliberat de autoritatile tarii respective cum ca masina e " curata "

6: acel timp de 15-20 zile poate varia cu +1, +2 zile in functie de fiecare Comunidad datorita birocratiei

7: o tranzactie intre doua persoane fizice poate dura maxim 48 de ore !

sper ca am fost cit de cit clar, daca cineva le are cu spaniola ii pot oferi, prin pm, numarul notarului respectiv pentru a cere lamuriri suplimentare

p3tric...ti-am mai spus si tie si fratelui tau sa mearga la firma la care a lasat actele si sa intrebe unde sunt actele in acest moment !!! daca firma nu le-a dus, deoarece asteapta sa adune mai multe cereri, sa le ia de la ei si sa mearga fratele tau sa inmatriculeze masina.

Legile din Direccion General de Trafico sunt valabile pentru toata Spania. Indiferent de autonomia locala sau nu :)

Orice amenda sau taxa neachitata [pana in data semnarii contractului de CV] nu se aplica noului proprietar.

Daca cel care vrea sa cumpere masina merge personal [cu toate actele necesare] la politie ... o sa aiba masina pe numele lui in 2-3 ore.

Daca cel care vrea sa cumpere masina...apeleaza la o firma de intermediara...poate sa dureze peste 30 de zile pana cand actele ajung la noul proprietar !!!

Am pe numele meu mai multe masini inmatriculate. Nu mai spun ca am mai ajutat aproape fiecare prieten roman care si-a cumparat masina...!!!

Ce difera de la comunitate la comunitate este valoarea impozitului local si/sau a unor taxe suplimentare.

eu un lucru nu am inteles.....de ce se baga in seama si isi dau cu parerea si isi spun pataniile toti ....... care au adus masini din belgia, germania, olanda, etc, cand omul a spus clar ca a luat masina din spania. astia cu olanda, germania, sa isi puna problema ca asa cum si romania are niste legi de ca...., poate si in spania sunt unele proceduri la fel de rau mirositoare . gen sa astepti dupa acte N zile.

un prieten si-a adus o honda civic tot din spania ,si a stat peste o luna acolo sa ii iasa actele. norocul lui ca avea rude in spania.