Jump to content

probleme actuator turbo

Recommended Posts

mda Ab otopeni , cea mai tare firma , mecanici cu traininguri serioase , presupun ca daca le spui de problema asta vor considera ca ai fite in cap si ce mare lucru ca ai pus tu o mufa la loc . Sau e posibil sa-ti fi facturat doar scosul mufei si atunci te-ai scos :)

Din pacate cred ca va trebui sa schimbi turbina :lol:.

Lucrezi cumva la Bavaria? Acolo mai primesti raspunsuri dastea :))

Surprinzător, ăsta e chiar un răspuns bun.

Săptămâna trecută am vizitat linia de producție de la Garrett Honeywell de lângă fosta Turbomecanica. Unitatea electrică se reglează pe turbină, și e o operație foarte complicată. Au niște bancuri impresionante pe care fac treaba asta.

Acum nu știu ce turbocompresoare sunt pe BMW (ĂŽn mod sigur nu Garrett), dar nu cred că variază foarte mult lucrurile astea de la un producător la altul.

Poiuyt, actuatorul este tija din imaginea atașată care mișcă geometria variabilă. El este acționat de capsula vacumatică din capătul celălalt , care la rândul ei este acționată electric.

post-25588-1258406996_thumb.png

Edited by gHapcIu

acum este mult mai clar... :)

p.s. o poza n-ai ?! :lol:

Lucrarea nu s-a facut intr-un service autorizat ca Abotopeni ci de mine in fata blocului. Am demontat doar plasticul lateral de la filtru de aer si noroc mare ca am degetele de pianist si mana lunga. Poze nu prea am avut cum, este locul prea inghesuit . Oricum prima data pusesem mufa in alta parte si doar mi se parea mie ca trage masina mai bine. Cand sa sterg eroarea aceasi problema cu P1253, noroc ca a avut rabdare userul 320i e36(George) explicandui ca de la mufa aia este problema. Pe langa problema asta incepuse sa si ploua si sa numai zic ca frigeau toate alea pe acolo si intr-un final am reusit sa introduc mufa unde trebuie.Am si eu o intrebare se poate sa se infunde catalizatorul daca am avut actuatorul blocat atata timp sau unde sa se mai depuna mizerie?

Poiuyt, actuatorul este tija din imaginea atașatĂŁ care mișcĂŁ geometria variabilĂŁ. El este acționat de capsula vacumaticĂŁ din capĂŁtul celĂŁlalt , care la rândul ei este acționatĂŁ electric.

e nu, sa mor...chiar asa?! :lol: :) :)

pai ori e actionata prin vacuum , ori e actionata printr-un circuit electric..?! :D

de la tine inteleg ca de amandoua ... :)

• 9 months later...
acum este mult mai clar... :twoup:

p.s. o poza n-ai ?! :)

Lucrarea nu s-a facut intr-un service autorizat ca Abotopeni ci de mine in fata blocului. Am demontat doar plasticul lateral de la filtru de aer si noroc mare ca am degetele de pianist si mana lunga. Poze nu prea am avut cum, este locul prea inghesuit . Oricum prima data pusesem mufa in alta parte si doar mi se parea mie ca trage masina mai bine. Cand sa sterg eroarea aceasi problema cu P1253, noroc ca a avut rabdare userul 320i e36(George) explicandui ca de la mufa aia este problema. Pe langa problema asta incepuse sa si ploua si sa numai zic ca frigeau toate alea pe acolo si intr-un final am reusit sa introduc mufa unde trebuie.Am si eu o intrebare se poate sa se infunde catalizatorul daca am avut actuatorul blocat atata timp sau unde sa se mai depuna mizerie?

asta de care vb u e cumva la capacul de sub filtru de aer???la ala te referi?