Jump to content

Achizitionare BMW 530d, e39

grigo112

Recommended Posts

Salutare, momentan sunt posesor de Ford Mondeo si m-am hotart vreau sa-l schimb cu un BMW 530d, e39 1999, am fost sofer pe un BMW 525TDS e39 si-am fost foarte incantat de el, si m-am hotarat sa-mi iau si eu dar 530d pt o putere mai mare, si am si eu cateva intrebari la posesorii de 530d e39 cum se comporta iarna? poti sa mergi cu ea la munte la Sinaia de exemplu? Consumul cum este? Exista varianta in 6 trepte la e39? Imi sta gandul sa-mi cumpar sau un Audi A6 quattro 2.5tdi V6 150Cp, dar cineva zicea ca sunt motoarele zgomotoase fata de bmw 530d care au motoare common-rail "nu stiu daca am scris bine" ce spuneti?

Cel mai bine faci un testdrive si vezi daca iti place. Urci iarna fara probleme dar trebuie sa ai cauciucuri de iarna adecvate.

Exista cutie in 6 trepte.

Intretinerea la un 530D poate ajunge la niste sume considerabile datorita faptului ca desi motoarele BMW diesel suna mai ok, sunt desutul de puternice comparativ cu concurenta , din pacate au o fiabilitate scazuta, iar cand le iei SH sunt o loterie. Casca ochii si verifica cu atentie, sa o duci la tester neaparat.

ti-as sugera sa alegi ori intre E39 530d sau 525d, ori A6 2.5 tdi 163cp. Varianta de 150/155 are niste probleme de care nu cred ca vrei sa dai, iar cea de 180 am impresia ca e doar euro 3. Vezi si tu. Exista forumuri specializate pe ambele masini. Momentan esti pe unul dintre ele. Daca esti un pic mai econom mergi pe 525, nu cred ca vei fi dezamagit, insa depinde foarte mult si de oferta pe care a ai in vedere si de banii pe care ii dispui. Edited by Piratu'

Am auzit ca la audi a6 2.5V6 TDI se duce axul cu came si popma de injectie, cosumul sigur e mai mare decat la 530d pt ca e 4x4, chiar nu stiu ce sa fac, tiand cont ca locuiesc in ardeal si "iarna nu-i ca vara" chiar e zapada iarna. si iesirea din curte o am in rampa. Dar ma gandesc ca un 530d cu DSC sa faca totusi fata echimapt cu cauciucuri de iarna ca e destul de greu fata de seria 3

Am auzit ca la audi a6 2.5V6 TDI se duce axul cu came si popma de injectie, cosumul sigur e mai mare decat la 530d pt ca e 4x4, chiar nu stiu ce sa fac, tiand cont ca locuiesc in ardeal si "iarna nu-i ca vara" chiar e zapada iarna. si iesirea din curte o am in rampa. Dar ma gandesc ca un 530d cu DSC sa faca totusi fata echimapt cu cauciucuri de iarna ca e destul de greu fata de seria 3

DSC, ASC etc nu te ajuta pe zapada la plecarea de pe loc, dimpotriva acestea trebuiesc scoase cand vrei sa pleci de pe loc cand este terenul naspa rau... de audi o sa te plictisesti in primele zile...de bmw nu...asta este parerea mea...am avut si audi a6 , nu era 4x4 dar nu mi se pare special deloc...alegerea iti apartine in final...

Edited by Mario Marius

cauciucuri bune, multa grija, eventual un sac de ceva greu in portbagaj pentru greutate, si n-ar trebui sa ai probleme..cel putin eu n-am avut..si inainte de 530 am avut tot bmw..e28...la ala cand am pus lanturile ziceai ca-s tractor..mergea oriunde, numai ca am observat ( fara cauciucuri de iarna pe fata), ca nu vira in zapada daca o calcam...probabil erau bune lanturile si pe fata...

Singura situatie in care opresti DSC/ASC este atunci cand ramai impotmolit, adica opresti DSC/ASC ca ultima solutie, si le deactivezi pentru a reusi sa faci balans sa misti cumva masina din pozitia respectiva, in general, la urcare, trebuie sa reusesti sa mentii viteza constanta, suficienta de mare ca sa urci rampa, dar nu prea mare ca sa nu rupi aderenta, tinand cont ca esti din ardeal, probabil iti cureti zapada din fata casei :)... si nu o sa ai probleme...

E nevoie ca toate rotile sa fie echipate cu gume de iarna... pe spate ai tractiunea, iar pe fata, directia... si de franat.. banuiesc ca franezi cu toate 4.. iar cu cele de pe partea din fata... franezi mai pronuntat...

Echiparea masinii cu doar 2 gume de iarna din 4... mi se pare echivaletul la a conduce cu o mana legata la spate..

Edited by Cristi.MD